Pohled druhé strany - matka nesouhlasí s těhotenstvím dce­ry

Napsat příspěvek
Velikost písma:
437
21.3.13 09:22
@Angua píše:
ano, ale máš miminko. I na čtyřletého už má člověk jiný pohled, ne tak na puberťáka, který tě ještě momentálně hodně zklamal - prostě chápu, že tohle někdo při tom zklamání napíše, to je celé. A myslím, že člověk, který má jenom malé děti, tomuhle prostě nemůže rozumět, nemá právo to soudit. Jen říkám, že pravda bude zase uprostřed :mrgreen: A že dcera nebude zase takový týraný chudák, jak se tu podle všeho prezentovala. Netvrdím, že je svatá matka nebo dcera, to tak není přece nikdy :lol:

Uznávám, že jsem si tím neprošla. A je pravděpodobné, že pravda je někde uprostřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
21.3.13 09:24

Tak ještě by to chtělo odkaz na diskuzi, na kterou se reaguje :nevim: Jinak to je jasný, že z druhé strany to vždy bude vypadat jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
21.3.13 09:27

@Angua ale podle mě je to hodně o přístupu rodičů… :think: navíc jde taky o to, jestli to říkala furt nebo to řekla jednou ve vyhrocené situaci atd. :nevim: Taky pokud jsou od sebe s bráchou víc věkově vzdálení, jí matka třeba měco furt vyčítala a najednou na mimino byla ťuťu ňuňu… :nevim: Já jen řešila to, že z tohohle textu na. Mě čiší to, že dcera úplně blbá a neschopná a nic nedokáže… Cítit já z přístupu mojí mamky tohle, taky bych k ní nejvřelejší vztah teda neměla… Zvlášť pokud psala, že jí maturita z matiky utekla o půl bodu (a takovejch lidí loni se státníma maturitama nebylo málo)… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
21.3.13 09:30

@truelly omlouvám se ale „ale brzy jí dojdou peníze co jsem já pro ni vyhrála na alimentech, tak z čeho bude žít to opravdu nevím. Místo toho abych si poplatila svoje dluhy jsem jí to nechala a to byla velká chyba“ tahle věta se mi opravdu nelíbí,, pokud jste soudně dosáhla toho, že otec dcery zaplatil zpětně alimenty které neplatil, tak patří děvčeti :think: samozřejmě nevím kolik to bylo, asi bych poměrnou část si nechala - v době kdy otec neplatil jste vše platila sama,, ale tyhle peníze jsou hold dítěte. zvlášť pokud jsem pochopila dobře že za to koupila výbavičku (neprochlastala, neprofetovala)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
21.3.13 09:34
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
21.3.13 09:35
@stiskoch píše:
@truelly omlouvám se ale „ale brzy jí dojdou peníze co jsem já pro ni vyhrála na alimentech, tak z čeho bude žít to opravdu nevím. Místo toho abych si poplatila svoje dluhy jsem jí to nechala a to byla velká chyba“ tahle věta se mi opravdu nelíbí,, pokud jste soudně dosáhla toho, že otec dcery zaplatil zpětně alimenty které neplatil, tak patří děvčeti :think: samozřejmě nevím kolik to bylo, asi bych poměrnou část si nechala - v době kdy otec neplatil jste vše platila sama,, ale tyhle peníze jsou hold dítěte. zvlášť pokud jsem pochopila dobře že za to koupila výbavičku (neprochlastala, neprofetovala)

A holka nežila s matkou? Protože jestli jo a není plnoletá, pak jsou alimenty na její výživu ne? Jestli bydlela u matky a dostávala jídlo, tak pak nejsou alimenty její :nevim: To až od plnoletosti, pokud se nepletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
21.3.13 09:36
@kjhui píše:
@monika32https://www.emimino.cz/…trat-124805/

Díky, jdu mrknout, ať jsem v obraze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
21.3.13 09:40
@Kobliha51 píše:
Pohled dcery a matky na situaci je samozřejmě jiný, protože to každá bere z úhlu pohledu svého věku a životních zkušeností. Problém je v tom, že dcera je ještě dítě a jako dítě se chová. Matka je dospělá a nechová se jako matka, ale jako uražená příbuzná, pro kterou je největší problém to, že jí to dcera neřekla. Ještě jednou - není pro ni problém, že je dcera sama, bez peněz a těhotná, ale že to jí ani rodině neřekla. Smutné.

Vidim, ze jsi jednoznacne na strane dcery a jeji chovani ti prijde spravne. Jedite, ale hraje si tu na dospelou hrdinku. Snad ti jen popreji, aby tve deti na tebe take neudelaly nejaky „podraz“, ale tobe by to asi prislo stejne v poradku. A prekvapuje me jak ty presne vis kde je problem. Pry v tom, ze ji to nerekla -pekna blbost. Spis mi prijde, ze jste s Barou kamaradky a jsi od ni nakukana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
21.3.13 09:48
@AngelLilly píše:
Spis mi prijde, ze jste s Barou kamaradky a jsi od ni nakukana.

Trochu paranoia ne? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
21.3.13 09:51
@AngelLilly píše:
Vidim, ze jsi jednoznacne na strane dcery a jeji chovani ti prijde spravne. Jedite, ale hraje si tu na dospelou hrdinku. Snad ti jen popreji, aby tve deti na tebe take neudelaly nejaky „podraz“, ale tobe by to asi prislo stejne v poradku. A prekvapuje me jak ty presne vis kde je problem. Pry v tom, ze ji to nerekla -pekna blbost. Spis mi prijde, ze jste s Barou kamaradky a jsi od ni nakukana.

Slova zakladatelky
Já jsem z toho totálně vyřízená, hlavně proto, že to nikomu vůbec neřekla

Moje děti už jsou dospělé, vystudované a v životě si umějí poradit. Vychovávala jsem je sama a vždycky jsem to byla já, kdo ustoupil. Já jsem musela byt ta jejich opora. Taky se mi občas něco nelíbilo, řekla jsem to, ale tím se vztah mě a mých dětí nezměnil. Oni si to stejně udělali po svém a tak to má být i když se mi to nemusí občas líbit. A neříkám, že chování Barči mi přijde správné. Jen říkám, že je ještě dítě a má na omyly nárok, na rozdíl od její matky, která je dospělá ženská a má být dceři oporou. Neříkám, že se má přerazit, ale pomoci by jí mohla a ne o ní mluvit s odporem.

• Citovat
  • Upravit
16186
21.3.13 10:02

Vám přijde normální, že celou tuhle situaci řeší jak dcera tak matka na emiminu??? 8o Co je to za „rodinu“??? A má do ní přibýt další člen?? 8o To je opravdu skvělé a zodpovědné rozhodnutí :palec: Já mám pocit, že si tady někdo dělá zase legraci, to nemůžou přeci myslet vážně…
Zakladatelko, když už tvoje dcera nemá rozum, tebe hanba nefackuje? :nevim:
Normální člověk přeci nemůže považovat za normální chování ani jedné z vás! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
21.3.13 10:14

@Kobliha51 ja te chapu jak to myslis, ale Bara o sve matce tady mluvila strasne a az potom matka zareagovala takhle. A naor ja nejsem typ cloveka co sebou necha orat a je jedno o koho jde. A pokud nekdo mluvi o rodicich jako Bara a jeste predtim, nez ji to vubec rekne, tak se reakci matky nedivim. Nechci se zastavat ani jedne, ale matce se nedivim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
21.3.13 11:27
@stiskoch píše:

ty penize nejsou ditete, ale slouzi na zaopatreni, vyzivu ditete. Neslouzi k tomu, aby si s nima dite, jeste k tomu nezletile, delalo co chce. Slouzi k uhrade nakladu na jidlo, saty, bydleni, skolu… vse co je s ditetem spojene.
To jako ma matka dite zivit jen ze sveho a na alimenty nesmi sahnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
21.3.13 12:05

Neni to jedno?
Mama pise, ze ty alimenty ji dala. Hloupe je, ze pak zase pise, ze to byla chyba. Pravda je, ze pokud by alimenty pouzivala pro dceru, tak by „setrila“ cast svych penez a nenadelala by dluhy.
Jinak alimenty jsou na dite, na jeho potreby, ale naklada s nimi matka.

Ve vsem citim hl. zklamani ze vztahu a to na obou stranach.

Kdyby to jen trochu slo, at se udobrej. Penez vic nebude, ale vsechno pujde lepe.
Takhle se dalsi dite dostane do viru chyb svych predku a ma velikou sanci skoncit podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
21.3.13 12:11
@Ivan PPZ píše:Kdyby to jen trochu slo, at se udobrej. Penez vic nebude, ale vsechno pujde lepe.
Takhle se dalsi dite dostane do viru chyb svych predku a ma velikou sanci skoncit podobne.

Ono už se dítě (Bára) do víru chyb svých předků dostalo. Pokud jsem to dobře pochopila, udělala stejnou chybu, jako kdysi její matka, což jí teď matka vyčítá… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí