Pohyb 10měsíčního dítěte

574
1.4.05 11:41

pohyb 10-ti měsíčního dítěte

Ahoj maminky,

prosím vás poraďte mi, jsem z toho docela smutná, ale manžel říká, že je to v pořádku.
Naší malý bude zanedlouho 10 měsíců a ještě neleze to zaprvé a zadruhé ještě nemá snahu ani se sama zvedat. Jinak je zase šikovná v jiných věcech, umí říkat velice pěkně máma, táta, bába, děda, na kočičku umí udělat čičí, a na krávu bů. Pak dělá paci paci, a umí ukázat jak je veliká. Nepřipadá vám, že je v tom pohybu zaostalejší?
Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
246
1.4.05 11:49

Verunko, nebuď smutná, já myslím, že tvoje malá je moc šikovná, jen prostě trochu lenoška :D
Prostě je jí dobře v leže a hotovka :P

NAvíc ji přece sleduje dr, tak ta by měla být první, kdo by si měl všimnout, že něco není v pořádku. V 10m se chodí na prohlídku, tak pokud máš pochybnosti, tak to dr řekni a uvidíš, co ti na to řekne, ale já myslím, že skoro nic :lol:

Řeknu ti upřímně, co já bych za takového „ležáčka“ někdy dala! :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.4.05 12:14

Ahoj Verunko,
kamarádky holčička taky vůbec nelezla, začla ve 12 měsících rovnou chodit, takže nepropadej panice, třeba se jí prostě nechce.
 Irča.

• Citovat
  • Upravit
379
1.4.05 12:38

Verunko,
taky bych byla v klidu.nas malej zacal lezt,kdyz mu bylo 10,5mesice.ted je mu 13,5 mesice a jeste nechce sam stat.proste se boji.ale leze jak dabel.doktorka nam rikala,ze „linejsi“ deti si to vykompenzujou tim,ze jsou zase hrozne ublafany:-)))ja bych rekla,ze je to v pohode,protoze dite by melo lezt, ale nemusi.treba je i velika a tezka?:-)
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
1.4.05 12:52

Za prohlídku u neourologa nic nedáš, doporučí třeba rehabilitaci, aby se malá pohybově rozjela a ty se uklidnila :-) My byli na neurologii v 8m kvůli křečovitému cukání hlavou (vypadalo to na přetížené krční svaly, ale pro jistotu ji neurolog zkoukl) a tam doktorka řekla, že si její pohybový vývoj pohlídá před ukončením 1 roku, aby bylo vše v pořádku (malá měla do ukončených 6 měsíců 24 h denně široké balení na kyčle = nyní se začala rozlézat pár dní před prohlídkou u doktorky a dělala to všelijak srandovně - po svém, tak si to chce doktorka ohlídat..) Určitě jsem i klidnější, aby mi pak někdo neřekl něco ve smyslu, že nás měl pediatr poslat k neurologovi, že si měl všimnou asymetrie pohybu a přetěžování jedné strany apod.. Takhle jdeme za asi 6 týdnů se ukázat a máme klid..
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.4.05 13:21

AHoj,

celej nas MAtej :-)) Plazil se od 9 mesici, lezl od 11. Chodil az v 17. Takze klid. Ale na neurologii bych klidne zasla. Jen se obrn proti tomu, co vse ti zakazou (mne u 10 mesicniho ditete rekli, ze ma byt porad na brise, v kocaru ana brise (haha), nebo v lehu, neposazovat ani trochu (coz v kocaru a v zidli fakt neslo). Snazila jsem se rady dodrzovat, co nejvic motivovat k plazeni, lezeni, k hrani na brise, zvedani se na lokty, ale takhle stare dite proste obcas chce sedet a zirat do sveta.

Hlavne ti tam reknou, jestli jde jen o pomalejsi vyvoj a lenost (nas Matej) nebo neco jineho, pak je potreba treba cvicit. To je asi dulezity, my tam chodili kazdy mesic, ale pokazdy nam rekli, ze na Cviceni vojtovy metody to neni, ze ma jen slabsi zadovy svaly a ze nema sedet. Porad dokola.

Martina

• Citovat
  • Upravit
2923
1.4.05 13:33

Ahoj Verunko,

jako bych cetla o nasem skritkovi, kteremu se taky nechce a nechce lezt. I sedet zacal pozdeji (ted si to pekne uziva), ale na kolinka se nijak nechysta. Taky me to trochu trapi, rikam si, jestli je vsechno v poradku… Jinak se mi zda sikovny (motorika rukou, mluveni). Dost me vzdycky nazvedne takove to " a nase deticky uz vsechny v 9 mesicich lezly a v 11 chodily". Nase stenatko je asi linejsi, na druhou stranu je pravda,ze je velky a nejlehci taky neni.
preju brzke lezecke uspechy :)
takyverunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
1.4.05 20:23

ahoj,
přesně tak je to u nás.kačce je necelých 10 měsíců.sedí,ale nekleká si ,neleze,neplazí se a nestoupá si.je dost těžká.chodíme na vojtovku,ale ne kvůli pomalosti,kvůli ruce.taky mi dělalo starosti,že ostatní děti jsou hbyté a dr. na rhb se smála a prý mám být ráda,že máme klidné dítě,holt prý bude chodit o něco dýl než v roce.takže nepropadej panice jak jsem to pročetla,je takových miminek taky dost a s mluvením jsme na tom taky hodně dobře,už breptá i ze spaní a jemná motorika rukou nám jde víc než dobře.
luka a kačenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.4.05 20:49

Ahoj Veru!
Já mám doma úpnej opak v osmi měsících skoro chodí, ale zrovna dneska sem mluvila se sousedkou která má rok a půl starou holčičku a byla z malýho úplně unešená. Říkala, že jejich malá začala lozit teprve v devíti měsících a ještě teď se jí třeba nechce mluvit a náš škrček říká máma, táta, koko a baf baf. Prostě každý mímo je jiný a neboj za čas ani nepoznáš, že s něčím začala později a ještě budeš vzpomínat jaký to bylo, když ležela.U nás už není domov u nás je Hyrošima, ale tam to bouchlo jen jednou a tady třikrát denně. Tak užívej klidu ono to přijde.

• Citovat
  • Upravit
12600
1.4.05 20:58

Ahoj holky,
jsem moc rada, ze jsou i jine deti nez ktere vidam a o kterych neustale slycham od vsech okolo! Myslim, ze nejsem nijak zvlast souteziva, ale je fakt frustrujici sledovat jak si vsichni ti rodice deti, co si v 5ti mesicich stoupnou a v 7 chodi, mysleji, ze nas syn je drobatko „motoricky zaostaly“.
Nas syn bude mit 9mesicu a zatim se jenom vali, sice si obcas stoupne na 4 (bud na kolinka nebo i na nozicky), kdyz ho po:,–(im tak sedi v pohode, ale sam to udela tak jednou denne, takze dle rady se snazim ho neposazovat, nicmene to stale vyzaduje, takze nekdy, kdyz uz fakt nevim, co s nim, to stejne udelam :( , ale timto jeho dovednosti konci -ani neleze, ani se neplazi, vlastne krome pohybu kolem sve osy se neposune ani o cm! Kdyz se mu dostane hracka mimo jeho dosah, tak si me zavola at mu ji podam, a kdyz nejdu tak zacne rvat, takze co by se hnul, ze jo :)
Ale jinak je taky hrozne sikovnej umi si uplne vedome prepinat melodie na hraci dece, rika „tik tak“ kdyz vidi jakekoliv hodiny, „tata“ kdyz vidi tatu (nekdy teda i naseho psa:), „teta“ kdyz vidi kohokoliv krome me a taty, „mama“ samozrejme neumi :(, paci paci umi uz od 6ti mesicu.
Taky si myslim, ze problem je v tom , ze je linejsi, ale cervik hloda a hloda. Nejhorsi jsou takove ty srovnavaci situace- plavani, cviceni, vsichni tam lezou a chodi jenom ten nas lezi, a to jeste navic, kdyz je v cizim prostredi tak je jeste zarazenejsi nez obvykle, takze opravdu pouze lezi na zadech a pozoruje :) A jiste si dovedete predstavit ty „soustrastne“ pohledy ostatnich matek. Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.4.05 22:03

Ahoj,
naše malá měla včera 9 měsíců a taky neleze,jen se trochu plazí dozadu.Co mě nejvíce znepokojuje je, že se sama nepřetáčí - v 6 měsíci to dělala a od té doby ne.Jinak je moc šikovná,pěkně „mluví“, hraje si, je pohodářka.Dětská doktorka říká,že je jen lenivá.Já jsem ji raději poprosila,aby nás poslala na rehabilitace,ať se něco nezanedbá.Tam ji odborně prohlédli a já se uklidnila,že to není nic vážného.Udělali jsme chybu,že jsme jí v půl roce nabídli ruce a ona se sama přitáhla do sedu.Od 7,5 měsíce seděla pěkně úplně sama,tak jsme ji nechali i když se neuměla po:,–(it sama.Vím,že to dělají i jiné maminky a jejich děti se přetáčí a lezou.Takže si myslím,že v tom hraje roli i povaha dítěte - každé je jiné.A naše je prostě pohodářka, které se na zádech líbí.Ukázali nám cviky a nemáme ji nechat sedět ani přidržovat ve stoje.Snažím se to dodržovat,ale 100% to nejde.Určitě vše doženeme.Přeji hodně zdaru všem maminkám a jejich mimískům, kteří zrovna nelámou rekordy v lezení… :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
9.4.05 07:35

Ahoj,
taky se přimlouvám za návštěvu rehabilitačního doktora. U nás to už asi 2 měsíce vypadá, že užuž poleze a pořád tam chlup chybí. Nechala jsem si včera napsat žádanku na rehabilitace a tam jsem se dozvěděla, že musí posilovat ručičky a bříško, jinak že je v pohodě. A prý jsme měli přijít už dřív. Tak jsem se uklidnila a jsem moc ráda, že jsme tam šli. Cvičíme a určitě to brzy „zlomíme“.

Jitka a Hanička (9m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
9.4.05 08:35

Verunko, nepanikař,
já si taky myslím, že je tvoje holčička jen lenoška a že tě brzy překvapí. Náš Vašek sice v 10 m leze, ale zase necekne ani slovo :) Buď trpělivá
 Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
9.4.05 14:45

Klid! Naše holčina si začala v osmi měsících sedat, ale ještě ani nelezla. K tomu sedu se vždy nějak křečovitě dokroutila přímo zlehu a pomohla si rukama tím, že se chytla křesla. V devítí měsících se začla plazit, v deseti chodit okolo nábytku. Měli jsme od Mudr. nařízeno ji nenechat obcházet nábytek, aby se naučila ještě lézt. Tak koncem desátého měsíce začala i lézt a týden před prvními narozeninami začala chodit. Nenech se stresovat, všechno chce svůj čas a dej na radu své pediatričky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
9.4.05 20:12

Ahoj Veru,
naše Lucinka bude mít za pár dní deset měsíců a taky neleze, nestojí ani se sama nepo:,–(í. Je to cvalík a ještě ke všemu asi trošku pohodlná:) Když jsem to před měsícem říkala naší MUDr., řekla mi, že počkáme měsíc a pak že mi ukáže nějaké cviky na posílení nožiček. Jdeme tam v úterý, tak uvidíme. Dej vědět, jak jste dopadly na desetiměsíční kontrole Vy. Nenech se rozhodit tím srovnáváním a šetři síly na to, až za dcerkou budeš běhat:) Ať Ti malá pěkně roste! Pa. Jana

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure