Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam deseti měsíční dceru. ktera neleze a ani se nepláti. dr nam dala 14dni. pokud se to nezlepsi tak tak nas posle na rehabilitaci.umi mama tata baba neci. prdelku zveda snaha tam je, ale neleze poradite mi prosím
@Andy527 Mám 17m syna, běhá od roka, ale zase skoro nemluví. Táta, máma se z něj občas vypáčí, jinak si prý máme trhnout nohou. Každé dítě je prostě jiné, zpravidla to, co je tělesně zručné, méně mluví, a ty výmluvnější děti se zase pomaleji rozhýbávají. Známé stejně starý synek komunikuje jak drak a teprve se začal stavět a odvažovat k chůzi.
Doktorka ví nejlíp, jak na tom tvoje dcera je. Držím palce.
@Icestar píše:
@Andy527 Mám 17m syna, běhá od roka, ale zase skoro nemluví. Táta, máma se z něj občas vypáčí, jinak si prý máme trhnout nohou. Každé dítě je prostě jiné, zpravidla to, co je tělesně zručné, méně mluví, a ty výmluvnější děti se zase pomaleji rozhýbávají. Známé stejně starý synek komunikuje jak drak a teprve se začal stavět a odvažovat k chůzi.
Doktorka ví nejlíp, jak na tom tvoje dcera je. Držím palce.
Dekuji snad se to zlepší přijde mi hen trosku lina. ![]()
@Andy527 mame 11m dcera, chodi od konce 10 mesice, ale jedine co rika je tata(rika to na vsechno) a ted se naucila cau ![]()
@Ivana 85 píše:
@Andy527 mame 11m dcera, chodi od konce 10 mesice, ale jedine co rika je tata(rika to na vsechno) a ted se naucila cau
Jj no tak snad se ta ma holka trosku rozjede. uvidime dam ji cas byla bych velmi rada aby jsme nemuseli na ty rehabilitace
Počkejte, jestli se to nezlepší a pak jděte na rehabilitaci. To je nejlepší a nejjednodušší řešení. I kdyby se začala lepšit, tak to stejně bude chtít soustředit se na adekvátní varianty řešení toho, aby se jí lépe rozvíjem pohybový aparát.
Na rehabilitacích není nic špatného a naučíte se jak rozvíjet její pohyb.
@Andy527 kamoska ma stejne staryho syna a ten taky neleze, jen se plazi.Na rhb zacali chodit a rekli jim tam, ze vse dela spravne, jen se mu proste lezt nechce.
@Andy527 hele, já jsem s naší malou začala chodit k rhb na vlastní žádost a to po ukončeném šestém měsíci, protože se nepřetáčela na bříško. Je pravda, že jsem s ní cvičíla jen jednou týdně na rhb, doma minimálně
malá měla a má slabé břišní svaly a ručičky. Plazit se začala v devíti měsících. Později jsem jí začala pomáhat k lezení tak, že jsem jí dala pod bříško látkovou plenu a při plazení ji přizvedávala. To jsem dělala cca 14 dní a začala pomalu lézt. To bylo teď ke konci desátého měsíce. Během týdne a půl se vlastně naučila lézt, začala se chytat nábytku a zvedat se na kolínka, občas to zvedne do stoje. Dva dny zpět si sama sedla. Cvičíme hodně na míči a děláme,,trakař´´, taky malou polohuju do šikmého sedu. Tyhle cviky nám dost pomohly.