Pohled zahraničí na náš problém s COVIDEM

6
10.10.20 16:58

Pohled zahraničí na náš problém s COVIDEM

Holky, já vím, možná blbá otázka…, ale pokud jste některá z vás v kontaktu s nějakými cizinci (ze soukromí, či pracovně), jak se na nás uceleně dívají? Podporují nás v boji nebo nás shazují, promiňte, že Slováky za cizince nevydávám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
10.10.20 17:05

Já žiju v Německu, manžel Němec, kolegové Němci-jsme blízko hranic s ČR. Spousta z nich nás lituje, ale zároveň se vysmívají postupům české vlády. Nechápou radikální a unáhlené zákazy na jaře, pak absolutní ignoraci v létě a zase podzimní šílenství. Tady opatření přišla malinko později, ale platila (některá) i v létě. A byla dodržována, i když někteří také nadávali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.20 17:07

Přítel je Brit, momentálně v UK - vůbec nevěděl, že je to tu teď s těmi nákazami nějak blbý, protože blbý je to skoro všude okolo.
Stejně tak všude jsou ta opatření více či méně chaotická. V Británii nedávno museli rozhánět protesty proti nim vodou :P

• Citovat
  • Upravit
26860
10.10.20 17:13

@segno Myslim, ze kazdy stat resi ted sve problemy, protoze narust je vsude. Nejake male Cesko je fakt nezajima :nevim:
 https://www.worldometers.info/coronavirus/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
10.10.20 17:15

Na jihu Evropy se o tom az tak nemluvi, zminuji se o situacich ve velkych zemich. Muz to netusil, dokud jsem mu to nerekla, sousede to same.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
10.10.20 17:22

V Anglii o tom nepisou nic. Jen jak zavedli karantenu po navsteve z CR, tak se zminili proc.
Mame to tu omezeny uz od brezna, jsem docela koukala, jak v CR se vse otevrelo, nocni kluby atd. Tady snad ty night clubs jeste neotevreli, hospodam zase krati provozni dobu, doma se muzem navstevovat do 6 lidi…a opatreni vydavaji na 6 mesicu, takze nam to na zimu spis skrouhnou vic.
Ja jsem uz vdecna za to, ze dite chodi do skoly (maji vytvorene bubliny, takze se nepotkavaji s jinyma tridama, a kdyby byla nakaza, nemusi zavirat celou skolu). A ja muzu chodit do prace. Jen me stve, ze se asi v prosinci nepotkam s rodinou v CR, kterou jsem nevidela uz pres rok a pul.

• Citovat
  • Upravit
596
10.10.20 17:41

Nikdo ze známých to moc neřeší, spíše nás litují, že se to tady tak rozjelo, ale zároveň někteří se diví, že jsme v létě neměli žádná opatření a že nemáme žádné postihy za nedodržování opatření, protože v nekterych i evropských státech jsou celkem přísné, jinak se spíše ptají, zda lidi ty opatření dodržují a i se někteří diví, že to tady lidi považuji za “chřipku”…ale záleží na státu no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
10.10.20 17:55

Určitě máte pravdu všechny. Těžko se orientovat v tom, co je MEDIÁLNÍ histerie a co už je ucelený problém. Jak v ČR, tak jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
10.10.20 23:58

V celé Evropě je situace podobná, i když v ČR jedna z nejhorších v počtu případů. Ale jinak všude jsou ta opatření podobná, rozhodně to v cizině nepovažují za chřipečku a nezlehčují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
11.10.20 00:12
@segno píše:
Holky, já vím, možná blbá otázka…, ale pokud jste některá z vás v kontaktu s nějakými cizinci (ze soukromí, či pracovně), jak se na nás uceleně dívají? Podporují nás v boji nebo nás shazují, promiňte, že Slováky za cizince nevydávám…

Asi úplně nechápu dotaz.. Mám moře kámošů v zahraničí a fakt nic neřeší.. Teď tu u nás byl Angličan na týden a pohoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
11.10.20 23:33

Když jsme se na jaře báli všech cizinců, tak nám sem jezdili rakouští kolegové na porady jakoby nic… Teď to už najednou jde i po Skypu a už se jim sem moc rajzovat nechce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.10.20 01:43

Co znám lidi z Vietnamu, Kanady, Polska. Německá la, Švýcarska, tak nechápou, proč jsme v létě uvolnili všechna opatření a nechali si to takhle rozjet. Taky nechápou, když jim říkáme, jak lidi na netu neustále vymýšlí, jak ta opatření obejít. Naopak nás chválili na jaře, jak jsme to zvládli.

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
12.10.20 15:42

Ziju v Britanii, nejak tu Cechy neresi, mame svych problemu dost :? Shodou okolnosti ale vcera vysel clanek, jak jsme spadli z piedestalu, na zacatku Cesi velky vzor ukaznenosti a prevence, ale se slavenim to uspechali. Ja jsem docela koukala, jak jste meli tu party na Karlove moste uz snad nekdy v kvetnu. Z extremu do extremu. :nevim:

https://www.theguardian.com/…ond-lockdown

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
12.10.20 15:50
@lucenka píše:
Co znám lidi z Vietnamu, Kanady, Polska. Německá la, Švýcarska, tak nechápou, proč jsme v létě uvolnili všechna opatření a nechali si to takhle rozjet. Taky nechápou, když jim říkáme, jak lidi na netu neustále vymýšlí, jak ta opatření obejít. Naopak nás chválili na jaře, jak jsme to zvládli.

Jo, to je presne i tady mezi Cechy a Slovaky. Kazdy chytry, co si pri navratu z dovolene nemuze dovolit 14 denni karantenu a tak to bere pres Nemecko atp. :pocitac: Kdyz tu zavedli furlough (Boris platil lidem 80% platu behem jarniho lockdown), tak spousty lidi jelo si ty britske penize uzit do Cech a jeste resili moznost brigady v Cechach po tu dobu. Ze ty prachy dostali za to, aby sedeli doma na prdeli, jim jaksi uniklo. Lidi jsou sobci (samozrejme ne vsichni), kazdy ma PRAVO a kdesi cosi a pak to takhle dopada. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
14.10.20 20:03

Známý v Německu mi zrovna včera říkal, že je z těch opatření zrovna tak na prášky jako my tady a že už je to otravné a byl docela udivený, jak to tu máme teď drsné s těmi zákazy… Lidi to berou všude stejně, nebaví je to. Jen my jsme prostě v létě povolili víc, to je celé. Narustá to teď všude a u nás se to dalo čekat, když promořenost nula nula nic, takže to bude i nadále narustat. Co jako jste čekali?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA