Pojištění celního skla

6885
15.8.13 22:54

Pojisteni celniho skla

Dobry den,
chtela bych se zeptat, jestli je tu nejaky pojistovak poradce, ktery by mi vysvetlil nasledujici pravni vyklad.
S muzem jsme si precetli podminky pojisteni celniho skla u CPP. A z nej vyplyva, ze v kazdem pripade je spoluucast 30%. Nebo jak je to ve skutecnosti? Uvadim podminky smlouvy.
Spoluúčast - NE, prvních 6 měsíců 30% Z pojistného plnění u pojistných událostí vzniklých v prvních šesti měsících trvání pojištění skel se odečítá spoluúčast ve výši 30 %. U pojistných událostí vzniklých později se spoluúčast neodečítá. Spoluúčast se neodečítá, pokud je splněna alespoň jedna z následujících podmínek: a) pojištění skel bylo sjednáno k havarijnímu pojištění, b) sklo bylo opraveno (nejedná se o výměnu skla), c) pojištění skel bylo sjednáno vozidlu při jeho koupi – vozidlo bylo koupeno
Dik za nazory i zkusenosti z praxe s CPP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30316
16.8.13 07:25

Já to chápu, že pokud máš auto delší dobu doma a teď si uděláš pojištění skel, tak tam máš toho půl roku se spoluúčastí. Po půl roce už bez spoluúčasti (dle mě to je kvůli tomu, abys neměla okno už nějak poškozené a nechtěla to najednou zaplatit z pojišťovny).
Pokud máš nově koupené auto nebo si dáváš i havarijní pojištění nebo máš čerstvé opravené sklo, tak se spoluúčast taky nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.8.13 07:34

@Alepoudaki - já myslím, že je to jasný. Prvního půl roku je spoluúčast 30% v každém případě. Pak není jen tehdy, pokud to máte společně s havarijkem, sklo bylo zacelené a ne celé měněné (to se dá jen u některých druhů poškození - klasický rozjetý pavouk se opravit nedá) a pokud jste si pojištění sjednali při nákupu auta a ne až jako stávající majitelé. Takže spoluúčast bude více méně vždy. 30% je dost, ale záleží jaké auto a jaké sklo to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.8.13 08:19

@kolik - já to z toho textu pochopila tak, že ty body a, b, c se vztahují k době po tom půl roce :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
16.8.13 08:24

@kolik diky moc, ja to pochopila, ze vzdy budu platit 30%.Takhle nas ten vyklad nenapadl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
16.8.13 08:28

@Milli ja to taky takhle pochopila.Ale to by tak zas nemohli napsat, ze po pul roce se spoluucast nehradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
16.8.13 08:29

@kolik a taky jso to mel stejne napsane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.8.13 08:32
@Alepoudaki píše:
@Milli ja to taky takhle pochopila.Ale to by tak zas nemohli napsat, ze po pul roce se spoluucast nehradi.

Jenže oni v další větě hned píšou, že se nehradí, pokud je splněná jedna z těch abc podmínek. Tak k čemu ta věta patří? :think:

@kolik - takže ti potvrdili, že ty výjimky se vztahují k tomu prvnímu půl roku a ne k té pozdější době?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
16.8.13 16:36

@kolik diky,je to opravdu tak jak pises.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
16.8.13 21:07

K poškození čelního skla, ale může dojít i během prvního půlroku platnosti pojištění a pak je ta spoluúčast nemilá. Zároveň se nejedná o úplně nejlevnější připojištění. Důležité je si přečíst také články týkající se limitu a pojistného plnění. Konkrétně pojištění vozidel doporučuji řešit jinde než u ČPP. Je možné se dostat na srovnatelné pojitné za jiných podmínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6885
17.8.13 08:52

@Bullseye a muzete nam poradit? mame pojisteni v ramci 1.moravske brokerske pojistovny a minuly rok nas pojistili u slavie, letos u CPP.to bylo pro mne dost prekvapujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
17.8.13 08:56
@kolik píše:
@Milli Ne to si vykladas spatne. Prvnich pul roku je spoluucast 30%. Pouze v pripadech A, B nebo C neni spoluucast zadna ani v prvnich sesti mesicich. Po sesti mesicich jiz spoluucast neni nikdy. Je to z toho duvodu, aby si lidi nepojistili uz rozbite predni sklo (stale to jde, ne vsechny pojistovny vyzaduji prohlidku) a pak tyden po uzavreni pojisteni si nechali vymenit predni sklo za dvacet tisic.

Plný souhlas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
17.8.13 10:09
@Alepoudaki píše:
@Bullseye a muzete nam poradit? mame pojisteni v ramci 1.moravske brokerske pojistovny a minuly rok nas pojistili u slavie, letos u CPP.to bylo pro mne dost prekvapujici.

Z toho co vím, tak úplně bez spoluúčasti je Kooperativa a pokud to ještě platí tak ČP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24840
13.2.26 17:20
@Katerina_Kub píše: Více
:zed: kam všude to ještě nacpeš!!?? tady na reklamy na pojištění není nikdo zvědavý, už toho v těch x vláknech opravdu nechej… jsi úplně mimo, tady je taková reklama proti pravidlům…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat