Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, koupila jsem prkovi (1 rok)pohanku, protoze porad ctu, jak je zdrava a dobra. Nikdy jsem ji nepripravovala, tak nevim co s ni. Kam ji muzu dat? A jak dlouho varit? Diky moc za rady, Romca
Ahoj,
ja delam z pohanky „rizoto“ - trosku kureciho masa podusit na cibulce, na to spoustu zeleniny a propranou pohanku. Varim to, nez je pohanka mekka - zhruba stejne dlouho jako ryze.
Bohuzel v jine uprave mi Kuba pohanku neji ![]()
Kdyz prohledas stranky na internetu, urcite na nejake recepty narazis - treba na www.probio.cz
Hezky den a at malemu chutna! ![]()
Eliska
Ahoj, já pohankou malýmu „zahušťuji“ zeleninové polévky. Kupuji pohankové vločky, které jsou během chvilky měkké.
Rizoto určitě vyzkouším! ![]()
Ája
Ahoj,
pro rocni dite je na pohanku jeste brzy. Je sice zdrava, ale je to podobne, jako jsou zdrave -ale nevhodne - treba lusteniny. Pohanka nenadyma, ale stahuje organismus. Moje deti ji taky tvrdosijne odmitaji - asi podvedome citi, ze to pro ne zatim neni to prave. Jinak je opravdu lepsi varianta vlocek na zahusteni polevky. Obycejna pohanka se vari jako ryze a stejne se i jako priloha pouziva, nebo se rozvari na kasi jako samostatne jidlo. Ja mam pohankovou kasi rada s cesnekem a syrem. ¨
Tuli
Ahoj Tuli, marně hledám na netu něco bližšího o té pohance, konkrétně co se týká malých dětí.
Všude samé recepty nebo int. obchody. Nevíš prosím o nějakém odkazu? Nebo napiš ještě něco bližšího ty.
Díky moc. Ája
Ahoj,
já jsemschválne včar vzala všechnu literaturu o výžive co doma mam a pohanka a jáhly se doporučují jako další obilovina po vyzkoušení rýže. Tak nevím
já jí matěovi dávala (vločky) kolem 9. měsíce.
martina
Tak moje dítě podvědomě necítí, že pro něj pohanka není vhodná, v mnou nalezených zdrojích se nic o nevhodnosti nepíše tedy ani já si nemyslím, že je to špatně:-))))
Mia