Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No já tomu radši moc v tom 13tt nechtěla moc spolíhat,ale pak ve 20tt mě to potvrdili tak jsme byla šťastná,mám dvě holky a jsem moc ráda,chtěla jsem ze začátku u první dcery kluka,ale když mě pak řekli,že je to holka byla jsme šťastná jako blecha a když jsem čekala druhý mimi tak jsme chtěla hned od začátku holčičku a máme dvě krásný holky
…
Olčík- jo to máš pravdu, jsou obě nádherný, vypadají jako andílci:-)je pravda, že když jsem o tom jen přemýšlela, tak jsem si přála holčičku a to zůstává ale jak už vím, že se v mým těle opravdu něco děje, že jsem prostě těhotná, tak už nad tím tak úplně nepřemýšlím
holky je to mazec každopádně.
derida píše:
S určitostí to stejně budeš vědět bud jen z plodovky nebo po poroduMně pohlaví řekli už ve 13tt, ale doktor se sekl, ale podle toho, co jsem slyšela, tak na dobrém UTZ to jde už vidět kolem toho 13tt. Ale málokterý doktor to říká tak brzo, většinou to řeknou až kolem 20tt.
Jinak se říká, že holky ubírají krásu, že při holce máš větší chut na sladké(to platilo u mě) a že při holkách začneš přibírat v bocích. Ale jsou to jen takové pověry.
My oba kluky víme z plodovky a ty pověry nevím ale u mě neplatí první mi sebral krásu a měla jsem chut na sladké a ted u druhého sem nakynula v bocích ![]()
Pohlaví se vyvíjí prý až do 16tt, takže do té doby to beru jako možnost ale ne jistotu, pokud dr něco vidí. Na pověry nevěřím. Já jdu na určení pohlaví ted v 17tt, v 5tt je to opravdu nereálné…
me rekli pohlavi mimca dva doktori nezavisle na sobe v 13tt a 14tt, oba meli pravdu - holcicka
tak něco tam určitě jde vidět dřív a asi je možný, že se strefí ale tím chci říct že já to budu brát jako jistotu až ted nebo v tom 20tt, záleží jak dobře to ted půjde vidět…
Mně řekli ve 12.týdnu na genetice dvě holčičky, tak jsem s tím začla počítat a v 21.týdnu mi to bylo potvrzeno, tak, snad nebudem překvapení ![]()
Jinak, já jsem teda spíš nasírací, ale to je asi o povaze ![]()
Co se pohlaví v pátém týdnu týče, existují prý i nějaké čínské výpočty a kdesi cosi, ale to je fakt takové „jedna pani povidala“
Spíš se to dozvíš na genetice v prvnim trimestru. Dela se ultrazvuk a pak odber krve, pokud by tam byly nejake nejasnosti, dela se odber plodove vody. Stejne jako je u zen po 30 rutinni, ale na 30 nevypadas ![]()
Krásný těhu ![]()
Zaira- no 30 mi taky není, 22, takže to za pár let ale to už bude ťapkat po svých do školy
, já jsem taky slyšela o nějakých výpočtech ale je to dost nejasný…tak uvidíme, necháme se překvapit:-) ![]()
Jak poznáte během těhotenství, že očekávané miminko bude kluk?
Máte chuť převážně na kyselé, slané, maso, uzené, šunku, sýry a ostrá jídla?
Je vaše pleť stejná nebo je čistší a jasnější než před otěhotněním?
Jsou vaše vlasy krásně lesklé a pevnější než obvykle?
Roste vám bříško spíš do špičky, takže zezadu ani není moc poznat, že jste těhotná?
Máte břicho posazené spíš dole?
Máte obě prsa stejně velká nebo pravé o něco větší než levé?
Pokud vás v těhotenství bolí zuby, jsou to řezáky nebo špičáky?
Ranními nevolnostmi netrpíte vůbec, maximálně máte „žaludek na vodě“?
Zdá se vám o kamionech, doutnících, hadech?
Otec dítěte během vašeho těhotenství nepřibývá na váze?
Je srdeční tep miminka nižší než 140 tepů za minutu?
Přivažte si zlatý prstýnek na nit a nechte ho volně viset na bříškem. Kýve se ze strany na stranu?
Zkuste vlastní močí zalévat zrna ječmene a pšenice. Naklíčila první pšenice?
Má vaše moč jasně žlutou barvu?
Máte nyní tmavší barvu očí?
Trpíte v těhotenství bolestmi hlavy?
Rostou vám chlupy na nohou rychleji než obvykle?
Máte velmi suché ruce?
Míváte nohy studenější než před otěhotněním?
Sečtěte svůj věk a číslo kalendářního měsíce v době početí. Je výsledek sudé číslo?
Podle čeho během těhotenství poznáte, že čekáte děvče?
Máte chuť hlavně na čokoládu, sladkosti, ovocné džusy, ovoce?
Objevily se vám hnědé skvrny v obličeji? Je vaše pleť matná, nebo se vám objevilo/zhoršilo se akné?
Jsou vaše vlasy matné, lámou se nebo třepí?
Zakulatil se vám obličej?
Roste vám bříško doširoka?
Máte břicho vysoko posazené?
Přibíráte v partii boků a na hýždích?
Máte levé ňadro větší než pravé?
Bolívají vás stoličky?
Trápí/trápily vás hodně těhotenské nevolnosti?
Objevují se ve vašich snech často ryby, mandle, nádobí, ženské časopisy, klíčové dírky?
Je vaše moč je nevyrazně žlutá nebo kalná?
Přibral otec miminka během vašeho těhotenství?
Je srdeční tep miminka vyšší než 140 tepů za minutu?
Přivažte si zlatý prstýnek na nit a nechte ho volně viset na bříškem. Točí se dokola?
Zkuste vlastní močí zalévat zrna ječmene a pšenice. Naklíčil první ječmen?
Vaše miminko v břiše hodně kope?
Jste náladovější než obvykle?
Máte už po termínu? (holčičky se strojí
Sečtěte svůj věk a číslo kalendářního měsíce v době početí. Je výsledek liché číslo?
Jak jste dopadli v našem babském baby testu? Zkuste si pohlaví svých dětí otestovat i zpětně a nezapomeňte se pochlubit, jak jste dopadli.
Upozornění: Nedoporučujeme na základě tohoto testu vymalovat dětský pokoj modře ani začít skupovat růžové dupačky
Me to na kluka sedlo
Jinak mi potvrdily pindika až na 2 velikem utz myslim v 20tt a potom na 3D v 24tt
Jezis, Renatiko, to je pitomost…ty babske rady myslim…
Me teda blbe nebylo, byla jsem krasna, plet krasnou a to ostatni jsem nezkousela a vidis…holka ![]()
RENATIKA-no tak to je pěkný rozbor:-) no čeho jsem si všimla hnedka je, že levé ňadro mám skutečno větší a taky bolavější:-)tak, že by holčička? no co se týče chutí, mám nutkání něco jíst častěji ale ne přímo chuť:-) začnu se pořádně pozorovat ![]()
Ahojky,
jediné, co mohu potvrdit, je babská rada, že holky ubírají na kráse ( samé pupínky, mastné vlasy, oteklý obličej). JInak pohlaví miminka se vyvíjí ve 12.tt, na UZ ho poznají s lepší pravděpodobností až okolo 20.tt. Já jsem třeba na sobě od začátku těhu cítila, že to bude holčička, jsem celá oteklá, popupínkovaná a sladký jím na kila a holka to bude, tak uvidíš. NIkdy ale UZ není na 100%, na 100% ti to řekne jen plodová voda.
Holky na mě by u sofinky neřekli,že čekám holku.U nás se zase říká,že když jde bříško do špičky je to kluk a když je všude tak holka.U vanesky jsme přibrala hrozných 25kg
,měla jsme zadek stehna,byla jsme oteklá,ale bez pupínku,vlasy jsme měla krásný,jen jsme byla jak balvan u Sofinky jsme nabrala asi 13kg,ze zadu by mě nikdo natipl,že jsme těhotná a všichni říkali ty budeš mít kluka a když sem jim říkala 6doktorů mě potvrdili holčičku tak říkali,aby ses nedivila,až sem jim pomalu začala věřit,že všichni se sekli,ale naštěstí né
,tak,že těmhle babským řečem taky nevěřím,Jinak Vanesku jsme měla v 19letech a sofinku ve 22letech,toto je pupík u sofinky…