Otěhotnění po potratu v 2. trimestru

Allison
22.5.13 13:29

Otěhotnění po potratu v 2.trimestru

Ahoj holky, je mi 27 let.. končí mi šestinedělí po vyvolaném potratu z důvodu odtoku plodové vody v 18 TT…chci samozřejmě hned otěhotnet, i kdyz mi doktor řekl že mám pul roku pockat, coz se mi tedy nechce:((( Za jak dlouho jste po potratu otěhotněli a brali jste neco na podporu otěhotnění?

Děkuju moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
22.5.13 13:32

To mě mrzí :(
Kyretáž byla? Pokud ano, počkala bych tak 3 měsíce, aby se děloha zahojila, pokud nebylo čištění, klidně bych tomu nechala volný průběh už teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tterrezzkaa
22.5.13 13:32

Já na tom nebyla psychicky dobře, takže až po 2 letech…

• Citovat
  • Upravit
Allison
22.5.13 13:34

Já právě nevím, zda kyretáž byla, vyvolali mě potrat a pak me na 10 min uspali a asi mě čistili, tak nevím, zda to byla kyretáž, ještě jsem to ale nedostala, takže jsem dostala včera vyvolávací injekci..

• Citovat
  • Upravit
1127
22.5.13 13:34

Ahojky, já porodila/potratila ve 22. tt. Za dva týdny mi končí šestinedělí. V nemocnici mi řekli, počkat půl roku. Na gynekologii mi řekli, počkat tři měsíce. Beru vitamíny jako v těhu dál, včetně kys. listové. Půl roku také čekat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
22.5.13 13:35

Po druhé ms bych se klidně začala snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Allison
22.5.13 13:36
@Borůffka píše:
Ahojky, já porodila/potratila ve 22. tt. Za dva týdny mi končí šestinedělí. V nemocnici mi řekli, počkat půl roku. Na gynekologii mi řekli, počkat tři měsíce. Beru vitamíny jako v těhu dál, včetně kys. listové. Půl roku také čekat nechci.

Na idnes.cz psali, že pry neni problem se zacit snazit hned. To mě moc mrzí ten porat, ale neboj, byla jsem z toho také špatná a ještě jsem, ale den ode dne je to lepší, jsem na nemocenské stále, abych se psychicky srovnala.

• Citovat
  • Upravit
6538
22.5.13 13:42

@Allison ahoj,ja potratila v 16 tt a pak me taky uspali a docistili'bylo to 10.10. A posl.ms ( druha od potratu) byla nekdy kolem 10.12.brala jsem sarapis, pila kontryhel na obnoveni delozni sliznice, v nemocnici mi rekli cekat pul roku, gyndar 3 mesice, ale ja mu rekla, ze cekat nechceme, tak rekl jen, ze telo stejne vi, kdy m znivu otehotnet-azse zahoji fyzicno i psychika a doporucil sarapis, at se zadari. dalsi tehu bylo ok. drzim palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
22.5.13 13:43

Omlouvam se za chyby…pisu z tabletu a jsem kopyto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
22.5.13 13:44

@Allison Fákt? Hned? já někde zase četla, že se má počkat, než nabyde ta sliznice. A gyndra zase tvrdila, že ty tři měsíce jsou minimum, aby mi příroda nepřichystala to stejné, jako v předchozím těhu. mě končí PN se šestinedělím, musím začít pracovat. Sama doma to horko těžko zvládám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.13 13:52

Ahoj!
Uz skoro pred rokem jsem ve 20. tt porodila mrtve miminko.
Dr. doporucil pockat pul roku, ale to hlavne proto, ze to bylo velmi brzy po prvni porodu. Aby se telo dalo nejak do poradku.
Jinak bych pockala tak mozna 2 mesice a sla do toho znova.

Ja od ledna neberu antikoncepci a zatim nic. :nevim: Nijak extra se tedy snazime, spis se jen nechranime.

Preju hodne stesti. :hug:

N.

• Citovat
  • Upravit
14688
22.5.13 13:54

Ja otehotnela po pul roce…
A to jsme na to skocili po prvni ms a zadarilo se az po pate a doufam,
ze to ted doklepem.
Ja byla na ukonceni v 21.tydnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
22.5.13 13:58
@Allison píše:
Já právě nevím, zda kyretáž byla, vyvolali mě potrat a pak me na 10 min uspali a asi mě čistili, tak nevím, zda to byla kyretáž, ještě jsem to ale nedostala, takže jsem dostala včera vyvolávací injekci..

To dočišťování je kyretáž. Pak se normálně čeká, až se obnoví cyklus jako po porodu. Takže dle mého jsi vyvolávačku dostala zbytečně :nevim: Menstruace v tomhle případě vůbec nemusí přijít v nějakém pravidelném intervalu a stejně tak i později.
Jinak v zhledem k pokročilejšímu těhotenství bych asi taky počkala aspoň tři měsíce, aby měla děloha čas se vzpamatovat. Jinak nevadí otěhotnět hned po první menstruaci. Mně to dokonce požehnal i jeden doktor v Podolí. Akorát já měla zamlklý potrat ve 12tt, to je něco jiného.
Jo a je mi moc líto, co se ti stalo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
22.5.13 14:06

Po kyretáži je slabší sliznice, která se obnovuje, takže ono se hned po nemusí dařit z tohoto důvodu. Já jsem otěhotněla po pěti měsících, bylo mi doporučeno počkat minimálně na první MS, ale nebyla jsem v těhotenství tak daleko, jako ty, jednalo se o první trimestr. Osobně bych tomu tak 3 měsíce dala určitě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.13 14:23

Ukončení ve 22. týdnu - tenkrát to byl měsíc leden a otěhotněla jsem v půlce července. Mně pomohlo po šestinedělí se vrátit do práce, normálně začít fungovat a pak se zadařilo napodruhé.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty