Pohanství - je nás tu víc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
316
3.3.15 13:33

Pohanství - je nás tu víc?

Zdravím všechny,

hlásí se tu někdo k Pohanství, Novopohanství atd. a chtěl by si o tom popovídat třeba v uzavřené skupině?

Hezký den

Mishel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
308
3.3.15 14:01

Ahoj mas sz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.3.15 14:02

Nikdy jsem se nenazývala pohankou, ač jsem tuto kulturu a mytologii uznávala a do jisté míry žila v souladu s pohanskými zvyky a tradicemi, poslední dobou jsem se dokonce začala docela hádat o označení „pohan“- v tom smyslu, že všem hrdě vysvětluji, že jsem pohan, ale ne bezvěrec :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
3.3.15 14:04

@Cibulina kouak. To je jak u nas :D bracha je starokatolik a to byl rozhovory bez mu doslo ze nas nezmeni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.3.15 14:08

@Zdeňka92 já mám za muže římského katolíka, vlastně když jsme spolu začínali, tak jsem ho hned upozornila, že jsem pohan jak poleno, to bylo snad poprvé, co jsem se tak sama označila a to ještě spíš s nadsázkou, aby věděl, dočeho jde :). Ale když jsem poznala velmi ortodoxní tchýni, která velmi ráda se slovem „pohan“ ještě zakoulí očima, zjistila jsem, jakou mám potřebu se za to označení hádat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
3.3.15 14:13

@Cibulina tak ja mam stesti. Manzela jsem potkala na pohansmem " srazu " :) a byla to laska na prvni pohled :D

Ani mi nemluv k tomu bracha studuje teologii… kolikrat me presvedcoval, ze se obetovanal lide apod. Hruuuza dlouho mu trvalo nez to zvladl :D ale jeste ted to neni uplne ono, ale mluvi s nama :D dokonce mu manzel preklada knihu co potrebuje ke zkoukam… :D
Taky jsem se pak o to poradne se zacala branit:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
3.3.15 14:19

@Zdeňka92 já mám štěstí, že mám tchýni daleko :D. Muž je skvělý, od začátku jsme oba věděli, jak to ten druhý má, takže teď nenarážíme na nějaké konflikty v rozdílné víře. V jeho rodině nikdo pořádně neví, jak to s vírou mám nebo nemám a já se do žádných takových hovorů nepouštím. Jen uvádím věci na pravou míru, pokud někdo zaměňuje pohany a ateisty, nejlépe ještě, když se k tomu zamotá politika a komunismus, to už pak zní, že pohan=komunista a já jdu do kolen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
3.3.15 14:26

@Zdeňka92 Ale oni se obětovali lidé, ne? :kytka: Nebylo to pravidlem, ale byla to oběť při mezních situacích (přelomové bitvy apod.).
Označila bych se za nepraktikujícího pohana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.18 02:20
  • Citovat
  • Upravit
13.7.21 20:23
@Zdeňka92 píše:
@Cibulina tak ja mam stesti. Manzela jsem potkala na pohansmem " srazu " :) a byla to laska na prvni pohled :DAni mi nemluv k tomu bracha studuje teologii… kolikrat me presvedcoval, ze se obetovanal lide apod. Hruuuza dlouho mu trvalo nez to zvladl :D ale jeste ted to neni uplne ono, ale mluvi s nama :D dokonce mu manzel preklada knihu co potrebuje ke zkoukam… :D
Taky jsem se pak o to poradne se zacala branit:D

Neboj, v Jižní Americe se zasejc ukřižovávaj lidé o Velikonocích. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová