Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem dneska 19+5 a každý den to mám jinak, jeden den mám pocit, že hraje celý den fotbal a další den to cítím, jen dkyz odpočívám… Nebo když si lehnj. Každý den je jiný.
@panialigiova tak to moc děkuji.. Aj si nebyla jistá, a jsem klidnější děkuji 😊
Taky placenta vepředu a v tomto období jsem to měla každý den jinak. Byly klidně dva dny, kdy jsem necítila skoro nic nebo jen velmi málo. A pak zase víc. Všechno bylo v pořádku. Já teda necítila vůbec kopanečky, jenom takové šimrání, lechtání. Takže to bylo blbý v tom, že když jsem dlouho nic necítila, tak jsem se na to šimrání schválně soustředila, aby mi to neušlo - a pak jsem měla pocit, že mě svědí všude - na noze, na ruce apod. Prostě sugesce nebo tak něco
Dost na palici ![]()
Já s placentou vpředu první pohyby cítila přibližně ve 20tt.. pak dloooouho nic a potom až ve 25tt. Taky sem měla nervy na pochodu jestli se něco neděje
Chce to klidek.. ta placenta dělá fakt hodně.
@Anonymní píše:
Ahooj chci se zeptat zda tu má někdo zkušenosti… Jsem 19+3
Pohyby cítím od 17tt mám placentu ve předu
No a včera se mi zdálo hrozný sen o tom že prostě mimi při kontrole nebilo už srdíčko prostě jak živé to bylo… No a pak od včerejška necítím pohyby tak často jak vždy… Prostě za den 2-3 krát kopne a to je vše… Nebo jen tak zlehka stouchne…
A jako každá těhotná mám strach…
V úterý byla poradna a vše v pořádku…
Jenže teď ty dva dny je to prostě úplně minimum… A ani na zada nepomůže jen jak se mu chce kopne… Ale fakt mě to trošku děsí skrz ten sen byl to fakt hrozný pocit…Chtěla jsem se zeotat je tu někdo kdo to měl s těmi pohyby stejně že mimi mělo pauzu a třeba za 3 dny se zase ozve víc?…
Já jsem akorát nervózní když už to 2 den pokračuje…
Jako na pohotovost jet nechci když aspoň něco cítím občas.. Ale jinak mě to opravdu děsí
Děkuji předem za odpověď…
Anonym z důvodu je tu člověk který nám to nepřeje a nechci aby věděla že se strachují
Ahojky, resila jsem to ted v tydnu, placenta vpredu, pravidelnejsi pohyby od 19tt a ted na prelomu 22/23tt kopala a stouchala jak diva, dalsi dva dny skoro nic. Tak jsem propadla panice a treti den chtela volat doktorce a jet za ni, ale ten treti den se zase docela rozkopala a bylo po stresu:) asi jak se tam vrti a pretaci, tak zrovna kopala nekam, kde to neni citit:) ale urcite dej hlavne na sve pocity, kdyz to bude pokracovat a budes ve stresu, lepsi jet se na prcka nekam podivat, at ten stres nechyta od tebe:)
@aannnnaa no teď jsem se s malým prospala a jak jsme vstali tak najednou už 3 krát kopání ale ne silné takové normální tak jsem ráda aspoň za to 😊
24+6, placenta taky vepředu… Pohyby cítím od 16týdne a můžu říct že až teď opravdu dost silně.. Jinak přes den, když jsem něco dělala a neodpočívala, jsem necítila vůbec nic, až když jsem večer třeba ležela ☺️️ Sen jsem měla taky dost škaredý a živý ale hodila jsem to za hlavu a moc se tím nezabývala
vše bude v pořádku ![]()
@Anonymní píše:
No a včera se mi zdálo hrozný sen o tom že prostě mimi při kontrole nebilo už srdíčko prostě jak živé to bylo… No a pak od včerejška necítím pohyby tak často jak vždy… Prostě za den 2-3 krát kopne a to je vše… Nebo jen tak zlehka stouchne…
Jenže teď ty dva dny je to prostě úplně minimum… A ani na zada nepomůže jen jak se mu chce kopne… Ale fakt mě to trošku děsí skrz ten sen byl to fakt hrozný pocit…Chtěla jsem se zeotat je tu někdo kdo to měl s těmi pohyby stejně že mimi mělo pauzu a třeba za 3 dny se zase ozve víc?…
Jako na pohotovost jet nechci když aspoň něco cítím občas.. Ale jinak mě to opravdu děsí
Anonym z důvodu je tu člověk který nám to nepřeje a nechci aby věděla že se strachují
Ahoj, čekám dvojčata, Béčko má taky placentu na přední stěne a Áčko na zadní takže Béčko necítím tolik kopat i když už to taky pěkně umí a je to občas dost cítit ale taky záleží jak zrovna kopne takže se vůbec nestrachuj a divoké sny v těhotenství bývají docela hojné
každá matka se bojí o své dítě ![]()
Jenže teď ty dva dny je to prostě úplně minimum… A ani na zada nepomůže jen jak se mu chce kopne… Ale fakt mě to trošku děsí skrz ten sen byl to fakt hrozný pocit…
Chtěla jsem se zeotat je tu někdo kdo to měl s těmi pohyby stejně že mimi mělo pauzu a třeba za 3 dny se zase ozve víc?…