Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, mám 2msie po operaci slepeho streva a zajimalo by me kdy jste zacali cvicit? Myslim tom tanec a posilovani brisnich svalu???Mam z toho jaksi strach. Děkuji za odpoved
No me rikali ze 6rtydnu se nemam natahovat to uz jako je.Ale je fakt ze kdyz zvedam malyho tak to nekdy citim
@evíček 84 také bych ti doporučovala se nenatahovat, páč muži jsou vnitřně uspořádáni tak „jinak“ přece jenom yi kolem slepého střeva máme jiné zařízení a hlavně po slepém střevu je docela dost pravděpodobnost růst srůstů, které mohou neblaze ovlivnit více věcí. Já jsem měla stejnou diagnózu ve zhruba stejném čase jako ty a začala jsem také cvičit až nyní. Takže myslím, že se bát nemusíš, hlavně pozvolna, páč i tělo dostalo operací zabrat ![]()
Já začala po třech měsících a na břicho menší dávky. Naplno jsem se odvážila až po půl roce. Spíš jsem chodila plavat a to jen lehce. Dost mě to bolelo, třeba ikdyž jsem zvedla košík s prádlem.
Jinak mě uschopnili 11. den po operaci. Kolegové si ze mě dělali srandu. Chodila jsem ohnutá na stranu asi měsíc, pak už to šlo. Ale nemám žádnou extra fyzicky náročnou práci.
Do lázni nepojedu protoze mam male dite a manzel je cely tyden pryc a jezdi jen na vikend..Ja ted trosku zacvicila me ten pohyb hrozne chybi hlavne jsem taky nabrala 3kila ![]()
@evíček 84 věřím, že pohyb chybí, ale neboj 3 kg budou hned dole
tělo má paměť. Jinak prosím tě tu operaci ti dělali laparoskopicky?
NO me prijde ze uz mi to nejde dolu jako driv jsem se dost rozpapkala.JJ laparoskopicky
@evíček 84 bohužel metabolismus stárne, ale neboj půjde to dolů. U mě to bylo spíše naopak ja jsem zhubla brutálně
a nemohla to zpět nabrat. Akorát mám takový pocit, že jak mi dělali díru u pupíku, tak že tam se mi to spíše sbírá - jak to popsat, proste nemám už tak hladké břicho
nemáš taky takový pocit
![]()
Do Framtiškových lázní je po domluvě možné jet i s malým dítětem - ale to už by se stejně asi nestihlo vyřídit, na pobyt se musí nastoupit do tří měsíců od operace.
No to nejak nepozoruju jen ty jizvy se mi nelibi ze jo.Nevi tak co to udela az budu cekat treba nekdy druhy dite.Tak ja na zacatku taky zhubla ale pak s evratila chut k jidlu je to nahore i s uroky.JJ ty lazne asi neklapnou
Ještě by možná bylo možné ambulantně docházet do místní nemocnice na elektroléčbu, např. laser a krátkovlnnou diatermii, na vyhlazení jizev.