Soucit - jak říct,že jsem s ní

16939
24.10.15 20:40

Soucit - jak říct,že jsem s ní

Ahoj. Jdu poprosit o radu, jelikož nevím, jak se zachovat.
Včera se moje hodně dobrá kamarádka (pro mě je to druhá máma) dozvěděla, že její maminka umírá (dle výsledků má raka už všude) a já bych jí ráda nějak podpořila, mám jí moc ráda a fakt mi na ní záleží. Ale nevím jak, nemám zkušenost. Chtěla bych jí něco napsat, něco ve stylu toho, že je mi to líto, že jsem tu pro ní apod. Ale prostě nevím, jak na to…nechci jí ještě víc rozesmutnit. A popravdě netuším, jestli je to třeba vhodné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6638
24.10.15 20:47

Urcite to je vhodný. Napiš to jako tady. Ja bych napsala kdybys cokoliv potřebovala jsem tu pro tebe. Volej kdykoliv.
Je jedno jak to napíšeš, ona už bude vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
24.10.15 20:50

@eseta Tak ji napis, jestli nepotrebuje s necim pomoci, ze bys ji rada pomohla to co nejmene bolestive zvladnout. Jestli treba napotrebuje pomoci s peci o maminku. To jsem tu pro tebe mne prijde jako fraze, kdy bych nevedela, co presne za ni hledat.

Nehledej dokonale vety a nepremyslej, zda ji jeste nerozesmutnis. Rozesmutnis, ale bude za pomoc moc rada. Takze ji napis, jak to citis a uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
24.10.15 20:51

@eseta Myslím, že pokud napíšeš něco citlivě od srdce, tak to vhodné je. Asi bych i nabídla možnost vypovídat se a věř, že to v tu chvíli člověk potřebuje.

Určitě jí nerozesmutníš, naopak projevíš podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
24.10.15 20:55

Jestli jste opravdu hodně dobré kamarádky a jste hodně ve styku, tak si myslím, že není třeba nic psát, jen se od ní neodvracet a být jí oporou. Když na ni přijde slabá chvíle, tak jí vyjádřit podporu a ujistit, že jsi tady s ní a že když bude cokoliv potřebovat, může se na tebe obrátit.
Mně ty psané a podobné projevy přijdou spíš jenom jako gesta :nevim:

• Citovat
  • Upravit
alli_li
24.10.15 21:02

Napsala bych ji to co me nedavno rekla ma dobra znama :
Utehu ted nepotrebujes, Ty ted potrebujes hodne sily. Ale nebojim se o to, protoze kolem Tebe je plno silne energie, kterou od Tebe ted maminka bude hodne potrebovat. Kdykoli cokoli budes potrebovat volej klidne i o pulnoci. Jsem s Tebou.

• Citovat
  • Upravit
16939
24.10.15 21:30

Moc děkuji všem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
24.10.15 22:15

Taky bych nehledala nějaké dokonalé fráze. Prostě jí napiš, nebo zavolej nebo řekni při osobním kontaktu, že jsi tu pro ní, že když cokoliv bude potřebovat, i kdyby jen popovídat, že se má ozvat kdykoliv, ve dne v noci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.10.15 22:26
@eseta píše:
Včera se moje hodně dobrá kamarádka (pro mě je to druhá máma) dozvěděla, že její maminka umírá (dle výsledků má raka už všude) a já bych jí ráda nějak podpořila, mám jí moc ráda a fakt mi na ní záleží. Ale nevím jak, nemám zkušenost. Chtěla bych jí něco napsat, něco ve stylu toho, že je mi to líto, že jsem tu pro ní apod. Ale prostě nevím, jak na to…nechci jí ještě víc rozesmutnit. A popravdě netuším, jestli je to třeba vhodné. :think:

Ahoj, musím reagovat! Letos v květnu mi zemřela máti na rakovinu tlustého střeva, umírala v šílených bolestech, že si to nikdo neumí představit!!! Já se o ní denně starala, po práci jsem letěla k ní a dívala jsem se SMRTI do očí! Bylo to neuvěřitelný!!!

Svojí kamarádce okamžitě nabídni pomoc, nad ničím nepřemýšlej jak, proč a zda je to vhodné, proboha! Ještě dnes jí napiš, zavolej…

Každá pomoc je vítaná - jasné??!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
24.10.15 22:36

Ahoj, moje kamarádka prožila to samé se svou maminkou. Ani jsem ji nemusela nic psát nebo říkat, jsme na sebe napojené, nepochybovala o tom, ze mi může kdykoli zavolat, požádat o pomoc, poplakat si.. Ano, nemusela jsem nic říkat, přesto jsem měla pocit, ze TO musím vyslovit, ze moje nabídka pomoci musí v těchto těžkých chvílích zaznit nahlas.
Kamarádka mi během doby, kdy její mamka umírala, párkrát zavolaLa, ale nechtěla to moc řešit, vždy se spíš jen zmínila a pak jsme mluvily o něčem jiném. Ten den, kdy její mamka umřela, mi zavolala, aby mi to oznámila. Pak mi řekla, ze to, ze mi to mohla říct byla pro ní ta největší pomoc.

• Citovat
  • Upravit
4749
25.10.15 08:34

Xx

Příspěvek upraven 26.10.15 v 10:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.10.15 08:45

@eseta Já bych nakoupila, uvařila nebo upekla a zajela za ní… nechala bych ji poplakat a to bych opakovala dokud by to bylo potřebné… Navíc pokud se o maminku stará doma, tak uvítá spíše fyzickou pomoc než slova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
26.10.15 13:13

@eseta tak jak to dopadlo? Napsalas? jak je kamarádce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
3.7.16 22:01
@eseta píše:
Včera se moje hodně dobrá kamarádka (pro mě je to druhá máma) dozvěděla, že její maminka umírá (dle výsledků má raka už všude) a já bych jí ráda nějak podpořila, mám jí moc ráda a fakt mi na ní záleží. Ale nevím jak, nemám zkušenost. Chtěla bych jí něco napsat, něco ve stylu toho, že je mi to líto, že jsem tu pro ní apod. Ale prostě nevím, jak na to…nechci jí ještě víc rozesmutnit. A popravdě netuším, jestli je to třeba vhodné. :think:

Tak jak to říkáš. Že pro všechny případy jsi tu kdykoliv, a ať se na Tebe obrátí s čímkoliv. Že jsi tu pro ni…Právě si usetri zbytecnou omacku. Stručně. Obvykle lidi ty kecy o tom, že je Ti to líto, akorát stvou, protože si řeknou, že jim lítost k ničemu není a že si to stejně asi nedovedes představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie