Pískoviště

42
31.3.05 19:32

Pískoviště

Ahoj holky!
napadlo mě, že naší Andulce k narozeninám koupíme pískoviště na zahradu - takové to umělohmotné ve tvaru nějakého zvířátka s poklopem.
Ale teď mě napadá - co do něj vlastně nasypat? Jen tak nějaký obyčejný písek? Speciální písek na pískoviště asi neexistuje, co? A jak ten písek ošetřit?
Nemáte prosím někdo zkušenost?

A od kdy to vaše dětičky na pískovišti bavilo?

Díky moc.
Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
31.3.05 19:48

Jako dítě jsem si hrála v šopě na hromadě písku a neustále jsem sýtkem vybírala kočičí hovínka. Nikdy se mi nic zlého nepřihodilo, narostla jsem krásná a zdravá, tak si myslím, že není potřeba s pískem nějak extra vyšilovat. Snad jenom někde na veřejných pískovištích bych se bála pohozených injekčních stříkaček. Pokud budeš mít písek pod poklopem na zahradě tak se nemusíš koček bát. Jenom bych ti doporučila požádat někoho o pár kbelíků písku ze stavby, protože aspoň za mých mladých let se písek po troškách neprodával…
PS: našeho kluka začal písek bavit až ve čtyřech letech, můj bratránek si na něm hrál ještě v 11 letech - no jo, dědina na konci světa…ve městě druhý bratránek v 11 letech běhal za holkama :oops:

• Citovat
  • Upravit
354
31.3.05 20:03

Ahoj,
já se teda taky myslím, že žádný speciální písek na pískoviště neexistuje, koupila bych normální stavební, myslím, že jeden pytel by do toho umělohmotnýho zvířátka měl stačit - seženeš buď v nějakých stavebninách, nebo u nás pro něj děda byl v Technických službách, tam mají na posyp takovej ten jemnej a prodají ti, kolik chceš…
Jinak pískoviště určo kup, když se to dá přikrýt, tak bych neměla vůbec strach, ošetřovat se nijak nemusí.
Tedýsek byl poprvé na pískovišti vloni touhle dobou, takže kolem 11 měsíců, doooost mu chutnal :P :P :P Přes léto tam už trávil většinu slunečných dní, podporován svou desetiletou neteří - takže dlouhodobá výhodná investice :D Letos už je z toho úplně odvázanej, zrovna dneska si tam hrál asi hodinu naprosto vzorně. Závidím vlastní pískoviště, my ho máme akorát u prarodičů a tak přes týden chodíme na veřejná pískoviště na hřišti - děs, běs, tři sta dětí na pět zrnek písečku:-)
Tak se mějte a pískařům zdar!!!! Šárka & Tadeášek (23 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
31.3.05 20:48

Ahojte,
taky jsem zrovna včera řešila pískoviště, akorát že mě by se spíš líbilo dřevěné než to plastové. Nemáte někdo nějaký tip na obchod nebo www stránky, kde by se dalo koupit?
A ještě - napadlo mě, že bych na zahradu nechala udělat takového toho houpacího koně na pružině, nevíte někdo, kde by se to dalo sehnat a kolik to tak může stát? :o
Našla jsem jedny stránky, kde mají spoustu krásných dřevěných věcí na zahradu, ale pro jistotu tam nemají uvedené ceny :cry: , takže to bude asi síla :evil: :evil:

Díky,
Radka + Stellinka 8,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
31.3.05 21:07

Raduš,
nemáš prosím Tě odkaz na ty stránky?
Kromě pískoviště totiž řešíme i přístřešek na auto a zahradní domeček, tak třeba bych tam našla dobrou inspiraci.

Díky moc!
Ali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
31.3.05 21:21

Jasan :lol:
Jsou to www.tomovyparky.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
31.3.05 21:44

Ahoj,

pískoviště jsme řešili pro dcerku minulý rok, hledali jsme ve velkoobchodech jako je např. Hornbach. Prodávají hezké dřevěné a prodávají i speciální písek.
Nakonec se ale manžel rozhodl udělat ho sám, takže udělal dceři nádherné pískoviště dva na dva metry a měl to stlučený ta jedno odpoledne, na písek zajeli s dědou na stavbu.
Dcera si vyhrála už tak od 8 měsíců a zatím je to zábava pořád (je jí rok a půl).
Nejdřív jsme ho přikrývali kvůli kočičkám a pejskům, ale teď jsem se na to vykašlala. Zjistila jsem, že do přikrytého pískoviště se sice nedoustanou kočičí hovínka, ale zato se tam velmi dobře daří plísním. Tak si vyberte :-). Stejně jako Radina si myslím, že je to zbytečné vyšilování, jenom bych si dala pozor na městské parky a hřiště, kde se právě vyskytují feťáci.

Kačkač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
31.3.05 22:17

Tak přidám taky trošku do mlýna. My postavili malému pískoviště, když měl rok a půl ( loni ). Bavilo ho to tam, ale teď je z něj víc nadšený a asi ho i více užije. Písek jsme měli normální ze stavby, i když vím, že třeba v Baumaxu prodávají nějaký " speciální " 8O do pískoviště za moc peněz. Ošetřovat speciálně jsme ho neošetřovali- jen jsem ho proti kočkám pojistila takovou dřevěnou hustou mřížkou, co jinak dáváme před bazén. T.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.3.05 23:26

tady je hezky napad, nekdo sikovny by to mohl i zvladnout vyrobit. Dobre je, ze se to da zavrit :wink:

http://www.tchibo.de/…pwXYoZ6nswU=?…

• Citovat
  • Upravit
3152
31.3.05 23:53

U nás prozatím manžel ztloukl pískoviště ze čtyř silných prken a malej je nadšenej! Písek jsem koupila v OBI - bylo toho asi 25 l, byl speciálně do pískovišť a snad ani nijak drahý nebyl.
Kdybyste někdo narazil na stránky, kde by se daly sehnat houpačky „na péru“, které bývají ve školkách nebo na dětských hřištích, dejte sem, prosím, kontakt.
Děkuji.
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
1.4.05 07:43

Iviku, právě že ty houpačky na pružině mají na www.tomovyparky.cz, ale nemají tam ceny, tak jsem se ještě chtěla poohlídnout jinde, aspoň abych měla představu, kolik taková sranda může stát. 8O
Ale mrkni tam, protože těch houpaček je tam několik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.4.05 19:07
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení