Pojištění psa

3089
23.3.11 00:11

Pojištění psa

Zdraví, uvažovala jsem o tom, že bych nechala pojistit našeho chlupatýho miláčka, kdyby náhodou měl nějaké zdravotní problémy,tak aby kdyžtak zákrok šel z pojistky, protože zákroky u tak velkých psů nejsou zrovna levné. Známá platila cca 15 000,– za operaci žaludku fenky RR. A také bych ho chtěla nechat připojistit na způsobené škody. On je sice milionovej a nikdy nic nezničil, ale člověk nikdy neví, kdykoliv může někdo něco nechtěně zničit, přece jen je to velké tele. Tak se chci zeptat zdali máte s takovým pojištěním někdo zkušenosti, jestli to opravdu funguje v případě operativních zákroků, nebo při způsobení nějaké škody psem a jestli by ste mi mohli doporučit nějakou pojišťovnu. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26093
23.3.11 00:18

Já to jednou řešila s jednou známou, co se týhle problematice věnuje a ta říkala, že stejnej výsledek, jako to zdravotní pojištění psa má to, že si každej měsíc šoupneš ty prachy doma do hrníčku :lol:
Jinak pokud máte uzavřený pojištění domácnosti, mělo by se to vztahovat i na škodu, kterou případně psisko způsobí - třeba na někoho skočí a zničí mu norkovej kožich, vlítne do silnice a způsobí tak autonehodu atd. Dřív to tak bylo, teď jsem to už delší dobu neřešila…
Ale do toho zdrav. pojištění bych asi nešla, stejně to napřed musíš zaplatit ty a pojišťovna ti pak jen zaplatí nějakou část podle smlouvy (dřív to tak bylo, záleželo pak na tvojí spoluúčasti)… Nevím, přemýšlela jsem o tom a nakonec jsem se na to vykašlala, i když když byla psice malá, zlomila si nohu a léčba nás stála cca 8 tisíc, není to moc, ale tehdy to pro nás bylo hodně… Všichni na nás koukali jak na blázny, že do psa, kterej nás stál tři stovky cpem takový prachy, říkali, ať ji dáme pryč, že jsme si na ni stejně ještě nezvykli (byli jí 3 měsíce), ale od té doby se jí nic nestalo „ťuk ťuk ťuk“, takže bych fakt počítala, jestli se ti v případě nějakýho průšvihu to pojištění vůbec vyplatí… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
23.3.11 01:41

no známá právě měla s fenkou problém s tim žaludkem a to bylo kolem 15000,– a za krátkou dobu měla další vážnou operaci a dalších asi 15000,– a to si přeci myslím že je trochu dost. Samozžejmě že by nebyl problém ty peníze dát dohromady, kdyby náhodou něco stalo, ale nevím no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
23.3.11 06:17

Ja jsem se bavila s jednema slecnama. Oni plati 3000,– za rok. Navic je tam spoluucast. Podle mne se to vyplati maximalne na prvni 2 roky zivota. Mela jsem 2 ohare, byli to magori a na vet jsme byli porad. Stejne si ale nemyslim ze bysme platili vic jak 5.000/rok. Jen jednou kdyz mel cizi teleso v zaludku. Ted uz chodime jen na ockovani. A v tomto momente by to byli vyhozene penize. Pojistovny to maji dobre spocitane.
Mam pojistku na blbost asi za 300.,/rok a tam spada i pes, kdyby neco vyvedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
23.3.11 06:23

ja jsem mela psa pojistenyho a po operaci kolene (vaz, muze se stat kdykoli a kdekoli) jsem platila 20 000. Ted jsem pojistila i dalsi psy a to u ČPP a rocne me to vychazi kolem 1500,–

Navic proplaci i leky, kdyz je pes nemocnej. Staci psincovej kasel. Kazda kacka pak dobra. Hlavne ne u Cesky pojistovny!! Ty jsou nejdrazsi a nechce se jim platit, jsou to zlodeji. Ne ze by ty ostatni nebyli, ale s Ceskou mam nejhorsi zkusenosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
23.3.11 07:12

Ahojky

Mě se to zdá dost peněz,když se mu za celý jeho život nemusí nic stát a ty budeš chodit jen na očkování :wink:

Mám pojištění odpovědnosti-spadá tam i pes,když na někoho skočí něco roztrhá,někomu něco zničí atd. :wink:

Ségra takhle jednou sehnala známou a nějak to udělali ,že to šlo přes tý známý pojistku na psa.Ségra platila je spoluúčast. :wink:

A to ti ta pojišťovna zaplatí kdyžtak všechno nebo něco taky přispíváš ty? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.3.11 07:26

Tak teď jsem na to koukala a třeba ta čpp proplatí výlohy do max. 30 tisíc. Při úrazu prej do tří dnů, při akutním onemocnění do měsíce. U slávie zas mají v té nejlevnější variantě (pokud člověk pojišťuje psa od štěněte, pokud ne, zvyšuje se ta pojistná částka) krytí pro případ nemoci jen 10 tis. a při úrazu 30 (za 1500/rok)… Mně přijde, že se to fakt zas tak moc nevyplatí… Možná, pokud má někdo psisko kamikadze, který si něco udělá xkrát za rok… :lol:
Ale uklidnilo mě, že psici by mi nikdo stejně nepojistil v té době, kdy si tu packu zlomila, protože nejnižší věk, od kterýho pojišťujou je půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.3.11 07:27
verenika píše:
Ahojky

Mě se to zdá dost peněz,když se mu za celý jeho život nemusí nic stát a ty budeš chodit jen na očkování :wink:

Mám pojištění odpovědnosti-spadá tam i pes,když na někoho skočí něco roztrhá,někomu něco zničí atd. :wink:

Ségra takhle jednou sehnala známou a nějak to udělali ,že to šlo přes tý známý pojistku na psa.Ségra platila je spoluúčast. :wink:

A to ti ta pojišťovna zaplatí kdyžtak všechno nebo něco taky přispíváš ty? :think:

Spoluúčast tam je… Co jsem koukala, někde se dá zvolit, maximální spoluúčast (ale určitě se to odrazí na výšce pojistnýho…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
23.3.11 08:24
kate02 píše:
Tak teď jsem na to koukala a třeba ta čpp proplatí výlohy do max. 30 tisíc. Při úrazu prej do tří dnů, při akutním onemocnění do měsíce. U slávie zas mají v té nejlevnější variantě (pokud člověk pojišťuje psa od štěněte, pokud ne, zvyšuje se ta pojistná částka) krytí pro případ nemoci jen 10 tis. a při úrazu 30 (za 1500/rok)… Mně přijde, že se to fakt zas tak moc nevyplatí… Možná, pokud má někdo psisko kamikadze, který si něco udělá xkrát za rok… :lol:
Ale uklidnilo mě, že psici by mi nikdo stejně nepojistil v té době, kdy si tu packu zlomila, protože nejnižší věk, od kterýho pojišťujou je půl roku…

ja jelikoz se psema cvicim a jezdim atd tak tam je to riziko vyssi a jelikoz se nam casto u psu stavalo, ze si prave utrhli vaz v koleni, tak jsem nevahala. Ono vyplaznout 20 000 je rozdil nez platit 1500 rocne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
23.3.11 09:26

známá pojistila koně na úraz, stálo to asi 10 000ročně. brzy to zrušila, nemocnost byla malá a spoluúčast velká.
mám pojištěné škody co způsobí pes (kdyby vběhl pod auto, způsobil havárii apod.) spolu s domácností za cca 330 ročně u ČSOB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
23.3.11 10:16
lenk píše:
známá pojistila koně na úraz, stálo to asi 10 000ročně. brzy to zrušila, nemocnost byla malá a spoluúčast velká.
mám pojištěné škody co způsobí pes (kdyby vběhl pod auto, způsobil havárii apod.) spolu s domácností za cca 330 ročně u ČSOB

A to je pojištění domácnosti?Protože já jsem to teď zjišťovala a pojištění domácnosti je kolem 800-1000kč ročně 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
23.3.11 10:34

no jo, ale domácnost je pojištěná na ca půl milionu, je to stejně stará rajtejna, mě šlo hlavně o toho psa, a tenkrát i poníka, kdyby zdrhnul. mám to asi pět let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
23.3.11 10:35
lenk píše:
no jo, ale domácnost je pojištěná na ca půl milionu, je to stejně stará rajtejna, mě šlo hlavně o toho psa, a tenkrát i poníka, kdyby zdrhnul. mám to asi pět let.

jo tak to jo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.3.11 12:48
careynka píše:
kate02 píše:
Ale uklidnilo mě, že psici by mi nikdo stejně nepojistil v té době, kdy si tu packu zlomila, protože nejnižší věk, od kterýho pojišťujou je půl roku…
ja jelikoz se psema cvicim a jezdim atd tak tam je to riziko vyssi a jelikoz se nam casto u psu stavalo, ze si prave utrhli vaz v koleni, tak jsem nevahala. Ono vyplaznout 20 000 je rozdil nez platit 1500 rocne :-)

My jsme jen běhaly agility, tam se psici nikdy nic nestalo, i když je fakt, že žádný extrémní rychlosti (až na vyjímky, ale to pak zas byla absolutně neříditelná :-D ) nevyvíjela… Věřím, že aktivnějšímu psisku se něco stane častěji, to pak záleží na zvážení. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.16 22:25

Prosim, nevíte nekdo jak je to s nynějším pojištěním psu? Mame ročního psa, 65 kg, stal pres 80 tisíc a chtela bych ho nechat pojistit, kdyby nam ho nekdo otrávil či došlo k nějakým zdravotním komplikacím. Myslíte, že to má smysl?
Dekuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný