Pohled druhé strany - matka nesouhlasí s těhotenstvím dce­ry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3282
21.3.13 08:31
@AngelLilly píše:
Podle me se jedna o maminku barus56 nebo tak nejak. Ja jeji zalozeni teto diskuze chapu a jsem rada za pohled z druhe strany. Nebot tu Bara na svou mamku kydala dost hnoje.Příspěvek upraven 21.03.13 v 07:46

taky mě to napadlo… :think:
ale jinak souhlasím s

@janees píše:
Myslím že by mohlo jít o matku Báry, jak už tu někdo psal. Odpovídalo by to, protože zakladatelka píše o dceři jako o B., a že se svěřovala a o radu žádala tady, místo u ní.
Zakladatelko, šlo ti o pohled „z druhé strany“, ale upřímně, po přečtění tvého příspěvku tvou dceru chápu. Mě jsi tedy na svou stranu nepřiklonila. Z tvého příspěvku čiší zloba, negativní vztah k dceři, nesplněná očekávání. Já být tvou dcerou, taky bych se ti nešla svěřit. To ty jsi ta, která ji měla vychovávat. Pokud se např. holka v pubertě nafoukne, že ji nechceš koupit bundu, tak není řešení jít a koupit jí to, ale vysvětlit jí, že na to nemáš peníze a pokud to chce, ať si přivydělá třeba na brigádě. Učit ji k zodpovědnosti, to je výchova, i když v pubertě je komunikace jistě těžká. Ale ustupovat dceři a pak si stěžovat, že nedělá to, co od ní čekáš a klidně si otěhotní? Z mého pohledu je to, na co si u ní stěžuješ, tvoje chyba, promiň :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
21.3.13 08:34

Nečetla jsem diskusi vaší dcery, takže nejsem moc v obraze. Necítím z vašeho příspěvku zlobu, možná spíš zoufalství a lítost nad tím jak to s vaší dcerou dopadlo, snažila jste se jí dát první poslední, jediné co jste po ní chtěla, aby dodělala školu a ani to nedopadlo.Bylo by mi to taky líto. Doufám že jednou z dcerou najdete společnou řeč a miminko bude mít babičku :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2642
21.3.13 08:35

No ta dcera je hvězda, sama si otevře diskuzi kde na 70ti stránkách opakuje „ještě jsem to mamce neřekla, řeknu jí to zítra..“ „dnes se na to necítím, tak až zítra..“ „o víkendu jí to řeknu“.. „necítím se na to, až bude vhodnější situace“ (ale to že u mamky bude bydlet bere jako hotovou věc).. a sama v té době radí nějaké těhotné patnáctce aby „to v prvé řadě řekla rodičům“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.3.13 08:36

Tady bude zase chytrých :mrgreen: Dceru, ani její diskuzi neznám a příspěvek mi přišel naprosto srozumitelný :nevim:

A asi jsem stará duchem, ale já zakladatelce naprosto rozumím, je vidět, že je hodně zklamaná, chápu to tak, že ji také vychovávala sama, neměla to lehké - přesto se snažila, aby to dcera nikdy nepocítila, utrhávala si od úst (a samoživitelky s malýma dětma, ruku na srdce, která z vás to nedělá? - když tu čtu „tos neměla, tos neměla…“) a teď si o sobě přečte nějaké zřejmě hodně nepěkné věci. To člověka dokáže dost ranit. Stát se mi něco takového, psala bych asi v dost podobném duchu - to zklamání a naštvání z toho čiší, ale kvůli tomu nikdo nemůže soudit, jaká je nebo byla matka.

Všechno má vždy dva pohledy, jen ten druhý tady hodně lidí neumí přijmout. Zakladatelko, kdybys napsala jako první, tak by odsoudili tvoji dceru, takto budeš špatná ty, protože píšeš až druhá ;) Ale neboj, rozumný se zamyslí a u nerozumnému něco vysvětlovat stejně nemá cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
21.3.13 08:48
@Angua píše:
Tady bude zase chytrých :mrgreen: Dceru, ani její diskuzi neznám a příspěvek mi přišel naprosto srozumitelný :nevim:

A asi jsem stará duchem, ale já zakladatelce naprosto rozumím, je vidět, že je hodně zklamaná, chápu to tak, že ji také vychovávala sama, neměla to lehké - přesto se snažila, aby to dcera nikdy nepocítila, utrhávala si od úst (a samoživitelky s malýma dětma, ruku na srdce, která z vás to nedělá? - když tu čtu „tos neměla, tos neměla…“) a teď si o sobě přečte nějaké zřejmě hodně nepěkné věci. To člověka dokáže dost ranit. Stát se mi něco takového, psala bych asi v dost podobném duchu - to zklamání a naštvání z toho čiší, ale kvůli tomu nikdo nemůže soudit, jaká je nebo byla matka.

Všechno má vždy dva pohledy, jen ten druhý tady hodně lidí neumí přijmout. Zakladatelko, kdybys napsala jako první, tak by odsoudili tvoji dceru, takto budeš špatná ty, protože píšeš až druhá ;) Ale neboj, rozumný se zamyslí a u nerozumnému něco vysvětlovat stejně nemá cenu.

Pekne napsane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
21.3.13 08:51
@Angua píše:

Všechno má vždy dva pohledy, jen ten druhý tady hodně lidí neumí přijmout. Zakladatelko, kdybys napsala jako první, tak by odsoudili tvoji dceru, takto budeš špatná ty, protože píšeš až druhá ;) Ale neboj, rozumný se zamyslí a u nerozumnému něco vysvětlovat stejně nemá cenu.

Je dobře, že jsou zde lidé s odlišným názorem, proto je to diskuze a tím je zajímavější :kytka: Píšeš, že ten druhý pohled neumí hodně lidí přijmout - u mě nejde o to, že bych ho neuměla přijmout, ale že ho nechci přijmout. Nechci se tady pohoršovat nad dcerou, tak jako to dělá její matka. I kdyby matka byla ta, kdo sem napíše jako první. To je úplně jedno, jestli znám diskuzi její dcery. Já ji dokonce ani nijak podrobně neznám, jen jsemji tu asi před rokem zaregistrovala. Že nerozumnému nemá cenu něco vysvětlovat se pokusím nebrat si osobně :mrgreen: :P

Abych svůj pohled dovysvětlila - i když to neznamená, že s ním tu holky budou souhlasit, o to mi nejde. Ve chvíli, kdy obecně matka píše o dceři tyto věty:
Měla co chtěla a nic nedělala ani mi s malým nepomohla.
Moc mě zklamala i když s její zlou povahou jsem hodně zápasila.
Prostě chtěla vypadnout a urvat chlapa na dítě.
Nikdy pravdu neuměla říct, trochu pokory a omlouvat se za něco to jí bylo také cizí. Jo geny rodičů a prarodičů udělají taky dost.
Nikdy nic nedělala, s ničím mi nikdy nepomohla, jen jsem chtěla aby se tedy dobře učila a ani toto nesplnila.
za ty dva měsíce co tam byla o prázdninách, jí měli možnost poznat jaký je to bordelář a nemakačenko, tak to pochybuji. Jsem na ni zvědavá.

To se na mě nezlobte, to není zdravý vztah k dceři. Aspoň já si upřímně přeju, abych tohle o své dceři nikdy neříkala :| Je mi z toho docela smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.3.13 08:55

Mně to přijde hrozně zmatený… Ale pokud ten vztah matka - dcera není úplně v pohodě (a to tady není), není to jednoduchý ani projednu stranu… Já v tom příspěvku vidím hodně shazování i té dcery, která (pokud fakt jde o tu diskuzi o které se tady zmínily holky) pokud nekecala otěhotněla přes HA, ne schválně… :nevim:

Navíc je jasný, že kdybyse mámě svěřila, tlačila by ji do potratu… :think: Kdyby se jí povedlo ji k tomu dotlačit, ty vztahy by to (podle mě) zničilo úplně… :nevim:

Nevím no, na jedné straně je z toho příspěvku cítit zklamání, ale na druhé straně mi z toho mezi řádky vyplývǎ to, že vlastně ta dcera matce zničila život, že jí nepomáhala se sourozencem (ale copak to je povinnost dětí starat se o mladší sourozence?) atd. atd. Navíc pokud předem věděla, že jí máma nepomůže, tak prostě nepovažovala za nutný jí to říkat… :nevim: Protože čekala tu smršť, co by přišla, kdyby to řekla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
21.3.13 08:57
@kate02 píše:
Mně to přijde hrozně zmatený… Ale pokud ten vztah matka - dcera není úplně v pohodě (a to tady není), není to jednoduchý ani projednu stranu… Já v tom příspěvku vidím hodně shazování i té dcery, která (pokud fakt jde o tu diskuzi o které se tady zmínily holky) pokud nekecala otěhotněla přes HA, ne schválně… :nevim:

Navíc je jasný, že kdybyse mámě svěřila, tlačila by ji do potratu… :think: Kdyby se jí povedlo ji k tomu dotlačit, ty vztahy by to (podle mě) zničilo úplně… :nevim:

Nevím no, na jedné straně je z toho příspěvku cítit zklamání, ale na druhé straně mi z toho mezi řádky vyplývǎ to, že vlastně ta dcera matce zničila život, že jí nepomáhala se sourozencem (ale copak to je povinnost dětí starat se o mladší sourozence?) atd. atd. Navíc pokud předem věděla, že jí máma nepomůže, tak prostě nepovažovala za nutný jí to říkat… :nevim: Protože čekala tu smršť, co by přišla, kdyby to řekla… :nevim:

souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
21.3.13 09:03

Me prijde jako samozrejmost, ze vypomuzu se sourozencem, domacnosti. Myslim, ze dcera byla sobec, ktery myslel jen na sebe a vse nechal na matce, ktera uz tak byla ve velmi spatne situaci.
A ja obdivuji rodice, kteri dokazi priznat, ze se jim dite „nepovedlo“ a nezahlazuji jeho chovani pod koberec. Ono moc lidi toto neumi a mysli si, ze maji doma to nejlepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.3.13 09:07

@janees ano, ale máš miminko. I na čtyřletého už má člověk jiný pohled, ne tak na puberťáka, který tě ještě momentálně hodně zklamal - prostě chápu, že tohle někdo při tom zklamání napíše, to je celé. A myslím, že člověk, který má jenom malé děti, tomuhle prostě nemůže rozumět, nemá právo to soudit. Jen říkám, že pravda bude zase uprostřed :mrgreen: A že dcera nebude zase takový týraný chudák, jak se tu podle všeho prezentovala. Netvrdím, že je svatá matka nebo dcera, to tak není přece nikdy :lol:

@kate02 není povinností dětí pomáhat se sourozencem, ale pokud říká takové věci (že to není její bratr), nepustí ho k sobě do pokoje, nepohraje si s ním, tak to taky asi úplně normální není, nemyslíš? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.3.13 09:08

Nemůžu si pomoct, ale ty svou dceru nemáš ráda. Mě připadá, že sama máš se sebou co dělat a o své dceři nemluvíš jako o dítěti, ale jako o konkurentce, holce od vedle, nějaké cizí holce, která si zpackala život. Ty jsi ta, o kterou se měla holka v životě opřít. Ty máš mít ten rozum a situaci řešit. Co chceš po holce, která sotva vylezla z puberty. Jak to o ní mluvíš - urvat chlapa na dítě? Co od ní očekáváš? Že ti bude vděčná, že jsi koupila boty jí a ne sobě? Jestli si myslíš, že ti děti budou ruce líbat za to, co jsi pro ně udělala, na to zapomeň. Očekávání vděku za cokoliv jsou jen chiméry. Vyčítat jí, co už se stalo je podraz a nic to neřeší. Teď je tu nová situace a k tomu se máš postavit a jen žít z výčitek za dobu minulou. Není to situace, která by každého potěšila, ale kdo tomu dítěti má pomoci, než rodina? Alespoň nějak a ne si ještě o ní otřít boty. Taky jsem vychovala děti sama odmalička, tak už o tom něco vím.

• Citovat
  • Upravit
Kobliha51
21.3.13 09:11
@AngelLilly píše:
Me prijde jako samozrejmost, ze vypomuzu se sourozencem, domacnosti. Myslim, ze dcera byla sobec, ktery myslel jen na sebe a vse nechal na matce, ktera uz tak byla ve velmi spatne situaci.
A ja obdivuji rodice, kteri dokazi priznat, ze se jim dite „nepovedlo“ a nezahlazuji jeho chovani pod koberec. Ono moc lidi toto neumi a mysli si, ze maji doma to nejlepsi.

Dcera hlavně byla a ještě je dítě. Že se dítě nepovedlo bych řekla, kdyby to byl feťák nebo vrah. Že dcera otěhotnělo, to nepovažuji za nepovedené dítě. Ještě nevíš, co tě v životě potká.

• Citovat
  • Upravit
2642
21.3.13 09:14

@kate02
Ono to zní zmateně, protože to není jednotný text vyprávění, ale téměř každý odstavec je reakce matky na jednotlivá tvrzení té dcery ze zmíněné diskuze..

Např. dcera tam píše jak vlastně matku nepotřebuje, že si všechno platí sama (z těch alimentů které jí matka dávala celé jako kapesné, a běžné potřeby a cokoliv dcerka chtěla jí platila ze svého, ač neměla na rozhazování).. jak vlastně už má školu hotovou, až na jednu zkoušku (co matka píše o reparátech a jak je překvapená z jejího plánu jít na vysokou).. atd. Matka nevypráví jak ji vychovávala a jaká je dcera „potvora,“ ona reaguje téměř slovo od slova na to co dcérečka před půl rokem psala o matce široké veřejnosti, před tím něž matce řekla že je těhotná. Bude legrace až se připojí slečna dcera a zjistí že není rozumné dávat si na profil fotku a zároveň drbat příbuzné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.3.13 09:21
@kjhui píše:
@kate02
Ono to zní zmateně, protože to není jednotný text vyprávění, ale téměř každý odstavec je reakce matky na jednotlivá tvrzení té dcery ze zmíněné diskuze..Např. dcera tam píše jak vlastně matku nepotřebuje, že si všechno platí sama (z těch alimentů které jí matka dávala celé jako kapesné, a běžné potřeby a cokoliv dcerka chtěla jí platila ze svého, ač neměla na rozhazování).. jak vlastně už má školu hotovou, až na jednu zkoušku (co matka píše o reparátech a jak je překvapená z jejího plánu jít na vysokou).. atd. Matka nevypráví jak ji vychovávala a jaká je dcera „potvora,“ ona reaguje téměř slovo od slova na to co dcérečka před půl rokem psala o matce široké veřejnosti, před tím něž matce řekla že je těhotná. Bude legrace až se připojí slečna dcera a zjistí že není rozumné dávat si na profil fotku a zároveň drbat příbuzné..

Pohled dcery a matky na situaci je samozřejmě jiný, protože to každá bere z úhlu pohledu svého věku a životních zkušeností. Problém je v tom, že dcera je ještě dítě a jako dítě se chová. Matka je dospělá a nechová se jako matka, ale jako uražená příbuzná, pro kterou je největší problém to, že jí to dcera neřekla. Ještě jednou - není pro ni problém, že je dcera sama, bez peněz a těhotná, ale že to jí ani rodině neřekla. Smutné.

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
21.3.13 09:22
@AngelLilly píše:
Mozna bude chyba matky, ze z ni vyrostl nevychovany rozmazleny fracek bez ucty k dospelym, ale ani to neomlouva chovani dcery k rodicum, matce. Ona situace matky asi nebyla uplne fajn a myslim si, ze prave i vychova pidle toho vypadala. Ja z prispevku matky citim spis zklamani, zradu, smutek a hodne velke emoce.

Asi tak to vidím i já :?
No, upřimně zjitit, že se mi dcera nesvěří mne taky zklame, asi jasně to bude nějakou chybou i na mé straně, ale přeci jenom věřím, že každá máma dělá co může a nikdo není bez chyb :nevim:
No a upřomně zjitit, že mne na netu pomloouvá…no, bylo by to hodně emocí.
Taky vědět že dcera má hono, chlap se na ni vysal nebo možná i vyse*e a dcera je bez školy a k prdu tak bych byla i hodně nastvaná na ty co nic o í neví a radí za každou cenu miminko nechat a obdivujou ji jaká je „hrdinka“ a žerou to co tu píše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí