Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jak to vidí matka, která nesouhlasí s těhotenstvím dcery
Ahoj Holky…. Někdy Vám jsou předkládány informace jen z jedné strany, já Vám dnes nabízím pohled, po kterém tak často voláte a to z té druhé strany…
*Ona měla vždy svojí hlavu, ale že až takhle bude hloupá, to bych do ní neřekla.
Sama moc dobře věděla jak já každou korunu obracela a co jsem si vytrpěla, když jsem byla sama.
No jo nechávala jsem jí všechny peníze co měla od svého táty a to bylo špatný. Měla co chtěla a nic nedělala ani mi s malým nepomohla a najednou si sama pořídí dítě a nikomu v rodině to neřekne.
No jo má co chtěla, ke mně se postavila zády a čeká, že jí budu prosit.
Jen mě mrzí, že si napřed neudělala školu.
Ty bláboly co jí tam píšou, to nemá chybu, tak ať jí tedy pomůžou, jim se svěřila, mně ne. Ony se chyby rády hledají jen u těch druhých, ale přiznat to sobě, to je velká oběť.
Na to musí přijít sama.
Bohužel už opravky neudělala a nyní si myslí, že to udělá ( i to si myslela před tím). Sebevědomí ji prostě nechybí, když si myslí, že zvládne bez prostředků i vejšku. Já vím jak na tom je se školou, moc bych jí přála ať to udělá, ale obávám se toho.
Já dodělávala pedag. minimun když byl malému rok a byl to nápor, ale měla jsem oporu.
Nu což uvidíme jestli alespoň bude mít odvahu mi něco říci, ale jen na mě útočí a,,kope do mě,, jaká já jsem přes sms.
Moc mě zklamala i když s její zlou povahou jsem hodně zápasila.
Takže když to shrnu B. v tom bydlela, ví co to obnáší, tak mi to prostě rozum nebere, proč si tak podělala život, prostě chtěla vypadnout a urvat chlapa na dítě.
Ví moc dobře finančně, že jsem v háji, podnájem také nic moc, takže jakákoliv podpora ode mě není možná.
Ale můžu si za to sama, vždy měla co chtěla. Já jsem chodila v botech třeba i tři roky, dokud se nerozpadli a o bundě kterou mám už asi pátým rokem ani nemluvím. Když jsem řekla, že něco nejde tak se hned nafoukla a protože to byla moje holčička, tak jsem šla a koupila jsem jí to.
Jednou mi řekla proč si také nekoupím, ale když jsem řekla, že to mám na jídlo, tak mi řekla že jsem hloupá a ať si koupím co chci. Ona vždy byla palice. Nic si neužila jen seděla doma a teď tohle.
Já jsem z toho totálně vyřízená, hlavně proto, že to nikomu vůbec neřekla. Opět si hraje na hrdinku, ale brzy jí dojdou peníze co jsem já pro ni vyhrála na alimentech, tak z čeho bude žít to opravdu nevím. Místo toho abych si poplatila svoje dluhy jsem jí to nechala a to byla velká chyba. Ještě bude vykládat jak chudinka si musela všechno kupovat za tisíc korun z alimentů. Jídlo doma měla a vše ostatní jsem jí kupovala, takže to měla takové kapesné. Ale jo dobře mi tak.
Nevím proč najednou říká, že má bráchu, když kdysi řekla, že to není její brácha. Nikdy si s ním nehrála, nikdy nepohlídala, vše její muselo zůstat její a běda jestli by jí vlezl i do pokoje. Hrozný jen pošťuchování a dohadování a vysvětlovat malému, proč to nejde, proč si s ním nehraje.
Tak to byla poslední kapka a řekla jsem jí pokud se nebude chovat líp, tak ať ode mě nic nečeká, Ale jak je vidět, ráda zapomíná a jen jí stále někdo ubližuje.
Nikdy pravdu neuměla říct, trochu pokory a omlouvat se za něco to jí bylo také cizí. Jo geny rodičů a prarodičů udělají taky dost.
Vybrala si tedy sama. Já opravdu finančně na dně, sama mám dluhy a teď se od cizích dozvím toto. Tak to mě zranila co nejvíce mohla a ať si tedy jde, nemá na to aby udělala školu, jen se vymlouvá a nyní má další důvod výmluvy. Nikdy nic nedělala, s ničím mi nikdy nepomohla, jen jsem chtěla aby se tedy dobře učila a ani toto nesplnila.
Jo kdyby se ke každému z rodiny chovala tak, jako k těm co jí pochlebují. Bohužel ji každý známe a proto za nikým nejde.
Všichni bydlíme, že bydlíme - pronájem, žádný domeček. To má holka smůlu. Jen babička má koupený byt ve V., ale to je její dcery, která tam i bydlí a za ty dva měsíce co tam byla o prázdninách, jí měli možnost poznat jaký je to bordelář a nemakačenko, tak to pochybuji. Jsem na ni zvědavá.Jak říkám má svůj svět, svojí hlavu a běda, když jsem něco chtěla*.
Takže tak…nic není černobílé…
Já to pochopila tak, že píšeš o svojí dceři, ale spíše mi to přijde jako by jsi psala spíš například o sestře, ale ne o vlastní dceři ![]()
@Seizdra No asi sem nejaka holka psala prispevek „je mi 17 a jsem tehotna a moje matka me nechape“…no a toto je vylev te „nechapajici“ matky, ne? Tak to aspon chapu ja.
Stejně by mě zajímalo, co to je za módu založit si profil a hned zakládat takovýhle diskuze, který nejsou o porazení, ale vlastně o ničem. Nebo teda aspoň mně to tak přijde, poněvadž to vůbec nechápu
ale vidím, že v poslední době je docela rozmoh takových témat v diskuzich ![]()
@Black_Orchids píše:
@Seiz dra No asi sem nejaka holka psala prispevek „je mi 17 a jsem tehotna a moje matka me nechape“…no a toto je vylev te „nechapajici“ matky, ne? Tak to aspon chapu ja.
Hm. Možná. Ale stejně nechápu význam a pravdivost, že se opravdu jedná o ‚nechápajici matku‘ a ne o dceru, které první diskuze přestala bavit nebo to tam začalo skomírat
(nemyslím to zle, jen takovýhle diskuze prostě už beru s rezervou no)
Možná je to tím že je ráno a já jsem po ránu pomalejší, ale chápu jen první větu
Ja to chapu jako prispevek od matky, ktera ma dceru.
Asi bude vyrazne pod tlakem, protoze to je znacne emotivni.
A stale je to jen pohled z jedne strany. Jedno, jestli z prvni, nebo druhe.
Dcera otehotnela, mame nic nerekla a maji mezi sebou vyrazne vztahove problemy. K tomu jeste vyraznejsi financni problemy. A nedokoncena skola k tomu.
Mama krome dcery ma jeste mladsiho syna, ktery pro dceru nebyl „bratrem“, ale tim, kdo se do rodiny vloudil a ubiral ji pozornost a penize…
Příspěvek upraven 21.03.13 v 08:09
Podle me se jedna o maminku barus56 nebo tak nejak. Ja jeji zalozeni teto diskuze chapu a jsem rada za pohled z druhe strany. Nebot tu Bara na svou mamku kydala dost hnoje.
Příspěvek upraven 21.03.13 v 07:46
@AngelLilly tak už to začínám chápat, když si to takhle podala, jen je to napsaný nesrozumitelně, ale asi je to těma nervama.
Myslím že by mohlo jít o matku Báry, jak už tu někdo psal. Odpovídalo by to, protože zakladatelka píše o dceři jako o B., a že se svěřovala a o radu žádala tady, místo u ní.
Zakladatelko, šlo ti o pohled „z druhé strany“, ale upřímně, po přečtění tvého příspěvku tvou dceru chápu. Mě jsi tedy na svou stranu nepřiklonila. Z tvého příspěvku čiší zloba, negativní vztah k dceři, nesplněná očekávání. Já být tvou dcerou, taky bych se ti nešla svěřit. To ty jsi ta, která ji měla vychovávat. Pokud se např. holka v pubertě nafoukne, že ji nechceš koupit bundu, tak není řešení jít a koupit jí to, ale vysvětlit jí, že na to nemáš peníze a pokud to chce, ať si přivydělá třeba na brigádě. Učit ji k zodpovědnosti, to je výchova, i když v pubertě je komunikace jistě těžká. Ale ustupovat dceři a pak si stěžovat, že nedělá to, co od ní čekáš a klidně si otěhotní? Z mého pohledu je to, na co si u ní stěžuješ, tvoje chyba, promiň ![]()
Mozna bude chyba matky, ze z ni vyrostl nevychovany rozmazleny fracek bez ucty k dospelym, ale ani to neomlouva chovani dcery k rodicum, matce. Ona situace matky asi nebyla uplne fajn a myslim si, ze prave i vychova pidle toho vypadala. Ja z prispevku matky citim spis zklamani, zradu, smutek a hodne velke emoce.