Pohřbení miminka

9
27.5.13 13:31

pohřbení miminka

Ahojky holky mam rizikove teh a dr mi ted zjistil dow syndrom chci se zeptat od jakeho tydne teh j emozne miminko pohrbit nebo je to cloveku umozneno? dkeuji za informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.5.13 13:38

Mamka porodila ve 27.tt živé dítě, které ještě ten den zemřelo. Dali by jí ho na pohřeb, kdyby měla zájem. Nakonec dostali jen urničku. Měl i rodný a úmrtní list - takže jméno.
Pak rodila mrtvé dítě ve 25.tt a to jí ani neřekli pohlaví a s tím něco udělali v porodnici a nikoho o ničem neinformovali.
Je to ale už víc jak 30 let.
Být tebou, tak bych se zeptala přímo v porodnici, jak s plody v daném případě zachází.

• Citovat
  • Upravit
1607
27.5.13 13:39

Myslím, že je to až od 22.týdne. Zkus se domluvit v nemocnici a s nějakou pohřební službou, třeba by udělaly výjimku.
Ať už bude vaše rozhodnutí jákekoliv, doufám, že zanechá co nejmenší šrámy na duši.

Příspěvek upraven 27.05.13 v 13:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15123
27.5.13 13:40

Já myslím, že je to na domluvě v nemocnici. Požádej je o vydání miminka. Kamarádce se stalo něco podobného, a pohřeb neměli. Drž se. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
27.5.13 13:42

Je to moc líto, co prozivas.
Myslím, ze od 23-24.týdne t. je to dnes bráno jako živý člověk, ne jen rostoucí plod a je automaticky vypisován úmrtní list. Tedy je možný i pohřeb. Pokud je to dříve, je to asi o domluvě v nemocnici. Nevím, jestli je toto nějak právně ošetřeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
27.5.13 13:48

Já myslím, že je to tak, že když se miminko narodí živé a pak umře tak se vystaví rodný i úmrtní list a pak se může pohřbít, jinak myslím, že se ani jedno nevystavuje, je to bráno jako potrat ne porod a pld pak spalují v nemocniční spalírně s ostatním infekčním materiálem…zní to hrozně, ale myslím, že jsem na toto téma viděla před časem reportáž a tam si právě rodiče stěžovali, že to takhle měli :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
27.5.13 13:50

Tak jsem zjistila, že: pro pohřeb musí být vystaven rodný a úmrtní list. Aby byl vystaven rodný list, miminko muselo mít 500 g a pokud méně, muselo žít 24 h po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.5.13 13:51

Je to omezené porodní hmotností, týdnem a projevem životních funkcí, pokud půjde o plánovaný potrat, tak zřejmě s plodem naloží jako třeba s amputovanou rukou. Pak už bude záležet na nemocnici, zda bude ochotná vydat plod nebo pojede rutinně.
No a když se přehoupneme přes 24.tt a z plodu se stane dítě s právy, tak na pohřeb vůbec nemusí dojít, pokud nemá DS přidružené vývojové vady, tak je to postižení slučitelné se životem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
27.5.13 13:53

Takze si myslis ze by bylo mozne udelat pohreb? nebo zalezi na me?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.5.13 13:56

Předpokládám, že se ptáš kvůli plánovanému potratu. Musela by ses se špitáloem „nějak“ domluvit. Oficiálně jde o „nebezpečný nechci-napsat-to-slovo“ a musí se zničit předepsaným způsobem. Neoficiálně to někdy jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
27.5.13 13:58
@sar8666 píše:
Takze si myslis ze by bylo mozne udelat pohreb? nebo zalezi na me?

Oficální pohřeb ne. Na to musíš mít úmrtní list. Neoficiální „obřad“ třeba na hřbitově v kruhu rodiny ano, pokud ho vydají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
27.5.13 13:59

Já tomu nějak nerozumim, tobě zjistili, že dítě má DS (máš to potvrzené z plodovky? jinak to totiž není stoprocentní), a ty chceš jít na potrat a pak miminko pohřbít? 8o nebylo by lepší dát mu šanci na život? Mně by se těžko pohřbíval někdo koho bych sama zabila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
27.5.13 14:05

Holky, tohle jí moc nepomůže :roll:
Zakladatelko, zeptala bych se radši přímo v nemocnici, tam ti odpoví lépe. Drž se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
27.5.13 14:07

@sar8666 Nechci sýčkovat, ale jsou případy, kdy prorokovali ds a narodilo se zdravé dítě a naopak. Každopádně ať se rozhodnete jakkoli přeji hodně štěstí a vůle.

• Citovat
  • Upravit
36556
27.5.13 14:07

Souhlasím, že nejlepší budeš mít zeptat se v nemocnici. Oficiálně to možné není, neoficiálně to může i nemusí jít zařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty