Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky chci se prosím zeptat, jsme teď 25.týden, pohyby cítím pravidelně. ale spíš co cítím ne že by se prcek mrvil v břiše, ale víc ho cítím dole jakoby v podbřišku a hodně mi tlačí na močový měchýř. Jeslti je to normální, zda jste to taky někdo tak měl, nebo jestli se mám bát. Hlavně se bojím když je tak dole, aby nedošlo ke zkracování čípku, al to snad předbíhám. Budu ráda za odpověď.
Ahoj, mám ten stejnej problém. Tím nechci říct, že to máš na prd, ale mně včera připadl takovej divnej tlak na spodek, k dr jsem měla jet až příští pátek. Tak jsem radši jela už dnes. Dr říkal, že se ani nediví tomu tlaku, že malá má hlavičku dole a nalíhá na spodek. Čipek mám zkrácený na spodní hranici normy (35mm). Mám ode dneska neschopenku k nařízenej klid na lůžku a 3× denně magnezko. No a pohyby taky cítím níž, hlavně to brnkání na močák
snad se malá umoudři a půjde nahoru
Doufám, že to nebude tvůj případ
![]()
Jsem skoro ve stejném týdnu jako ty a prcka také cítím hodně nízko, už chodím jako „napr*canej kačer“ což jsem měla při prvním těhotenství až hodně ke konci. U mě je to ale tím, že mám ještě 15.měs. chlapáka a ten s echce pořád chovat a tancovat, takže ho pořád tahám a tím mi kleslo břicho (dle doktorky), jinak dle vnitřního vyšetření vše v pořádku. Nenosila jsi něco těžkého? Chce se to naučit používat jné než břišní svaly, které teď tejně moc nefungují, dle mojí zkušenosti. Pokud „cítíš“ že je něco špatně jdi pro svůj klid k doktorce.
Mám to stejně. U mě je to tím, že má u pupku hlavu a dole nohy. Takže mě nakopává nohama do močáku a podobně ![]()
Ahoj. Řešim úplně stejný problém. Jsem 25tt, cítím prcky spíše kopat dole na spodek.Taky mám jako by tlak dole, možná pocit že jsem uvnitř otekla, nevím jak popsat. K doktorce jdu v pondělí, jsem z toho nervózní. Pred čtrnácti dny jsem měla čípek zcela v pořádku, uzavřena, ale stejně se bojím. nevíte jak rychlé se může čípek změnit?
@Seizdra já myslím, že čípek máš uplně v pořádku? možná dr. myslel, jen, že mimi naléhá, né? já mám od 25tt čípek 25mm a to je ta spodní hranice
…takhle se musíme snažit vydržet do 32tt, je to, ale fuška z dvouma dětma vydržet v klidovým režimu, ale dáma to
…jinak já taky dlouho citila ohyby hooodně dole…ale malej na čípek nenaléha…
Holky ja to mam uplne stejne, jsem v 26 tydnu a mrnouse citim porad jen kopat dole v podbrisku a ten tlak na mocak je nekdy strasnej, uz jsem si parkrat rikala, ze mi snad mrnou leze ven, jak me to dole tlacilo, ale na vsech vysetrenich bylo vse ok, dnesni ultrazvuk taky, tak snad je to vsechno normalni…
@Olčík píše:
@Seizdra já myslím, že čípek máš uplně v pořádku? možná dr. myslel, jen, že mimi naléhá, né? já mám od 25tt čípek 25mm a to je ta spodní hranice…takhle se musíme snažit vydržet do 32tt, je to, ale fuška z dvouma dětma vydržet v klidovým režimu, ale dáma to
…jinak já taky dlouho citila ohyby hooodně dole…ale malej na čípek nenaléha…
No nevím, ve zprávě mám napsaný čipek vzadu, lehce zkrácen, ds formován, děloha normotomicka, F U/1, okolí bnp. Hlavička dosti akdálně uložena, placenta na zs mimo ds typ 1. Funkční část hrdla 35mm, bez nálevky… Holky já jsem ráda, že jsem šla, i když jsem se bála, že budu za hysterku. Sice se do práce už nevrátím, ale zas aspoň nemám strach, že není něco ok. Akorát se cítím zklamaně, že v 21 letech nejsem schopna zvládnout to v pohodě a ležet jak lazar ![]()
Děkuji za odppovědi, ja jdu k dr, až za týden, nevím jestli to hrotit. Jeden den se mrví v břiše a pak z toho dva dny je moc dole.Tak nevím. Při poslední kontrole byl čípek 4,tak si říkám, že zase tak rychle by to snad nešlo. Jen to je takový nepříjemný pocit.
Já jsem sice o proti vám teprve konec 17ho, ale mi zase skače skoro po vaječnících. Už tak mě od začatku bolí ty boční děložní a vazy a prcek si umanul byt asi v jedne polovině břicha nebo co..furt mam hrču, pul břicha vyš než druhou a tahne to jak blázen. pomáhá mi na to jen lehnout na druhý bok, ale jinak to citim taky nejvic dole..ne močak, ale spíš ty boky
Tak mi to včera nedalo, jelikož kdy jsem si večer lehla tak ta bolest se stupnovala a cítíla jsem to snad všude. Tak jsem jela na pohotovost, asi si říkali, co tam jedu s prkotinou.Tak mě vyšetřila uděla ultr. a vypadá vše dobře, jen dát magnézko 2×denně. Tak jsem malinko už v klidu, ale bolet to bolá pořád, malý tlačí hodně dole, tak budem muset vydržet.
Ahoj.. chtěla bych se zeptat.. je to krásný když prcek kope ale mě už pár dní kope nějak divně.. dřív kopal jako ven že se mi dělali boule na břiše a ted kope hoodne dolu do panve..brisko se mi vlni uz jen obcas.. kolikrat spozoruji i unik moci casto se mi chce na malou.. jsem ve 26tt k dr jdu v utery.. je to normalni ze si kope tak dolu do panve?? mam strach aby nebyl az moc dole a neskracoval se cipek nebo neco… kdyz sem byla kontrole mezi svatky tak bylo vse v poradku, ale je fakt ze od ty doby je dole skoro porad..
Ja to mam taky tak, jsem ve 26 a mrnous me strasne tlaci dole, kolikrat se mi i spatne chodi, citim hrozny tlak na mocak a prijde mi, jako by mel vylezt, ale byla jsem po Vanocich na kontrole a vse bylo ok, tak je to asi normallni, jen si proste lebedi namacknutej dole…
Ahojky,
já jsem taky brzo začala cítit pohyby dole a tlak na močák. Ve 32. týdnu jsem pak byla i nějakou dobu v porodnici, protože hlavička byla opravdu dole, ale čípek a vše ostatní vždy v pořádku. Tyhle spodní bolesti při pohybech mi trvaji až do ted (41tt), prcek je totiž hodně živý a nejvíc jsem to cítila třeba když jsem seděla u počítače. Je to od toho jak si mimísek dělá místečko a vazy se natahují atd. Já jsem třeba po gyn. operaci, takže i nějké ty srůsty mohou bolet.
Někdy to jsou tak řezavý bolesti, že mám pocit jako by měl malej zbíječku a tou si dělal místo ven ![]()
Ale, je lepší jakmile se vám něco nezdá raději zajet a nechat se prohlídnout. Raději plašit zbytečně, než něco zanedbat. Taky jsem kuli tomu 2× jela na prohlídku, zda vše Ok, člověk se pak uklidní.
Ahojte děvčata, já jsem 23tt. Včera brouček kopal o 106 silné kopance ven a dnes mi přijde, že je líný a jako kdyby se jen vrtí směrem dovnitř, i jakoby k mému zadečku… Je to zvláštní pocit! Taky to máte? Na spodek mi taky někdy tlačí. Ale co mi spíše vadí je, že mi tvrdne bříško, hodně to cítím večer, když ležím. Ale někdy i přes den. Trvá to sice pár vteřin, ale je to dost nepříjemné
A co stydká kost? Bolí vás? Mě už i při ležení a otáčení se
To je taky hnus, ale na kontrole bylo vše ok, mimisek je taky v pořádku, tak snad není třeba plašit???
Zuzana