Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky cítim pohyby od 17.tt, nejdřív to vypadalo, jako nadýmání, ale pak to přešlo do takových tiků jako a teď ve 20.tt už mě kolikrát nakopne tak, až mi nadskočí to co mám položený na břiše ![]()
Ahoj, chtěla bych ze ptat zda je nornální cítit pohyby jen na pravé straně břicha, skoro až do zad, ale na levé víceméně nic. Ted jsem ve 33tt, pohyby už jsou hodně výrazné, ale prakticky po celé těhu je cítím jen v pravo. Děkuji za odpovědi
Ahoj,jasně že to je normální. Miminko se ti zabydlelo na jedné straně a tam pěkně vyvádí
. Já měla kopance také jen na jedné straně a od 32tt se kluk stočil zadečkem dolů a tam zůstal až do porodu.A kopal stále jen e jen v jednom místě.
Takže buď naprosto v klidu. ![]()
broz píše:
Mám též dotaz. Jsem v 21.týdnu a doposud si nejsem jistá, zda cítím holčičku se hýbat. Četla jsem, že to mamina cítí jako motýlí křídla, bublinky, což jo, to cítím už dlouho, ale pokládala jsem to za projevy trávení, posuny ve střevech a plyny a tak. Dnes jsem poprvé měla pocit, že mě fakt kopla, tak jsem klidnější. Stejně by mě ale zajímalo, jak to znáte, jestli zaměňuji bublinky blbě za trávení či co?
já když jsem byla těhotná, tak jsem si jeden den říkala proč se mi ty prdíky v tom břiše pořád stěhují sem a tam
pak mě to trklo, prdlajs prdíky miminko to bylo ![]()
Stased píše:
Ahoj, chtěla bych ze ptat zda je nornální cítit pohyby jen na pravé straně břicha, skoro až do zad, ale na levé víceméně nic. Ted jsem ve 33tt, pohyby už jsou hodně výrazné, ale prakticky po celé těhu je cítím jen v pravo. Děkuji za odpovědi
Já jsem holku taky měla nastěhovanou napravu… a to tak, že mám do dnes vytahaný břicho jen na té straně ![]()
alcas píše:Anonymní píše:Druhé mimi čekám to je fakt, jen sem si nebyla jistá protože u prvního to bylo mnohem díl:-)
Ahoj je to možné,ikdyž mě bylo řečeno,že takhle brzo to cítí maminky,které čekají druhé mimi.Já jsem začala vnímat pohyby skoro v pátém měsíci.
Určitě to můžeš cítit. Třeba máš i placentu na zadní stěně a pak je ta citlivost ještě větší (když je na přední, tak to tlumí).
Já jsem cítila pohyby u 1.těhu od 19tt. Ve druhém těhu jsem cítila bublinky od 12tt, od 15tt pohyby a od 17tt jsou to rány jako bejk (mám teď placentu právě na té zadní stěně). Taky jsem si říkala, že asi blázním a tak se na to ptala gyndr. Ten říkal, že je to možné (právě i v souvislosti s umístěním té placenty).