Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
ráda bych znala názor a zkušenosti těch, kteří měli u porodu dulu.
Diky
ahoj najdi si na netu stránky česká asociace dul a tam si přečteš, jaké duly máš ve svém okolí+ i reakce maminek a lékařů:-)
Já jsem už s jednou dulou v kontaktu a doufám, že v nemocnici nebudu mít problém, když bude chtít dva lidi u porodu-manžela+dulu:-)
Měj se prima a papa
Tam jsem právě už byla a taky jsem se nakontaktovala s jednou dulou.
Chtela jsem slyset nazor nekoho s vlastni zkusenosti.
Diky moc ![]()
Ahoj, měla jsem u porodu letos v Brně na Obilňáku svého přítele i dulu. Prošla jsem porodní přípravou, celkem dobře snáším bolest (ex-triatlonistka) a umím se ukáznit, když je to třeba. Přesto teď vím, že bez přítomnosti duly bychom tam s přítelem nevěděli co dělat. Dula mi pomohla najít vhodnou úlevovou polohu a radila příteli, jak mi pomoci, masírovala mi záda a stehna (měla jsem křížové bolesti a také do stehen), povzbuzovala mě a po porodu mi dala krásné blahopřání, že umím dobře rodit děti. Díky ní jsem měla z porodu krásný posit a klidně budu rodit zase. Služba duly je placená, mě stála 4 500. Rodila jsem do vody 11.ledna na Obilňáku.
Ahoj, diky moc za zkušenosti, také jsme se s manželem rozhodli využít služeb duly. Tady v Přerově to stojí teda jen 2200,–. Já se porodu trošku obávám,abych to zvládla bez problémů, ale ted, když vím, že tam semnou bude manžel i dula jsem mnohem klidnější a na porod se těším.
Měj se
ahoj Janes, me taky zajimal porod s dulou,tak jsem si zjistila nejake info,ale jediny co jsem nasla bylo na strankach ceska asociace dul.Planuji si koupit i knihu porod s dulou.Protoze jsem z Prerova tak jsem si zjistila dulu,ktera uz v Prerove s nekym rodila myslim,ze se jsmenuje Jana ale dal uz nevim mam to nekde na papire kdyby jsi jeste mela zajem dam ti vedet,(mam i telefon a email na dulu)ale asi uz vybrane mas tak to je bezva.Jen jsem te chtela poprosit,jsem taky z Prerova a porod s dulou me dost zajima,tak pak prosim napis jake jsi mela zkusenosti jo?Preju ti pohodovej porod a mej se hezky.Provadi tva dula i porod s homeapatikou a aromatickyma olejckama??Ja prave nasla dulu ktera to dela.Alespon to o ni psali.
Budu rada,kdyz sem napises cokoliv jake to bylo.
Ahoj Evelko,
můžu se zeptat, kdo byla tvá dula v Brně? Díky
Lenka
Moje dula v Brně byla Petra Sušická. Byla výborná. nedávno jsem s ní mluvila a říkala, že o porody s ní je velký zájem a má hodně práce. Ještě se chci vyjádřit k tomu Přerovu. Já jsem z Olomouce a jela jsem rodit do Brna. Jednak kvůlu dule a také kvůli porodu do vody. Ten jsem si moc přála a vyšlo mi to. Ale i kdyby ne, určitě bych chtěla nějákou tu tzv. alternativní polohu (stolička, na boku, …). Moje dula asistovala i jednomu dalšímu páru z Olomouce, ale ti se rozhodli, že nakonec pojedou do Přerova (aby to stihli). Tam prý také propagují alternativy. Ale porody do vody tam probíhají jen, když je přítomen primář, jinak ne. A tento pár z Olomouce nakonec dopadl tak, že paní musela rodit na zádech, což vůbec nechtěla, protože personál neuměl rodit na stoličce. Takže pozor na to, ne všechen personál je vyškolen na alternativy, aby jste nakonec neskončily na zádech. Někomu to nevadí, ale pro mě to bylo nemyslitelné, proto jsem v:,–(ila na Obilňák, kde umí rodit všemi způsoby všichni a nemají nic proti ničemu (moje dula to potvrzuje, chodí tam k porodům už dlouho). Obilňák je sice z Olomouce dál než Přerov, ale byla jsem prvorodička, kdy porody trvají dlouho, tak jsem se překotného porodu, který je velmi vzácný u prvorodiček, nebála.
Evelka
Ahoj Kailo
,
já už jsem absolovovala jedno posezení s dulou je z Rožnova jmenuje se Jana Vašková a je to pohodová ženská. Hodně mě povzbudila a od té doby se na porod opravdu těším. Ona jediná má na starost tento region zatím tady žádné jiné duly nejsou.
Z toho všeho co mi tady řekla, jsme měla opravdu dobrý pocit a věřím, že to nebude tak bolet
Používá homeopatika i aromatické oleje, masáže a další uvolňovací metody. Hlavně mi řekla co všechno můžu chtít nebo naopak odmítnout a prošla semnou kompletně celej porodní plán,který mi sama poslala. Chodím i do kurzu ale takové věci nebo až tak důkladně to tam neprobíráme. Navíc ji v porodnici už všichni znají takže to má taky své plus. Rozhodla jsem se pro ni také z důvodu přístupu porodního personálu k rodičce.
Já mam termín za 6 týdnů tak potom až bude chvilka času tak napíšu jaká byla a co mi to dalo. Bude to pro tebe ještě aktuální?
Měj se
Janes jsem rada,ze jsi napsala.To je ona Jana Vaskova,presne tuhle jsem myslela.To je super,tak mi potom dej teda vedet.To uz mas za chvilku.
Preju ti,aby ti vsechno dopadlo podle tvych predstav.A asi budes rodit v Prerove,ze?Taky se mi libi,ze u nas je to lacinejsi.Co vlastne v tehle cene mas?Bude ti i pomahat 1× nebo 2× po porodu?Co se tyce nejakych rad o kojeni a kolem miminka????Me hodne zajima homaopatie a aromaterapie v tehotenstvi,tak jsem rada,ze Jana Vaskova to provadi.Tak se opatruj Kaila
Kailo,
budu rodit určitě v Přerově, s ní bych rodila kdekoliv ![]()
V té ceně by mělo být zahrnuto x hodin v době porodu (říkala že s jednou maminou byla až 30 hodin) od začátku až do konce, záleží na tobě kdy budeš chtít aby k tobě přijela nebo do porodnice. My se domluvily, že jak mi začnou bolesti tak ji zavolám a přijede k nám. Moc jsme se nebavili o tom co bude pak až bude mimčo na světě hodně jsme se bavili o tom porodu, takže nevím jak to má s návštěvami po porodu. Také je tam zahrnuto několik návštěv před porodem to záleží zase na tobě a vzájemné domluvě kolikrát se chceš s ní sejít.
Měj se
Milé maminky,
připomínám, že na eMiminu funguje už dlouho zavedená Poradna duly. Nebojte se tu odbornic zeptat na všechno, co Vás okolo porodu za doprovodu duly a s tím spojených témat zajímá.
Krásný den ![]()
adminka Eliška
NEDOPORUČUJI - tuto dulu z Brna-Petru Sušickou. U prvního porodu tvrdila, že jsem hysterická a byla na mě hodně zlá, pomlouvala mě i před vlastním manželem, že se nesnažím (vtipné, když jsem rodila). Velice špatně mě odhadla, neměla špetku empatie a její „rady“ mi vůbec nepomáhaly. Docela zničila náš vztah s mým mužem, protože se na mě začal dívat díky tomu jako na hysterku, která si vymýšlí, místo, aby náš vztah porod posílil. Jediné, na co byla dobrá, bylo focení. Měla jsem chuť jí od porodu vyhodit. Ještě jsem jí za to musela zaplatit asi 5000 Kč a měla jsem z porodu zlé sny a špatné vzpomínky. Naštěstí u porodu byla milá porodní asistentka, která mi naopak pomohla a bez Petry Sušické by to bývalo bylo lepší. Petra Sušická organizuje a vede i předporodní kurzy. Vůber nedoporučuji - spíše doporučuji Jarmilu Kovaříkovou a k porodu jít bez duly. Zažila jsem takovou situaci u porodu, že jsem měla skoro posttraumatický stresový syndrom-ještě se mi o tom i zdály zlé sny, kdy mi Petra Sušická nadává /ano, nadávala mi, vyloženě/.
V tak intimní chvíli, jako je porod a v tom stresu na stresu jen přidala a nešlo mi nejdřív rodit, bylo to fakt strašné. Až po delší době se podařilo, když na chvíli odešla. ![]()
@Anonymni píše:
Moje dula v Brně byla Petra Sušická. Byla výborná. nedávno jsem s ní mluvila a říkala, že o porody s ní je velký zájem a má hodně práce. Ještě se chci vyjádřit k tomu Přerovu. Já jsem z Olomouce a jela jsem rodit do Brna. Jednak kvůlu dule a také kvůli porodu do vody. Ten jsem si moc přála a vyšlo mi to. Ale i kdyby ne, určitě bych chtěla nějákou tu tzv. alternativní polohu (stolička, na boku, …). Moje dula asistovala i jednomu dalšímu páru z Olomouce, ale ti se rozhodli, že nakonec pojedou do Přerova (aby to stihli). Tam prý také propagují alternativy. Ale porody do vody tam probíhají jen, když je přítomen primář, jinak ne. A tento pár z Olomouce nakonec dopadl tak, že paní musela rodit na zádech, což vůbec nechtěla, protože personál neuměl rodit na stoličce. Takže pozor na to, ne všechen personál je vyškolen na alternativy, aby jste nakonec neskončily na zádech. Někomu to nevadí, ale pro mě to bylo nemyslitelné, proto jsem v:,–(ila na Obilňák, kde umí rodit všemi způsoby všichni a nemají nic proti ničemu (moje dula to potvrzuje, chodí tam k porodům už dlouho). Obilňák je sice z Olomouce dál než Přerov, ale byla jsem prvorodička, kdy porody trvají dlouho, tak jsem se překotného porodu, který je velmi vzácný u prvorodiček, nebála.
Evelka
To říká Petra Sušická každému, že je o ní velký zájem a že toho má hodně. Bohužel mi nahlas nadávala u porodu před mým manželem. Bylo to strašné. Nikdy více!!!
![]()