Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravíčko
stále jsem měla tam doel problémy neustálé výtoky, záněty močáku, bolest při styku až mi KONEČNĚ gynekolog (zní to blbě, ale jsme ráda že konečně se něco děje a léči se to) našel uretoplazmaty (pohlanví nemoc) já i přítel jsme dostali ATB, ale co mě děsí…patrně to mám od bývalého..že mužu mít něco víc co hclamydie a podobně hrozně mě to viděsilo ež to muže být ono a jendou bych kvuli tomu nemohla mít děti.
když mi to urolog neprokázal mam jít ještě na gyndu na jiné testy?
omluvám se možná zním jako kretén, ale pokdu někdo máte zkušenosti porism poradtě
![]()
Zajděte projistotu na celý panel na pohlavní nemoci. REspektive ty klíčové vám otestují i při dárcovství krve, pokud teda nechcete na gynekologii. Ale chlamydie spol z krve poznat nejdou.
Napadla mě venerologie klidně bych si za to i zapaltila, ale šíleně se stydim a i bojim vlastně:( proto když gynekologa požáádm na ty nejrozáhlejší,,,muže mi udělat i stěr on? když m uřkenu že urolog mi toto našel
![]()
Já to také bohužel měla. Nakazil mě bývalý přítel. On byl můj první. Měla jsem stejně problémy jak ty, neustále kvasinky a výtoky a dokonce mi to zkreslovalo stery z čípku. Stačilo pak přeléčit ATB a je vše ok. Pro jistotu jsem si na gynekologii nechala za 200,– udělat rychlotest na chlamydie a ty vyšly negativní. Poptej se u svého doktora na možnosti testu dalších nemocí.
Teď nám na predporodnim kurzu říkala porodní asistentka, abychom si daly pozor na veřejné vířivky, že se to lehce přenáší i teplou vodou.
Já taky právě od bývalýho celou dobu mi zahýbal jinde (ani nechci vědět kde) je mi hrozně boji mse že kvuli tomu nebudu moc mít děti
kvul itěm věčným výtoum jsme se pak bála mít i pohlavní styl připadala jsem si pořád taková špinavá pokud mi rozumíš
stále skrvny na posdním prádle bez vložky ani ránu jeidný kldi jsme měla při menstruaci…
![]()
Strach z pozdejsich nasledku by mel prebit jakykoli stud. Normalne bych zasla prvne na gyndu s tim, ze ex je hova. o a mam podezreni, ze me nakazil a i za cenu priplaceni /coz si nemyslim, ze by bylo nutne/ bych chtela udelat testy na pohlavni nemoci.
Take jsem mela chlamydie, prisli na to nahodou a byl to docela sok. Nastesti s dobrym koncem.
Sla bych na gynekologii nebo venerologii a nechala se vysetrit kompletne. Neni to zadna ostuda, naopak racionalni pristup k veci. Nikdo na Tebe divne koukat nebude, neboj. Budes mit klid. Nevolila bych polovicni reseni.
12.7. jdu na gyndu to tak nějak zrovna doberu prášky co ted mm (dobexyne) a tam mu vše povim a požádám ho o vyšetření popřípadě co by mi doporučil a zašla bych třeba i tam..pujdu snad kma koliv ale chceeme s přítele za rok miminko tak chci mít jistotu
![]()
@Katherine1995 píše:
Napadla mě venerologie klidně bych si za to i zapaltila, ale šíleně se stydim a i bojim vlastně:( proto když gynekologa požáádm na ty nejrozáhlejší,,,muže mi udělat i stěr on? když m uřkenu že urolog mi toto našel![]()
Nestyď se, na venerologii jdu vždy s každým novým partnerem, abychom měli jistotu. Je to zcela běžná věc u spousty párů. Radši jednou na testy a předejít nebo včas řešit než pak mít celoživotní problém. Právě ti co na to kašlou tam nechodí a ti zodpovědní ano
A osobní, nemusí to všichni vědět.
To je pravda ![]()
Já ted čekám na výsledky z urologie a pak zda ti bude už čist takm zajdeme ![]()