Pohlaví andulky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2468
2.10.16 19:49

@JaninkaŠv holkám zhnědne ozobí když chtějí hnízdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
2.10.16 20:10
@JaninkaŠv píše:
Ahoj.. Přidám se do diskuze :) My jsme s naší andulky trochu zmatení. Má rok a čtvrt a už se jí potřetí změnila barva ozobí. Nejdřív byla do modra, pak jí to totálně zhnědlo a teď jí jde ozobí zase do světlejší modré. Zhruba před půl rokem začala hodně štípat. Předtím jsme se spolu pusinkovali a mazlili a pak se úplně otočila, až jsem se jí začala bát. A je docela drobná, tak vůbec netušíme, ani po takové době, jestli máme holku nebo kluka :nevim:

Je to holka, kluci mají ozobí stále modré. Naše holčička ho jako mláďátko měla světle modré a už jí zhnědlo. A samičky bývají většinou agresivnější, než samečci. Proto se třeba nedoporučuje chovat například dvě samičky a jednoho samečka. Ty holky jsou schopný se kvůli němu servat až do krve. Přitom naopak - dva samečci a jedna samička - tenhle problém nebývá. Ti andulčí kluci jsou prostě takoví hodní ňoumové a holky naopak pořádné harpyje. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
2.10.16 20:19

Děkuju :) Tak to nebude Otík, ale Otylka :think: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
2.10.16 20:28

@Denisa56 slyšela jsem, že jsou schopné se zabít. Měli jsme jednu, tu jsme museli vyměnit za jinou, jaká to byla potvora, chudák sameček. Nenechala ho ani nažrat. Teď je někde ve voliéře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
2.10.16 21:46

@Denisa56 Ano. Náš andulák fakt mluví. Normálně si s ním člověk pokecá. :) Odpovídá na pozdrav, když přijdu ke kleci, tak se zavěsí na dvířka a řekne " ahoj" nebo „čus.“ To má od mojí adolescentky. :mrgreen: Umí pár krátkých vět a zatím jenom teda samá milá slova. Když je klid, tak začne volat: „Pustíš? Dáš pusinku už?“ Přiznám se, že sem teda nic podobného neviděla. Obyč andulka přírodní, cena 100Kč. Nikdo ho nijak zvlášť nic neučil. Asi je prostě nadanej a lidská řeč se mu musí hodně líbit. Bylo mu 5 týdnů, když k nám přišel. Je to už třetí andulka od stejné paní v naší rodině. Ona je odchovává v bytě a jsou senzační.

• Citovat
  • Upravit
rokris
2.10.16 22:16
@ostlužina píše:
@Denisa56 slyšela jsem, že jsou schopné se zabít. Měli jsme jednu, tu jsme museli vyměnit za jinou, jaká to byla potvora, chudák sameček. Nenechala ho ani nažrat. Teď je někde ve voliéře.

Taky máme takovou můru. Je nádherná, ale lidi ji prostě nezajímají a když jsme jí chtěli dopřát parťáka, vypadalo to, že toho samečka sežere. :? Tak jsou každý v jiné místnosti. Ale ona je hrozně sama. Potřebovala by se dostat do voliéry, ale nikoho osobně neznám, tak mám strach, kam by se dostala. Je ze zverimexu, byl to dárek. Takže kdo ví, co už má za sebou.

• Citovat
  • Upravit
10185
3.10.16 07:13

@rokris Tak ten je úžasnej, s tím mluvením. Asi je opravdu nějak extrémně nadanej. To musí být hodně roztomilý, když takhle breptá. :lol:
A přesně, holky se s těma klukama většinou moc nemažou. Ten náš klučík je takový mazlivý trdýlko, on by se strašně ráda pusinkoval, vzájemně šimral v peříčkách na hlavičce a na krku, ale ta holka na to tolik není, sice mu to občas dopřeje a mají chvilky, kdy se obíraj, ale jinak je ona spíš hodně akční. Furt někde něco zkoumá, montuje, shazuje hračky na zem, šplhá, balancuje hlavou dolů, nebo si lehne nahoře na kleci na záda nožičkama žongluje balónkem. Ale zlá na něj není, mají v kleci dvě krmítka a choděj zobat společně, každý k jednomu. Teď momentálně jsou spolu na jednom bidýlku a ještě pospávaj, do toho potichoučku brebentěj… Až se rozední, tak půjde holka do akce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
3.10.16 07:16

@rokris Ty zverimexový andulky mají někdy za sebou asi docela dost stresy, co vím, tak oni je, když se do nějaké doby neprodaj, pochytaj a převážej zase do jinýho zverimexu, když si tam některá najde partnera a pak je roztrhnou, to jim taky nepřidá. Kdo ví, co má ta chuděrka vaše za sebou. Jestli je tam sama, dali jste jí do klece aspoň zrcátko? Já toho moc příznivec nejsem, ale v tomhle případě by jí to mohlo v té osamělosti pomoct. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
3.10.16 07:21
@ostlužina píše:

A ta druhá už je v pohodě? My měli kdysi taky jednu, která toho kluka děsně sekýrovala, ale byla asi nemocná, najednou umřela. A kluk po ní vůbec netruchlil, naopak, doslova ožil. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
3.10.16 11:04
@Denisa56 píše:
@rokris Ty zverimexový andulky mají někdy za sebou asi docela dost stresy, co vím, tak oni je, když se do nějaké doby neprodaj, pochytaj a převážej zase do jinýho zverimexu, když si tam některá najde partnera a pak je roztrhnou, to jim taky nepřidá. Kdo ví, co má ta chuděrka vaše za sebou. Jestli je tam sama, dali jste jí do klece aspoň zrcátko? Já toho moc příznivec nejsem, ale v tomhle případě by jí to mohlo v té osamělosti pomoct. :think:

Jo, to mě napadlo. Zrcátko pro tu holku. Trvalo jí tak týden, než se k němu odvážila. Už ji mám půl roku, stará nebyla, určitě je letošní, ale pořád se bojí i klasu. :(

• Citovat
  • Upravit
19078
3.10.16 11:43

@rokris my také měli anduláčka a byl neskutečně ukecanej :-) Uměl asi 30 vět a pořád je opakoval do kola :mrgreen: Byl fakt úžasnej. Dokonce uměl napodobit zvonění pevné linky a mobilu a to tak, že to bylo k nerozeznání. Jednou když jsem byla v koupelně slyším zvonění, tak rychle vylítnu, málem jsem se přerazila a on to byl fógl :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
3.10.16 12:10
@Yasminn píše:
@rokris my také měli anduláčka a byl neskutečně ukecanej :-) Uměl asi 30 vět a pořád je opakoval do kola :mrgreen: Byl fakt úžasnej. Dokonce uměl napodobit zvonění pevné linky a mobilu a to tak, že to bylo k nerozeznání. Jednou když jsem byla v koupelně slyším zvonění, tak rychle vylítnu, málem jsem se přerazila a on to byl fógl :lol: :lol:
:) Ten náš píská varnou konvici, když vidí, že ji jdu zapnout. A když slyší, že ráno lezu z postele, tak volá: „Pojď už.“ :lol: Fakt mi připadá, že o skutečné inteligenci zvířat nic nevíme…
  • Citovat
  • Upravit
10185
3.10.16 13:26

@Yasminn @rokris To je boží. :lol: Já viděla video, kde papoušek napodobuje pláč miminka. Se přiznám, že z toho by mi hráblo. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
3.10.16 14:43
@Denisa56 píše:
@Yasminn @rokris To je boží. :lol: Já viděla video, kde papoušek napodobuje pláč miminka. Se přiznám, že z toho by mi hráblo. :mrgreen:
:mrgreen: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
19078
3.10.16 15:46
@rokris píše: :) Ten náš píská varnou konvici, když vidí, že ji jdu zapnout. A když slyší, že ráno lezu z postele, tak volá: „Pojď už.“ :lol: Fakt mi připadá, že o skutečné inteligenci zvířat nic nevíme…

to je super :mrgreen: :mrgreen: Jo to je fakt, anduličky jsou opravdu chytrá a šikovná zvířátka :) Když nám pak umřel, řvali jsme celá rodina :-( :-( :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný