Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, vím, že na 100% to doktor vidí až v pozdějším měsící těhotenství ale jsou nějaké babské rady, nebo nějaké výpočty či něco, podle čeho si budoucí maminka může zjistit co to nejspíš bude?
![]()
S určitostí to stejně budeš vědět bud jen z plodovky nebo po porodu
Mně pohlaví řekli už ve 13tt, ale doktor se sekl, ale podle toho, co jsem slyšela, tak na dobrém UTZ to jde už vidět kolem toho 13tt. Ale málokterý doktor to říká tak brzo, většinou to řeknou až kolem 20tt.
Jinak se říká, že holky ubírají krásu, že při holce máš větší chut na sladké(to platilo u mě) a že při holkách začneš přibírat v bocích. Ale jsou to jen takové pověry.
Derida- jo já jsem si pak uvědomila, že jsem napsala asi trochu hloupost:-) ani doktor není neomylný, člověk věří až když vidí
, no já jsem to napsala, protože ženská zvědavost je velká
ale děkuju ![]()
derida- a z plodovky, tobě jí brali? já jsem slyšela, že to není moc příjemné ![]()
Plodovku mi nebrali, naštěstí všechny výsledky byly ok. Já byla taky hrozně zvědavá, prostě jsem měla vsugerované, že čekám holčičku, takže jsem ve 13tt přemluvila doktora, at se prostě dobře podívá. A on mi řekl, že na 90% je to kluk. Já se s tím nějak nemohla vnitřně smířit, tak jsem se objednala v 16tt na lepší UTZ k jiné doktorce a ta mi řekla, že si myslí, že na 70% je to holčička, začala jsem pak chodit k ní a už to jen potvrzovala. Já žijju v zahraničí a tady se u privátních doktorů chodí na UTZ každý měsíc.
Lucka13 píše:
derida- a z plodovky, tobě jí brali? já jsem slyšela, že to není moc příjemné
U odběru plodovky nejde o to, zda to je nebo není příjemné, ale je tam 1:100 riziko potratu…
Mě řekli v 13tt na screeningu,že je to holčička a jde to krásně vidět,já samo,že neviděla nic a pak jsme byla na kontrole ve 20tt a to jsme viděla už i já…
derida- tak to jsem ráda, že se ti to vyplnilo
, já bych také chtěla holčičku, vždy jsem chtěla jako první mimčo holčičku, ale nakonec budu nejšťastnější hlavně aby to bylo zdravé
, a taky jsi byla už takle brzy v těhotenství víc citlivější?začínají mě častěji různé věci dojímat ![]()
Jani- no tak to je velké riziko. A ta se bere v jakém případě, zatím se do všeho dostávám, takže ne všechno vím. díky
Mně hned v 6.tt začaly růst prsa a začaly mi vadit parfémy, takže manžel musel změnit značku. Jo a musela jsem vyndat všechny elektrické vonky. Jinak jsem takový ten dojímací typ, takže v těhu to bylo ještě horší, brečela jsem u všeho ![]()
Olcik- tak ve 13TT je docela brzy:-)a ještě když to vyšlo opravdu tak, blahopřeju ![]()
Na odběr plodovky tě pošlou, pokud ti vyjdou špatně testy, dělají se kolem 13tt.
derida- no já musím říct, že se mi zdá že co se týče prsou zatím mám takové plnější a bolavější jen to levé, tak snad se to vyrovná
a právě, že se začínám také více dojímat, je to až legrační:-), no mě zatím vyloženě na čich nevadí, jen teda když se ocitnu někde u kouři z cigaret,tomu se snažím teď ještě více vyhýbat než dřív.
Lucko, kdybys chtěla, tak si najdi v sekci „Stejný měsíc porodu“ tvůj měsíc a přidej se tam k holkám. Můžete těhotenství prožívat společně.