Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
nebudu psát za mě, protože je to tajné, ale tady na emi si píšu s hodně holkama po IVF, a narodily se jim nebo čekají holky i kluci
takže určitě to není tak,že by po IVF byli jen kluci ![]()
Ahoj, moje kamarádka je po IVF a čekají páreček
jinak nevím, osobní zkušenost nemám, my máme přirozený všechny. Jo a máme ještě jednu známou, ta má kluky
( dvojky ) a paní, co mi chodí uklízet, tak má po IVF holčičku.
Příspěvek upraven 14.01.10 v 11:15
Ja jsem cetla, ze kluci byvaji vice po prodlouzene kultivaci. Dohledala jsem to a doslova o tom v souvislosti s PK pisou: Tendence k selekci pohlaví ve prospěch pohlaví samčího (rychleji se vyvíjející embrya jsou spíše mužského pohlaví).
Já to s tou prodlouženou kultivací a klukama taky slyšela… ale u nás to neplatí… měli jsem ji a čekáme 2 holčičky ![]()
Mimochodem, známá si nechala dělat vyšetření PGD (má postiženou sestru) a při tomto vyšetření dokážou určit pohlaví, takže jim umožnili si vybrat. Vybrali si k zavedení 2 embrya, holku a kluka, a chytla se obě, dnes už mají rok. ![]()
Jinak já sama jsem po IVF-PK, ale ještě nevím, co to bude, ovšem ze svého okolí znám případy jak holčiček, tak kluků… ![]()
Ahoojky,
já mám po IVF dvě holky
Ale teď mě napadá,že koho znám,tak mají taky většinou kluky ![]()
Nevím proč, ale mám tušení na kluka. Ještě bylo brzy na zjišťování, ale prostě mám takový pocit. Ale brzy se to snad dovíme. ![]()
tak my mame prvni z Ivf a je to holka.Druha je prirozene a je to taky holka.
![]()
My máme kluka a čeká nás další IVF v brzké době. Myslím, že to s tím nesouvisí? Řekla bych, že je tp souhra náhod:-)
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
ahojky
mám otázku, vzhledem k tomu že z meho okolí holky co byly na ivf a zadařilo se čekají nebo se jim narodily kluci..zajímalo by me jak je to u vás s pohlavím ..kluk či holka..