Pohřeb otce

Anonymní
25.10.15 23:16

pohřeb otce

Ahoj, mám dotaz, zítra jedu na pohřeb otce, je objednaný věnec na kterém je mé jméno mám dávat ještě kytku nebo jak to je? ještě jsem na žádném pohřbu nebyla, díky za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
281
25.10.15 23:25

Ahoj,
to je mi moc líto…
My se v pátek rozloučili s babičkou, měla taky věnce, kytice, ještě jsme jí každý dal
něco za sebe, dávali jsme do rakve fotky, děti dávali obrázky a každý za sebe jsme dávali kytičku, každý jednu s černou stužkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
25.10.15 23:34

Upřímnou soustrast. Máš věnec, další kytka není potřeba. Na rakev se u nás dává bílá kytka za vnoučata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.15 23:39

@Anturie
děkuju, takže když mám děti, ale nepojedou se mnou (7 a 4 roky), měla bych za ně dát bílou kytku? pohřeb je v Praze

• Citovat
  • Upravit
5185
25.10.15 23:43

Upřímnou soustrast. Já jsem otece pohřbila jako malá. Kašli na to, co se má a nemá. Kytka navíc, neznamená vyjádřit více smutku. U nás jsou vždy věnce u hrobu a hned vedle se pokládají kytice od pozůstalých a smutečních hostů. Vznikne tam pak dle mého nevkusná hromada květin, které skončí v kontejneru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
25.10.15 23:45

Ano, dává se na rakev před začátkem obřadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
25.10.15 23:55

Upřímnou soustrast. Dáváš věnec, tak je jen na tobě, zda budeš mít ještě v ruce nějakou květinu, pohoršení v žádném případě budit nebudeš, když ne. Hlavně to zvládni. Jak už někdo psal - na rakev se dává bílá kytka, dáš i pracovníkovi a ten ji tam položí ještě před.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
25.10.15 23:56

Uprimnou soustrast…
Asi to je obrad od obradu. Vetsinou pribuzni a nejblizsi obstarali vence a vetsi kytice, predem byly aranzovany v mistnosti. V uvodu obradu pak kazdy „host“ pokladal jednu kvetinu vedle na urcene misto. Myslim, ze toto je uplne jedno.
Spise mne vzdy prekvapil opravdu nehodici se odev nekterych „hostu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
26.10.15 06:26
@berusa.m píše:
Upřímnou soustrast. Já jsem otece pohřbila jako malá. Kašli na to, co se má a nemá. Kytka navíc, neznamená vyjádřit více smutku. U nás jsou vždy věnce u hrobu a hned vedle se pokládají kytice od pozůstalých a smutečních hostů. Vznikne tam pak dle mého nevkusná hromada květin,které skončí v kontejneru.

Svatá pravda, nebo si to zaměstnanci odnesou domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
26.10.15 06:59

Já, sestra i mamka jsme měly ještě samostatně růžičku, kterou jsme na konci obřadu položily tatínkovi na rakev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4226
26.10.15 07:49

To záleží čistě na tobě, jak to cítíš. Pokud máš chuť dát za sebe i za děti ještě kytičku navíc, klidně dej. Barvu jakoukoliv. Jde o tvé rozloučení s ním, ne o nějakou přehlídku nebo povinnost.
U nás si květiny a věnce berou pozůstalí a dávají na hrob - i při kremaci :nevim: Po obřadu to tam vždycky někdo odveze. Určitě nekončí v kontejneru. Ale i kdyby…jak píšu, jde o to „sbohem“, že k rakvi položíš kytku (nebo věnec) a pak už je fuk (aspoň mě) co s tím kdo udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4754
26.10.15 08:57
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz, zítra jedu na pohřeb otce, je objednaný věnec na kterém je mé jméno mám dávat ještě kytku nebo jak to je? ještě jsem na žádném pohřbu nebyla, díky za odpovědi

Vzhledem k úzkému příbuzenskému vztahu…
Nevím nakolik jste si byli blízcí…
Nevím jestli budete mít rozloučení v úzkém kruhu s otevřenou rakví…
Je to Tvůj otec, tak se s ním rozluč jak jsi byla zvyklá.
Můžeš klidně dát něco dovnitř na rozloučenou oblíbenou štamprli, nebo plyšáka od tebe, fotku místa co měl rád apod, nebo dopis „sbohem“ s tím co jsi nestihla říct.
Tak ať dobře dopadne. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
26.10.15 08:59

Všem vám děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
26.10.15 19:24

Myslím, že věnec stačí… Upřímnou soustrast.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová