Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@lachtanice86 píše:
Ja chtela vic kluka a mam dvě holky
@lachtanice86
A proč chlapečka zrovna?
jakože je ti to víc sympatické, blízké či jak
@Anonymní píše:
@lachtanice86
A proč chlapečka zrovna?jakože je ti to víc sympatické, blízké či jak
Třeba proto, ze bych nemusela řešit ms, nemusela se bát že ho někdo přepadne, znásilní, i manzel chtěl parťáka na pájení, opravy a tak, a pak taky že nejsem holčičí typ, takze představa copanku, šatiček a růžové barvy, byla moje noční můra. No a jsem tam
3leta miluje růžovou, chce dělat pletený cop a šatičky nosí i na doma.
Nicméně hlavní bylo, že se obě narodily zdravé a zatim to tak stále je a vlastně jsem ted šťastná
Mě bylo pohlaví celkem jedno, ale říkala jsem si, že bych chtěla aspoň jednoho kluka. Já jsem si vždycky rozuměla víc s kluky, mám ráda sport a jiné spíš klučičí aktivity, jsem takový přímočarý typ, jako kluci. Holčičky, když jsou malé, bývají často ukňourané, zákeřné, panovačné, ukvičené… Což ale neznamená, že bych byla nešťastná z holek. Přání mít aspoň jednoho kluka nebyla vyloženě nějaká touha, jen taková lehká preference. Nakonec mám 2 kluky a 1 holku, což je pro mě naprostý ideál. Další dítě už neplánujeme, ale kdyby ano, tak bych si asi poprvé v životě přála holčičku, kvůli dceři, aby měla takovou parťačku, jako její bráchovi mají sebe.
Já jsem si vždycky přála aspoň jednoho syna. Je to asi tim, že jsem si vždycky víc rozuměla s klukama a nejsem moc parádivý typ.
Za mě… Mě docela mrzí když se potom podívám do dospělosti a dál. Spousta žen si pak rozumí s maminkama mnohem víc.
dokáží si spolu užít dospělé, jedou spolu třeba i na dovolené.. Kterej 30 letej syn klacek pojede s máti někam nebo tak, že. Přijde na polévku, poseka dřevo a toť vše. Hlavně nechci aby byl kluk ten typ zbraně atd.. Takové to mlácení se s klukama a příliš mužské věci… Mě z toho drásaj nervy
… U holek vubec neřeším že bych nějak toužila paradit ji a tak
Příspěvek upraven 23.02.22 v 20:01
Já jsem si dřív přála chlapečka a jak jsem otěhotněla, tak jsem zjistila, že bych radši holku.
Důvod u mě byl, že jsem si přála mít do budoucna hezký vztah matka-dcera, který já jsem se svou mamkou nikdy neměla a mě to mrzelo. Navíc moc ráda vařím, peču a snažím se hezky pečovat o rodinu a byla bych moc ráda, kdyby moje dcera měla v budoucnu zájem se ode mě něco přiučit. To jsou asi mé hlavní důvody, takže ve zkratce bych asi ráda dceři dala to, co mi moje maminka nikdy nedala a mě to chybělo. Oblékání a česání ten důvod asi není. ![]()
Příspěvek upraven 23.02.22 v 20:01
Chtěla jsem moc chlapečka, vybrané jméno, věci v modré barvě jsou taky hezčí, než v té růžové (ačkoliv ano, není nikde pravidlo, aby byla modrá a růžová)Ale nějak jsem se shlédla v představě, že budeme mít chlapečka…Narodila se mi úžasná dcerka
neumím si teď představit kluka
A neměnila bych za nic na světě…
@Anonymní píše:
Ahoj… Rozdmýchám takovou diskuzi ale… Běžně vidím, že si lidé přeji více holčičku, než chlapečka. Osobně tedy čekám druhé dítě kluka, mám termín za chvíli a také jsem chtěla více holčičku. Ale zajímalo by mě, jaké k tomu má kdo důvody? V čem to je že zrovna holčičku?
Podle mě je normální mít preferenci na pohlaví. Někdo to řeší víc, někdo min, ale nejdůležitější je pak být rada za to, co mám ![]()
Ja si jako první přala kluka. Bála jsem se, ze výchovu holky nezvládnu, přišlo mi to náročnější celkově a měla jsem strach, ze ji zkazím život. Bylo mi dvacet, měla jsem za sebou bourlivejsi období, náročnou pubertu s dost problémy a strach, ze to samy by mě čekalo s holkou tam proste byl. Naštěstí hodně rychle zmizel ![]()
První mám dceru a je to super
Pak jsem chvíli chtěla druhou holku, aby byly partacky, ale to mě rychle preslo a jako druhy jsem si prala kluka. A mám ho
Sama mám brachu a máme super vztah, a to samý vidím i u svých děti. A jsem moc ráda za páreček ![]()
Ale zajímalo by mě, kdyby si to člověk mohl navolit, v jakým poměru by se děti rodily ![]()
Já mám chlapečka, jsem moc ráda že jsem chlapovi dala syna a druhé si přeji holčičku.
Jinak stim co píšeš nesouhlasím podle mě chtějí lidé více kluky než holky.
Chtěla jsem holky, kluci mi jsou tak nějak proti srsti. Vyrůstala jsem s klukama, neměla jsem kamarádku se kterou bych si hrála s panenkama a prožívala holčičí věci. V rodině se taky desetiletí žádná holka nenarodila. Toho klučičího života jsem měla dost. Asi jsem nutně potřebovala do života rovnováhu. Mám dvě cácorky a jsem šťastná.
Chtela jsem kluka, mame kluka. Mam ke klukum bliz. Ted se snazime o druhy a je mi jedno, jestli holka nebo kluk. Preci jen bych chtela cesat culicky, ale kluk bude pro syna asi „lepsi“ partak. Takze u me je to s druhym 50/50. Hlavne kdyz se povede a bude zdrave ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj… Rozdmýchám takovou diskuzi ale… Běžně vidím, že si lidé přeji více holčičku, než chlapečka. Osobně tedy čekám druhé dítě kluka, mám termín za chvíli a také jsem chtěla více holčičku. Ale zajímalo by mě, jaké k tomu má kdo důvody? V čem to je že zrovna holčičku?
Mně to bylo jedno. Pohlaví jsem si říct nenechala. Protože to, co má dítě mezi nohama, je opravdu nedůležité.
Mne to bylo jedno, mám dva kluky a holku, ale přiznávám, ze když mi při třetím řekli, ze je to holka, tak jsem měla velkou radost ![]()