Pojištění pro neschopnost práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11560
31.7.24 12:50
@Tarena píše: Více

Podezřelé to být nemusí, jen to bude nejspíš obtížně plnitelné.
Celý problém spočívá v tom, že Dr. to klidně na něco napíše, protože to nejde z jeho peněz, ani z žádného balíku, co může třeba za 1 měsíc „předepsat“.
Další problém je tom, že nezřídka je tohle opravdu jediná schůdná cesta, protože zaměstnavatel si hledá cestičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
31.7.24 12:53

@ibis píše: Právě že jo. Ale vypíše Dr. Já jsem teda měla to štěstí, že …

Jakože o PN rozhoduje zaměstnavatel? Nebo jak to myslíš? Asi to nějak špatně chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
31.7.24 12:58
@Ivan PPZ píše: Více

Zaměstnavatel tě pošle k doktorovi, protože nemá pro tebe jinou práci. Většinou ty ženy pracovat chtějí, ale nemají jinou možnost. Nechtějí nebo nemůžou se zaměstnavatelem dohadovat o 100% platu a oni sami zaměstnavatelé to fakt nenabízejí. Proto se ptám, který zaměstnavatel vyplácí těhotné 100% platu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
31.7.24 13:05

Ale že mě někam pošle zaměstnavatel přeci nic neříká o tom, jak to posoudí Dr.
Takže firma mě pošle a Dr. nenapíše. A pak co? Podáš výpověď, abys nebyla firmě na obtíž?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
31.7.24 13:11
@Ivan PPZ píše: Více

To jsi tak naivní nebo fakt nevíš jak to chodí? Doktor asi vždy něco napíše, neboť by každá těhotná byla bez práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
31.7.24 13:15

Proto se znovu ptám, který zaměstnavatel platí těhotné 100% když se tady všichni tím ohánějí? Mě by to fakt zajímalo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
31.7.24 13:30
@ibis píše: Více

V těhotenství tě zaměstnavatel nesmí vyhodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
31.7.24 13:37

Měl by každý, že ale většina jde na PN kolikrát jen skrz to, že je přece těhotná, tak nebude pracovat, to už je blbost těch ženských a zaměstnavatelé to pak mají bez práce a ještě zadarmo. Taky jsem pracovala do nastupu na MD. Pouze jsem se informovala, jestli by třeba bylo vhodnější místo, ale stejně jsem chtěla zůstat tam, kde jsem byla. Sice na mě ostatní koukali jako na blázna, ale bylo mi to fuk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
31.7.24 13:41
@AnoNe píše: Více

Ale už tě nepřeřadí a nevyplatí ti 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5263
31.7.24 13:53

@ibis Jak uz tu psali ostatni - pokud jsi tehotna, tak te vyhodit nemuze, a pokud delas praci nevhodnou podle zakoniku pro tehotne, tak ma dve moznosti - bud te preradit na vhodnou praci, nebo te nechat doma za 100 % platu kvuli prekazkam z jeho strany (tj. nema pro tebe vhodnou praci).

Ze zenske chodi na gyndu a tam se doktori nechaji ukecat na pracovni neschopnost a ony jsou pak na neschopence s min penezma a omezene vychazkama doma, je pouze a jenom hloupost tech zenskych a vycuranost zamestnavatelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
31.7.24 13:57
@Afrikana píše: Více

Už po třetí se ptám, který zaměstnavatel vyplácí těhotné 100%? Jmenuj aspoň jednoho. Mě osobně se to netýká, já už na žádnou mateřskou fakt nepůjdu a když to bylo aktuální, byla jsem přeřazena na jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11082
31.7.24 14:00

No oni prave, kdyz musi, tak najednou to misto najdou. Predtim se tvari, ze to nejde a jedine PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
31.7.24 14:01

Tak to se musíš zeptat těch, coto využily. Myslím, že jich bude jako šafránu. Protože to neřešily a šly na PN. Nebo se nechtěly hádat. Já bych se fakt hádala, kdyby na to přišlo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
31.7.24 14:02
@Tarena píše: Více

Děkuji. To si také myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5192
31.7.24 14:04