Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Z ubytovani na P1 dojdete pesky vsude. Mhd ani nepotrebujes. V tramvajich s ekupuji i kartou ihned, jinak v trafice je to nejlepsi, jelikoz jich muzes mit teda par u sebe. Pak ve stojanech v metru, u nekteych mhd zastavek
@Micaella22 Jasný, ale z mořského světa na Modřany je to cca 16 km a to se mi fakt jít pěšky nechce
viz foto. Proto mě zajímá když mi to dalo tramvaj 17 zda pojedu jen tou 17 až na Modřany.
Doporučuju stránku www.dpp.cz, tam najdeš spojení odkudkoliv kamkoliv. Taky lze koupit SMS jízdenku - na každé zastávce je číslo a tvar SMS, jak ji poslat (na té straně dpp snad bude taky).
Nejjednodušší je stáhnout si aplikaci jízdní řády. Pak se postavit na nějakou zastávku, naprosto jedno, jestli tramvajovou či autobusovou, přečíst si název a zadat jako výchozí. Pak konečnou a sama tě navede kam jet, čím a jak dlouho. V centru nepotřebuješ SMS jízdenky, to třeba v těch Modřanech, když nastoupíš na zastávce kde nejsou automaty. Pošleš na číslo uvedené na autobusu MHD kód DPT32 a měla by ti přijít platná přestupní jízdenka na hodinu a půl, která platí po celé Praze. Pozor mimo Prahu v autobusech PID neplatí. Ale tam se zase kupují lístky u řidiče.
Ano, tramvaj 17 jezdí z Holešovic (od Mořského světa) - zastávka Výstaviště až do Modřan
Pokud budete v Praze víc dní a budete jezdit každý den mhd, tak se vyplatí možná koupit jednodenní nebo tuším třídenní lístek. Lze koupit myslím v automatech a v trafice.
Jinak ne každá tramvaj disponuje bezkontaktním terminálem na koipi jízdenek. Jsou jen u těch nejnovějších typů.
Pokud pojedete i s dětmi, tak do 6 let neplatí, od 6 do tuším 10 (překontroluj případně na dpp.cz) neplatí, pokud má doklad totožnosti s fotkou (vozíme OP).
Ano, 17 jezdi na Modrany, jeste kdyz bys potrebovala, zkus idos a prazskou integrovanoz dopravu, ukaze ti to kam a jak se tam dostat..
Abys mohla případně kupovat sms jízdenky, potřebuješ mít aktivovanou službu Premium SMS u svého operátora.
@Lendeš píše:
Abys mohla případně kupovat sms jízdenky, potřebuješ mít aktivovanou službu Premium SMS u svého operátora.
To je fakt, některé firemní telefony to mají zablokované.
@Svistice píše:
To je fakt, některé firemní telefony to mají zablokované.
A někdo mi tvrdil, že těch jízdenek z jednoho čísla nemůžeš mít víc najednou, že to revizor neuzná ![]()
@Bubla Bůčková píše:
A někdo mi tvrdil, že těch jízdenek z jednoho čísla nemůžeš mít víc najednou, že to revizor neuzná
To nevím. Jen vím, že jsem manželovi musela kupovat ze svého telefonu (já mám lítačku), protože přes jeho firemní to nešlo.
Prosím o zachování anonymu
v Praze nikdy
ubytko budeme mít na Pze 1 jeden den si chceme udělat procházku přes václavák, okolo prašné brány do mořského světa a z tama se potřebujeme dostat ke známým na sídliště Modřany, což je skoro přes celou Prahu. Pochopila jsem správně že někde u mořského světa nasednem na tramvaj č17 a ta nás dopraví až na Modřany? Dle mapy na internetu. Nebo musíme přestupovat? A co jsou ty sms jízdenky? Já kupovala jízdenky naposledy buď u řidiče a nebo v trafikové budce u zastávky
děkuji za vysvětlení

Chystáme se do Prahy na prodloužený víkend, jelikož ale normálně jezdíme autem rozhodli jsme se ať už kvůli bezpečnosti našeho auta tak dopravní situaci v Pze že tam pojedeme vlakem a využijeme MHD ovšem MHD jsme jeli v Brně naposledy před 15 lety