Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, chci se jen zeptat, jestli některá z vás měla podobné problémy když kojila. Ze začátku bylo vše v pohodě, pak mě začali bolet nejen svaly, ale i klouby a kosti snad úplně všude po těle. Z krve mi zjistily velkej nedostatek železa, ten mi pomáhá na únavu, ale na bolesti ne. Kolikrát mě ruka nebo noha bolí tak, že s ní sotva hnu. Ráno je šílený vstát z postele, skoro pokaždý mě bolí za krkem. Nevim jestli to může být ještě nedostatkem vápníku nebo hořčíku…ale je fakt, že sem dost flákala jídlo. Nemáte s tim některá zkušenost?
Prestan flakat jidlo, sezen si i doplnky, kojenim z tela odchazi silene mnozstvi vseho, cili je potreba plnohodnotne jist a vse doplnovat, ano boleli me casem take snad vsechny kosti..opravdu j epotreba vse doplnit, najdi si kolik ceho potrebuje kojici zena.,,,a dokup a pouzivej.
Může to být nedostatkem některých vitamínů a minerálů. bereš vitamíny pro kojící? mamavit, calibrum…
Může to být nedostatkem vápníku (neskřípeš náhodou v noci zubama? Je to jeden z příznaků)
Kup si Calcichew, je to mix vápníku a dalších prvků napomáhající jeho vstřebávání (samotný vápník je na prd)
A neflákej jídlo, když se mlíko nemůže dělat z toho, co sníš, začne se dělat z tvých zásoba ty sama trpíš.
Presne jak pisou holky, kojenim odchazi vse dobre, kup si vitaminy, pij meltu, hodne jez.
To může mít spoustu příčin, mám něco podobného taktéž po hormonální změně a mám autoimunitní nález.
Beru šumivé tablety calcium a magnesium (poradila dr.),jen nevim, jestli je to k něčemu nebo si mám koupit raději v tabletách nějaký mix, jako je např. vápník, hořčík a zinek + nějaký vit.,aby se to dobře vstřebáválo. Taky sem si koupila vitamíny pro kojící Laktavit, jenže nevim jak můžu užívat,prt.beru Letrox na štítnou žlázu a když sem v těhu brala vitamíny, tak se to doktorce na endokrin. nelíbilo, že to má nějak vliv na ten jód…jinak díky ![]()
Mě strašně bolí nohy, nemůžu k malé ani dřepnout a bolí mě když si sedám nebo se zvedám kolena…nikdy jsem takové problémy neměla. Jím dostatečně, ale bohužel jsem lempl a kašlu na vitamíny:(