Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky všem,možná zavedu téma které už se probíralo,ale chtěla jsem se Vás zeptat,ted jdu do 24 týdne a zatím jsem nějaké zvláštní pohyby nepocítila.Četla jsem že může mít klidné období,ale.....
A ještě na jednu věc bych se chtěla zeptat,byla jsem u gynekologa na kontrolu po měsíci,neudělal mi ani ultrazvuk,což mě celkem dost zaskočilo.Ted se asi ptáte proč jsem mu teda neřekla,ale byla jsem tak zaskočená tím,že jsem byla seřvaná jak malé dítě kvůli toho,že jsem požádala o nemocenskou od Nového roku…ted stále přemýšlím jestli počkat do další kontroly jak se bude chovat dál a nebo se už ted kouknout na nového…
díky za myšlenky ![]()
Ahoj, ty pohyby, no nevím, každý to má jinak. Já si 100% jistá byla ve 20.tt, ale pořádnější začaly později.
Jinak ultrazvuk je podle pojištovny opravdu jen asi 3× (mylím) za těhotenství. Většina doktorů ho dělá častěji, ale to je jejich dobrá vůle.
A co se týče té neschopenky … no oni jsou na to trochu alergičtí, záleží, co děláš za práci, zda se dá pochopit, že ji chceš …
Ale pokud nejsi spokojená, tak prostě gynekologa změn a hotovo. Není nad to, když tě doktor v těhotenství podpoří a vlije optimismus do žil.
silná nejsem-postava normální.....asi začnu,ale nemám to ráda měnění doktora,ale budu muset
Ahoj
Já bych se ničeho nebála… První pohyby sem citila taky tak kolem toho 24. tydne… A to sem si nejprve myslela, ze to jsou plyny ve strevech
Dva dny po sobe sem mela cocku a treti den uz ne a stale sem to citila
Tak me doslo, ze to asi plyny nebudou a maly se tam opravdu vrti
Hodne prvorodicek citi pohyby pozdej nez maminky, ktere deti uz maji
Nic si z toho nedelej
Pockej par dnu a ucitis jak se mrnous bude protahovat v brisku
![]()
jééé děkuji tak to mi vykouzlilo
taková pozitivní zpráva, a ještě taková maličkost jaký je to pocit jako k čemu to přirovnat,k plynnatosti ![]()
První pohyb(y) v 18. týdnu. Od té doby občas cítit byly, občas ne. Mimi se mi pořádně začalo ohlašovat až okolo 30. týdne a hýbe se čím dál víc.
Já tedy měla klasické 3 ultrazvuky hrazené z pojištění - v 13. týdnu, 21. týdnu a teď ve 32. týdnu. Každopádně seřvat od doktora bych se nenechala, to by si neměl dovolit ![]()
Já jsem měla podobný problém s doktorem. Taky mi nechtěl dát neschopenku a ještě mě seřval, už jsem k němu víckrát nešla. Docela by mě zajímalo odkud jsi, jestli to není třeba stejný doktor. Nechceš mi písnout SZ?
Já jsem poprvé takové zalechtání zevnitř cítila v 18.tt. Bylo to, jak kdyby mě něco hodně jemně zevnitř hladilo (taky jsem přemýšlela, jestli střeva) … ale každá to má jinak.
Jinak ještě mě nenapadlo to umístění placenty - jak už někdo psal - to taky může hrát roli.
IIIrca píše:
jééé děkuji tak to mi vykouzlilotaková pozitivní zpráva, a ještě taková maličkost jaký je to pocit jako k čemu to přirovnat,k plynnatosti
tak to tak sedí ted nevím kdy jsem měla ten první ultrazvuk ale ten druhý byl ve 20 týdnu,takže další by měl být zhruba příští nebo až tu další kontrolu,tak to mě celekm uklidnilo.Dovolit by si to neměl,ale byla jsem tak zaskočená,že jsem nestačila ani reagovat…na čež mi teda řekl že si mám přijít jen kvůli toho,že mám kýlu,takže bych měla být v klidu
IIIrca píše:
tak to tak sedí ted nevím kdy jsem měla ten první ultrazvuk ale ten druhý byl ve 20 týdnu,takže další by měl být zhruba příští nebo až tu další kontrolu,tak to mě celekm uklidnilo.Dovolit by si to neměl,ale byla jsem tak zaskočená,že jsem nestačila ani reagovat…na čež mi teda řekl že si mám přijít jen kvůli toho,že mám kýlu,takže bych měla být v klidu
A doktor se tě neptal,jestli pohyby cítíš?Mě se na to ptají většinou teda sestřičky a zapisují to do průkazky,co vím.Jinak ten ultrazvuk se vážně pokaždé nedělá.
Jo a ta placenta - já jí mám na vnitřní stěně, takže i díky tomu jsem kopance méně cítila.
Ahoj, jak tady čtu některé příspěvky tak si říkám, že mě můj doktor asi rozmazluje - nikdy na mě neřval a když se mu něco nezdá tak většinou jen pozvedne obočí. Je to kliďas a většinou působí velmi pozitivně… dokonce i to že hrozí předčasný porod a budu muset ležet dokázal zdělit nějak tak, že jsem to brala celkem v klidu - sice jen do okamžiku než jsem o tom doma začala více přemýšlet, ale i tak to byl docela dobrý výkon.
já teda pohyby cítím od 17tt a můj doktor taky nedělá UTZ pokaždý, ale když jsem tam byla v 19tt a zmínila jsem se , že pohyby už jsem cítila a teď 3 dny necítím nic, že mám trochu strach, tak mi udělal rychlej UTZ a ukázal tlukoucí srdíčko a jinak se vždycky ptá…jestli cítím pohyby!
já jsem teda takovej plašan, že kdybych ve 24tt necítila pohyby, tak letím snad i na pohotovost, jestli mě zkontrolujou…ale to jsem prostě já…já do prcka šťouchám, když ho půl dne necítím
a od nějakýho 22tt teda řádí už statečně ![]()