Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat těch co si nenechali říct pohlaví dětátka, jak jste to dělali s výbavičkou? to jste ji dokupovali až potom a měli jen pár věcí, nebo jste měli všechno neutrální? a proč jste se rozhodli, že pohlaví vědět nechcete? díky
![]()
@Milka111 Ja prave uvazuju, zda si to rict. prvne jsem vykrikovala, ze u druheho to vedet nechci, ale ted kdyz jsem tehu, tak vaham
Manzel by to chtel vedet. tak asi neporadim. jinak mam po dceri vse ruzove, tak bych radeji zase holku, ale co kdyz… ![]()
@Blanch89 jsme na tom stejně, právě taky uvažuji jestli si to nechat říct nebo ne, ale ještě mám nějakou chvilku se rozhodnout
v jakém jsi již týdnu?
mám jednoho kluka a chtěla bych moc holčičku, přítel chlapečka ![]()
@Milka111 ja zatim nechci nic zakriknout. jsem v uplnem zacatku, cca 6.tydet a uvidime zda je fazol zdravy. ale i tak me napadlo, zda pak zvladnu se nezeptat na pohlavi
a nechat se prekvapit. Ty si v kterem tt?
Pohlaví jsme si nechali říct jak u prvního tak u druhého dítka. Oblečení jsem začala při prvním těhotenství kupovat až po tom co mi řekli že to bude holčička a u druhého nám řekli že to bude chlapeček tak jsme kupovali nové modré oblečky
do té doby než nám řekli pohlaví jsem měla jen pár kousků neutrální barvy. ![]()
Nenechali jsme si to říct. Chtěla jsem překvápko, bylo nám jedno zda to bude holčička nebo kluk. Možná jsem tajně toužila spíše po klukovi. Vše jsem kupovala v bílé a světle modré, to mi přišlo jako dobrý neutrální kompromis. Nakonec to byl kluk ![]()
@Blanch89 Jsme na tom taky opět nastejno jsem 6-3 ale už jsem byla 3krát na prohlídce u doktora mám i vystavenou těhotenskou průkazku. Hlídá si mě víc kvuli drívějšímu zamlklému těhu tak jsem i na PN takže se taky bojím a nechci nic zakřiknout. i já nevím jestli to pak vydržím se nezeptat
přeji at jsi Ty i s miminkem zdravá, a vše jste dotáhly do zdárného konce ![]()
Biela, zlta, zelena, karamelova… tak som riesila vybavicku ja. A nakoniec som bola rada, pretoze ked sa prevalilo ze to bude holka zacala ma svokra zavalovat hromadami ruzovych a ruzovejsich veci, az clovek z tolkej ruzovej prichadzal o zrak.
My jsme si taky pohlaví říct nenechali. Na miminko jsme čekali skoro dva roky, takže nám bylo jedno jestli to bude holka nebo kluk. Kupovala jsem bílé věci, neutrální i růžové a modré s tím, že se jedna barva nepoužije
Po porodu se ještě dokupovaly barvy. Narodila se nám holčička a byl to nepopsatelný zážitek. Vydrž to, stojí to za to, člověk má v životě už jen málo překvapení. ![]()
U posledniho jsme si to rict nenechali, u prvniho jsme ale dokonce kvuli tomu sli na 3D utz v CR, protoze tehdy to u nas jeste nerikali. Druhe jsme si taky nechali rict, ja tvrdila, ze je to holcicka, manzel mi neveril, tak ho doktor presvedcil
No a posledni jsme nechali jako prekvapko, kluk jako buk, jsou mu tri tydny a je porad v bilem a asi to tak zustane jeste nejakou dobu ![]()
Nenechali jsme si říct ani u jednoho
takže jsme koupili fialový kočár a věcičky v barvě oranžová, zelená, žlutá, bílá, béžová, světle modrá, fialová, červená. Nakonec máme dva kluky 4roky a druhý 8 měsíců a červené oblečení jim sluší nejvíc, jsou to praví blonďuláci po mě
věcičky i kočárek slouží a občas něco dokoupím. Sice jsem si šla k druhému porodu pro holku - chtěla jsem ji ale když mi řekli po porodu, že je to kluk, byla jsem taky moc ráda- jsou to moje prdelky
![]()
Mám nakoupeno v neutrálních barvách - bílá, béžová, hnědá, žlutá, zelená, oranžová apod. je přeci tolik jiných krásných barev. Je nám úplně jedno co to bude, a další důvod je ten že fakt nemusím ružovou a po pravdě ani moc modrou (jisté odstíny), takže tak trochu předcházím tomu abych dostala věci v těchto dvou barvách. Vím, že do budoucna se to bude asi eliminovat hůře, ale to už budu muset nějak přežít ![]()
Nemám potřebu to vědět dopředu, nebudu doma dělat infantilní pokojíčky, oblečení chci koupit béžové, zelené, bílé, žluté, hnědé… však je toho spousta
Ještě jsem nenakupovala, ale v obchodech mají neutrálních oblečků mraky, nechápu co je za problém ![]()
U druhého jsme si to nenechali říct a opravdu to překvápko stojí za to. Byla jsme z toho tak nadšená, že každému radim, at si pohlaví dopředu říkat nenechají. Jinak s oblečením dnes neni problém, koupí se pár malinkých neutrálních věcí a pak už si po porodu koupíš podle pohlaví. Já měla doma holku, vše růžové a bílé, druhý je kluk, takže jsme použila jen bílé a zbytek dokupuji ted.