Pojištění pro neschopnost práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zaměstnavatel má povinnost ti platit 100 % platu, pokud ti nenajde pro tebe vhodnou práci. Na neschopenku musíš mít zdravotní problém, jinak je to podvod ze strany tvojí i ze strany lékaře. Normální lékař toto nenapíše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnoNe píše: Více
A uz vubec, když do toho může šťourat pojišťovna kvůli pojistce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Vyzadaji si urcite zpravu od doktora a ten asi bude vahat, zda tam zalhat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale papír od doktora je v tu dobu dávno hotový, ne? A doktor to napíše z jeho pohledu správně a téměř jistě si nebude nějak moc vymýšlet. Jen jeho důvody pro PN nejsou důvodem pro PN podle pojistných podmínek.
Před nějakou dobou to pojišťovny neodhadly a toto „připojištění“ poskytovaly- hl. špatně dopadla Allianz. A prodělaly na tom takovou hrůzu peněz, že to celé překopaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše: Více
Můžeš mít super práci, kde třeba celý jen sedíš, řešíš vcelku jednoduché úkoly, nebo úkoly se kterými si víš rady. Ale taky můžeš mít nepříjemné vedení, které ti řešení těch úkolů znesnadňuje, nebo organizace práce je natolik strašná, že to způsobuje silný stres. Tohle ti ale žádný zaměstnavatel neuzná jako důvod, aby ti dal jednodušší práci.
Těhotenství sice není žádná nemoc nebo úraz, ale zase je to fyziologická změna, díky které třeba v noci nespíš, jsi pak v práci unavená. Nebo máš ranní nevolnosti a může být problém se dostat do práce v určitou hodinu. Já osobně v tomto případě vidím jako ideální možnost jít na PN a těhotenství si tak nějak „užít“ v klidu, než řešit různé složitosti a zbytečně se kvůli tomu stresovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše: Více
Doktor napíše rizikove tehotenstvi, ze hrozi potrat. Co tak asi jineho.
Otazka je, zda nema pojistovna sveho doktora, ktery to bude jeste posuzovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, reálně to opravdu může být problém.
Jenže je rozdíl „státní“ PN a pak hrazená komerční firmou. A ta „pojišťovna“ prostě není od toho, aby klientce hradila „klidnou graviditu“. Navíc by tam na to plnění dosahovalo po nějaké době skoro 100% pojištěných a to nedává smysl, bez ohledu na výši pojistného.
Ledaže by při měsíčním plnění 30.000 bylo pojistné 32.000. To by si asi nikdo nekoupil, ne? Tak je logické, že opačnou situaci zase nebude prodávat pojišťovna.
Příspěvek upraven 31.07.24 v 12:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše: Více
Doktor musí napsat nějakou smysluplnou Dg. A podle té Dg. se bude řídit pojišťovna. Takže např. při problému se srdcem matky problém nebude. Ale prostě věci, co se budou vysloveně týkat těhotenství, tak ty budou/ jsou ošetřeny v poj. podmínkách.
A ano, pojišťovna má možnost vlastního posouzení zdrav. stavu.
Jinak i pojišťovny asi mají/ mohou mít seznamy „velmi ochotných“ lékařů. A nemusí jít jen o těhotenství, časté jsou i různé pohmožděniny a jiné „úrazy“. Jak je na hlášení někdo známý, může se stát, že se tomu věnuje větší pozornost.
Příspěvek upraven 31.07.24 v 12:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnoNe píše: Více
Já takovaho zaměstnavatele neznám. Kdo vyplácí 100% platu? To by mě fakt zajímalo. Všude je PN ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale zakladatelka zadnou smysluplnou diagnozu nema, doktor nenapise problemy se srdcem, to jde lehce zkontrolovat, placne tam nějakou obecnou diagnozu a to bude podezrele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis píše: Více
O PN asi moc nerozhoduje zaměstnavatel, ne?
100% se vyplácí při překážkách na straně zaměstnavatele. A v případě těhotenství má firma nějaké zákonné povinnosti, co se týká vhodného pracovního zařazení těhotných. To, že se ženské většinou nechají umluvit na PN je něco jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě že jo. Ale vypíše Dr. Já jsem teda měla to štěstí, že mě přeřadili, že to šlo, za což jsem byla nesmírně ráda, protože jsem chodila do práce až do nástupu na mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis píše: Více
Protože si to ty ženský nechají líbit a raději jdou na PN než se dožadovat na to na co mají ze zákona právo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit