Jak se zpracovává a uchovává pohanka?

227
23.12.05 11:14

pohanka

Ahoj holky, koupila jsem prkovi (1 rok)pohanku, protoze porad ctu, jak je zdrava a dobra. Nikdy jsem ji nepripravovala, tak nevim co s ni. Kam ji muzu dat? A jak dlouho varit? Diky moc za rady, Romca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
23.12.05 11:52

Ahoj,
ja delam z pohanky „rizoto“ - trosku kureciho masa podusit na cibulce, na to spoustu zeleniny a propranou pohanku. Varim to, nez je pohanka mekka - zhruba stejne dlouho jako ryze.
Bohuzel v jine uprave mi Kuba pohanku neji :(
Kdyz prohledas stranky na internetu, urcite na nejake recepty narazis - treba na www.probio.cz
Hezky den a at malemu chutna! :wink:
 Eliska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
23.12.05 13:06

Ahoj, já pohankou malýmu „zahušťuji“ zeleninové polévky. Kupuji pohankové vločky, které jsou během chvilky měkké.

Rizoto určitě vyzkouším! :)

Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.12.05 21:41

Ahoj,
pro rocni dite je na pohanku jeste brzy. Je sice zdrava, ale je to podobne, jako jsou zdrave -ale nevhodne - treba lusteniny. Pohanka nenadyma, ale stahuje organismus. Moje deti ji taky tvrdosijne odmitaji - asi podvedome citi, ze to pro ne zatim neni to prave. Jinak je opravdu lepsi varianta vlocek na zahusteni polevky. Obycejna pohanka se vari jako ryze a stejne se i jako priloha pouziva, nebo se rozvari na kasi jako samostatne jidlo. Ja mam pohankovou kasi rada s cesnekem a syrem. ¨
 Tuli

• Citovat
  • Upravit
342
23.12.05 23:24

Ahoj Tuli, marně hledám na netu něco bližšího o té pohance, konkrétně co se týká malých dětí.

Všude samé recepty nebo int. obchody. Nevíš prosím o nějakém odkazu? Nebo napiš ještě něco bližšího ty.

Díky moc. Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
24.12.05 14:37

Ahoj,
já jsemschválne včar vzala všechnu literaturu o výžive co doma mam a pohanka a jáhly se doporučují jako další obilovina po vyzkoušení rýže. Tak nevím :-( já jí matěovi dávala (vločky) kolem 9. měsíce.

martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
24.12.05 19:53

Tak moje dítě podvědomě necítí, že pro něj pohanka není vhodná, v mnou nalezených zdrojích se nic o nevhodnosti nepíše tedy ani já si nemyslím, že je to špatně:-))))

Mia

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí