Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky kdy jste pociťovaly první pohyby miminka ne úplně doslova spíše takové to šimrání jako bublinky atd… Jsem 14tt a buď jsem blázen a nebo to fakt tak je. Měla jste to tak některá? Je to moje 4 těhotenství. ![]()
@Martínka113 já cítila pohyby jako bublinky atd spíš ve 4-5mesici
ale každá to muže cítit dříve nevím no …
Bublinky, motyly, simrani… Nic na ten způsob teda. Kolem 20tt spíš tlak. Taky neznám, že by Bolo zřetelně vidět vlnu. Nepoznala jsem kde má hlavu, zadek. Z tlaku a pohybu na jedne straně jsem jen usuzovala jak je natočené. Vůbec jsem nezaregistrovala kdy se otočilo hlavou dolů. To mi řekli na kontrole. Od 6 měsíce bylo hlavou dolu, nejspíš.
Já úplně pohyby cítila až v 7-8 měsíců
Příspěvek upraven 26.10.22 v 12:24
U první v 17tt vyloženě stouchani, u druhého kolem 19-20 tydne takové jemnější soupani, kopání až tak 22tt ale mám teď podruhé placentu ve předu…14tt mi přijde hodně brzy ale proč ne při 4 těhotenství ![]()
U druhého, kdy už jsem věděla, co hledat, jsem cítila první pohyby po 12tt, někdy v 17tt už i manžel přes břicho ![]()
@unuděná píše:
U druhého, kdy už jsem věděla, co hledat, jsem cítila první pohyby po 12tt, někdy v 17tt už i manžel přes břicho
@unuděná takže nejsem blázen opravdu to není nic jako co jde cítím na dotek ale takové to jemné no nevím jak popsat cítím to na levé straně nízko ![]()
@Martínka113 píše:
@unuděná takže nejsem blázen opravdu to není nic jako co jde cítím na dotek ale takové to jemné no nevím jak popsat cítím to na levé straně nízko
Kdybych to nezažila, tak tomu taky neuvěřím, ale vím své
Ono hodně záleží na poloze plodu, placenty, podkožním tuku a mraky dalších aspektech. Faktem je, že s tímto dítkem jsem si později v těhotenství fakt užila, pohyby od cca 30 týdne byly vyloženě bolestivé a kroutilo se mi celé břicho. Kolikrát byla vidět nožička i přes tričko. A to dítě je pořád pěkně akční
![]()
@unuděná chápu, no já byla úplně v úžasu nedalo mi to spát… Říkám si nějak brzy ne… Četla jsem i straší diskuze tady na miminku třeba dva roky staré a taky to tak některé ženy měli… Je super že to tak je, jsem totiž po potratu v 21tt za dva měsíce jsem otěhotněla znova a mám strašný strach… Tohle brzké cítění mi aspoň pomůže být v klidu☺️️
Ja první cítila tak 15-16tt ale je fakt že sem byla fakt hodně hubená, placenta vzadu a dítě tam litalo jak o život
ale další děti byly třeba min aktivní a ty sem cítila až dýl, někdy v 18tt.