Krmíte psa lidským jídlem?

Baslerinda
18.3.11 10:11

Krmíte psa lidským jídlem?

Zdravím,jen tak mimochodem a při pátku mě napadlo,jak to chodí u vás.Za sebe můžu říct,že náš pes dostává pouze superprémiové granule,občas psí dobrtoy do konga a hotovo.Žádné lidské jídlo nebo zbytky od stolu.Dost lidí se na mě proto dívá jako na zlou paničku,když prostě řeknu,že pes v žádném případě nebude dostávat řízky,bůčky,bábovky apod.Těmto lidem mám sto chutí říct,ať si v první řadě přečtou něco o dietologii lidí a psů …

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3802
18.3.11 10:18

Tak mi to delame presne jak pises ty.
Spousta lidi proste nepochopi, ze psa netyrame mi, ale oni. Ja kdyz vidim u nas chodit babci se svotva se valicima koulema, jak jim vypravuji, ze co dobreho si daji, tak bych ty pejsky odebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
18.3.11 10:19

Ahojky, u nás občas něco dostanou. Ale mimochodem řízky, bábovky a bůčky nejsou vhodný ani pro lidi :lol: My jíme pouze zdravou stravu, takže třeba mrkev nebo okurku mu dám. Za odměnu kousek dobrýho masa nebo sýru dostanou, nebo třeba vylížou kelímek od jugurtu a tak. jinak jsou taky jenom na granulích. A našemu psovi absolutně nechutnají psí dobroty, jediný co mu chutná je sušený maso, jinak nad nějakýma těma kostičkama a podobnýma věcna ohrnuje nos a to i za předpokladu že nedostane nic jinýho než granule. Druhý pes sežere téměř vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.3.11 10:21

u nás dostávají taky jenom granule :palec: vadí mi takový ty lidi jak dávají psům pribiňáka a myslí si ,jak mu dopřávají :roll:

Jako pamlsek dostává labík ovoce a zeleninu,bůvolí kostičky,frolíky…

Příspěvek upraven 18.03.11 v 10:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
18.3.11 10:22

Jo ale co mě neskutečně štvalo, že když byl štěně, tak mu všichni chtěli dávat něco od talíře a já to nesnášela, za prvý jsem ho nechtěla naučit žebrat a za druhý to byly věci, který pro něj nebyly vůbec vhodný. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
18.3.11 10:23
cernus píše:
Tak mi to delame presne jak pises ty.
Spousta lidi proste nepochopi, ze psa netyrame mi, ale oni. Ja kdyz vidim u nas chodit babci se svotva se valicima koulema, jak jim vypravuji, ze co dobreho si daji, tak bych ty pejsky odebrala.

Přesně tak ale pokaždé jsem já ta špatná,která řekne,že pes má doma svoje granule,ve kterých má vše co potřebuje vzhledem k věku,plemeni,zátěži apod. a návštěva ho prostě dortíkama cpát nebude.Je mi líto psů,kteří dostávají na zahradu do různých kastrolů zbytky,které se tam shrábnou od oběda :cry: Jenže takhle krmí většina lidí kteří prostě mají psa u boudy na zahradě,pes je pro ně pes a hotovo,že by měli nějaký info o výživě … evidentně neexistuje …

• Citovat
  • Upravit
12667
18.3.11 10:24

sme na tom jak Jahudka - kvalitne granule (na BARF zatial nemam mrazak), obcas nejaky kelimek od jogurtu a piskotky, to musi byt, priznam sa ze obcas mu kupime detske parky, ale to je tak 1× za 2 mesiace. Ziadne zbytky od stola, slane korenene ble. A psie susenky odmieta :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
18.3.11 10:26

Pes dostává superprémiové granule a pamlsky, občas ovoce.

A proč to řešíš, že vypadáš jako zlá panička když dáváš psovi to co uznáš za nejlepší. Tak buď si za tím stojím nebo ne:-).

Příspěvek upraven 18.03.11 v 10:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.3.11 10:27

My občas dávali… Zbytkem vývarové polívky zalít granule, maso s rýží a tak…
Miloval vylízat kelímek od jogurtu nebo zbyteček nanuku na dřívku :lol: A z každého nákupu jeden rohlík teda, s tím třepal a vraždil ho a pak zbaštil.
Taky měl rád ovoce, banán, jablko (uměl vykousat jen dužinu a slupku vyplivnout), třešně mi žral z kýblu když jsem vypeckovávala na kompot, kyselé okurky…
Je mi po něm smutno :srdce:

Ale základ byly normálně granule, tohle všechno jen občas nebo jako odměna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
18.3.11 10:28

Ahoj, tak já nejsem tak striktní. Sice dáváme taky kvalitní krmivo, občas do něj přimícháme maso pro psy. A občas dám třeba trochu těstovin s masíčkem, nebo tvaroh, podušenou mrkvičku, jako odměnu piškot, protože "kvalitní " odměny doma ne vždy máme :-) :oops: :mrgreen: teda samozřejmě jídlo před finálním dokořeněním pro lidi. Nicméně pořád jsem slabý odvar proti např. mé babičce, která psům dává kousky sušenky, okořeněnou čínu a pod. To je také naše věčné téma hovoru :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.3.11 10:29

A máš děti? To je bezva příprava až ho babičky v půlroce budou cpát svíčkovou, gulášem a po obědě kinder čokoládka - Ta je totiž pro děti a je v ní sklenice mléééka! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.3.11 10:30

ono uz se studie posunuly holky dal a neni to tak uplne jednoznacny jak pisete…ale samozrejme pokud je celej zivot jen na granulich tak bucek by mu mohl se strevama pekne zatocit…ovsem uz je prokazano ze psi krmeni masem na negranulovane strave se prumerne dozivaji vic. jsou to masozravci a pro jejich telesne proporce a fyziologii je lepsi jist maso zeleninu kosti apod. takze u nas psi jedi pouze syrove maso + zbytky, kosti apod. a tesi se vybornemu zdravi. druha vec je ze dneska spousta psu jsou alergici apod (kdovi jestli to neni zpusobene prave dlouhymi lety podavani prumyslovych krmiv - ale to jsou pouze dohady - i kdyz dost mozne) a ti musi mit specialne podavane diety.
chovame psy uz leta…a mam moznost srovnani jedincu co byli krmeni pouze prumyslovymi krmivy (granule) a temi co jsou na nativni strave…a rozdily jsou opravdu velke!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
18.3.11 10:30

Baslerindo, přesně tak. :palec: Lidi, co krmí psa zbytky a mají pocit, že mu přilepšují, bych krmila psíma konzervama, ať si přilepší taky :roll: :cert:

Můj pes vyrostl na Eukanubě, dnes je mu skoro 11let a i veterinář se vždycky diví, že to není štěně :mrgreen: Je to obr sportovec, dělala jsem s nim i agility, hravě přeplave rybník, lítá u kola ještě dneska, jen už ne takové štreky a pěkně po trávě kvůki kloubům. A když má možnost, obslouží se sám vegetariánsky - trhá si jahody, sežere spadaná jablka, hrušky, rajčata atd :mrgreen: Přidávám mu do granulí občas syrové libové maso, žloutek a strouhanou mrkev. Je zvyklý na suché granule, takže přidávám do nich a jen trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
18.3.11 10:32

Mala som 14 rokov psa - boxera (čistokrvného, papierového, po vynikajúcich rodičoch)

Každý deň - beh cca 10km pri aute..takmer stále vonku.
Víkendy - les, chalupa, atď…

PO celý jeho život sme mu výhradne varili - mäso - vnútornosti, kuracie krky, odrezky z mäsa pre nás (oddelené ešte za surova), s ovsenými vločkami alebo ryžou. Občas dostal aj surové mäso, kosti na obžieranie…

Mal krásnu srsť, dobrý chrup, za 14 rokov jeho života bol chorý 2×.

Občas k tomu dostal vaječný žĺtok, občas dostával vitamíny v prášku - primiešali sme do jedla.

Živiť psa výhradne granulami absolútne neuznávam - to ako keby ma niekto presviedčal, že jesť celý život zeleninové instantné polievky v prášku je to isté, ako klasická varená zeleninová polievka. :nevim:

Také psy ľutujem. :nevim:

Příspěvek upraven 18.03.11 v 10:35

• Citovat
  • Upravit
14335
18.3.11 10:32

Tak snad mě tu neukamenujete - ale myslím, si, že se nestane, když dostane i nějakou kost od oběda nebo maso.. Zase mi přijde takové divné to vyloženě hrotit , že se mu nesmí nic dávat lidského.. Myslím si že k psovi maso patří…Samozřejmě záleží jak mu ho i podáte. Taky se mi nelíbí shrabat to tak všechno do misky ještě s bůhvíčím, ale nevím, proč by pes nemohl občas dostat kousek kuřecí kosti s masem, nebo kousek jíného masa…
Můj názor je lidské jídlo ano, ale třeba kousek kosti s masem, ale určitě ne, ho krmit nějakýma jogurtama, čokoládou,atd.
A záleží teda na rase, my jsme měli vyloženě směsku, dostavál běžně maso i kousek vařeného, nebo když někdo nedojedl tak dostal do misky maso - ne shrabané se vším a prostě dožil se krásných 15 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný