Pojištění pro neschopnost práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pojištění pro neschopnost práce
Zdravím… chtěla bych se optat zda je možné pojištění pro neschopnost práce z důvodu těhotenství? Jde mi o to ze vykonavam práci velmi fyzicky náročnou a v tehotenstvi bych ji opravdu vykonavat nemohla. Šéf pro mě jiný post nabídnout nemůže. Takže neschopenka je jasná. Předem děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Muu_1990 píše: Více
Některá pojišťovna možná ano, ale to musíš mít sjednáno před těhotenstvím jistě. Já se ptala u svoji, jestli mám v PN zahrnuto i těhotenství a na to se to nevztahuje. Jen pouze v případě, že bych byla hospitalizovaná. Já naštěstí v PN nebyla. A když ti nic není, na neschopenku fakt není důvod. Musí ti najít jinou práci, nebo holt za 100% doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 Jj to mi je jasný sjednat ještě před tehotenstvim… jezdím s dodávkou a taham těžký balíky a palety takže opravdu mi alternativu pracovní nabídnout nemůže. tak se poptávkám po pojišťovně která by mě zajistila abych na tom nebyla finančně bita no
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ty nemáš co řešit, to má řešit zaměstnavatel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když pro tebe zaměstnavatel nemá práci, musí tě nechat doma za 100% platu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Muu_1990 Pokud ti nemuze nabidnout pracovni alternativu, tak te musi nechat za 100 % platu doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musí ti nabídnout jinou práci, nebo tě nechat doma za 100 % platu. Neschopenka není jasná, je zbytečná, pokud ti nic není. Ale to je tady pořád dokolečka dokola. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My to v balíčku pojištění sice oba máme, kdyby došlo k nějaké situaci a byl výpadek příjmu. Ale takové pojištění není úplně levná sranda. Celkem to pojistku zvedlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když ti nesežene odpovídající práci, máš zůstat doma na 100%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že tam těhotenství není u žádné pojišťovny. Těhotenství není nemoc a ani úraz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Muu_1990 píše: Jj to mi je jasný sjednat ještě před tehotenstvim… jezdím s dodávkou a taham těžký balíky a palety takže opravdu mi alternativu pracovní nabídnout nemůže. tak se poptávkám po pojišťovně která by mě zajistila abych na tom nebyla finančně bita no /
Myslíš, že pojišťovna uzavře smlouvu třeba za pojistné 1500 měsíčně, aby ti pak vyplácela třeba 1000 denně po dobu 5 měsíců? Vážně?
Smysl pojištění je v tom, že se uzavírá na „nepředvídatelná“ rizika s nějakou (nízkou) mírou pravděpodobnosti.
Mám pocit, že čekací doba v souvislosti s těhotenstvím bývá 8 měsíců. A rizikové těhotenství moc komerční pojišťovny „neznají“, musí jít o nějakou konkrétní diagnózu. Nevhodné pracovní zařazení tam opravdu není.
Je to věcí zaměstnavatele, jak už tady bylo psáno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše: Více
Tuším, že tam ale pobyt doma v případě těhotenství třeba po dobu 7 měsíců asi nemáte…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Muu_1990 Měla jsem to od Paribas, kdysi mi to prodali jako benefitní balíček k odběru plynu…a krátce nato jsem otěhotněla a měla asi 1 měsíc PN a bez problémů plnili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale ono záleží, co je důvodem té PN. Běžné věci, se kterýma dostane neschopenku i „netěhotná“ problém nedělají.
Jenže u těhotných je jiná situace.
GYNDr vystaví neschopenku i klidně na „nevolnosti“ (tím ty problémy nijak nezesměšňuji), protože jednak nechce nic zanedbat a druhak- nic ho to nestojí. Ale komerční pojišťovna nechce/ nebude platit jen proto, že ta žena nemůže/ nechce chodit do práce, např. kvůli špatnému prostředí, nevhodné práci, blbému kolektivu… To má být věcí zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit