Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
bubli píše:Raduš.ka44, pedigree opravdu neni to pravy orechovy, jinak ten prujem mohl byt zpusobeny prave prechodem na novy krmivo, pes si musi zvykat postupne, tj. do granuli ktere mel do te doby postupne primichavat nove a zvysovat pomer. Nejvetsi chybu delaji majitele co neustale stridaji znacky a pak se divi, ze ma pes furt prujem a travici potize.
Já vím, jak psa zvyknout na nové krmivo.
První majitelé si Rastyho vzali, když mu nebyly ani tři měsíce, bůhví čím ho krmili. chudák pak musel několik týdnů chodit na injekce.
Teď dostává, co dostává, a je spokojenej. A to je to hlavní. ![]()
Kvatapka píše:
Gavottka ale to už je taky jeden z překonaných mýtů. Nebo ty snad taky jíš jen jeden druh potravy, protože se každý tráví jinak? Znám mnoho chovatelů co krmí maso+ jako přílohu granule
Ale hádat se nechci, je to jako u dětí, každému psu sedí něco jiného…
Tady urcite nejde o hadani, kazdy jen pise svuj nazor. Kdyz jsem se zacala o krmeni zvirat vic zajimat a precetla jsem toho opravdu hodne, dost toho zni logicky. A kdyz psa nekrmim granulema, neznamena to, ze ji porad to samy. Proste traveni granuli a masa apod. probiha uplne jinak. Tim jsem ale nikomu nechtela naridit, at tak nekrmi, kazdyho vec ![]()
Hezky napsany je to tady http://www.baron.cz/…e-stravy-i-0 , ale nikoho samozrejme nenutim, aby to cetl
, to jen pro zajimavost
![]()
GAVOTTKA píše:
Hezky napsany je to tady http://www.baron.cz/…e-stravy-i-0 , ale nikoho samozrejme nenutim, aby to cetl, to jen pro zajimavost
![]()
Tak jsem to přečetla a nestačím zírat
bych jenom půlkuvýplaty dala za krmění-maso,zeleninu pro labíka
![]()
Ale jak píšeš,každého věc jak krmí ![]()
verenika píše:GAVOTTKA píše:
Hezky napsany je to tady http://www.baron.cz/…e-stravy-i-0 , ale nikoho samozrejme nenutim, aby to cetl, to jen pro zajimavost
![]()
Ale jak píšeš,každého věc jak krmí![]()
![]()
To si nemyslim
,my kupujem maso primo pro psy na www.vetamix.cz , maji opravdu velky vyber, mame pyrenejaka, takze cca kilo masa na den a kolikrat jsme za ,,kvalitni,, granule dali nekolik tisic mesicne, coz ted urcite ne a hlavne vim, CO KRMIM! Ale jak jsem psala, precist jen pro zajimavost ![]()
verenika píše:GAVOTTKA píše:
![]()
Ale jak píšeš,každého věc jak krmí![]()
![]()
me by treba krmeni superpremiovkama zrujnovalo…krmeni masem me vyjde na celou smecku max na 1000 mesicne (15kg granuli mame jinak na 4 dny
)…beru „odpad“ pro psy velice vyzivny z bio farmy (vemena, drzky, ruzny odrezky, jatra, kuzi apod.) beru to po 50kg za 600korun
driv sem brala z jatek tady u nas…taky za hodne levno hlavne drzky a vemena. ryzi kupuju zlomkovou z mlynu 1kg za 10 korun chce to jen najit dobrej zdroj ![]()
Příspěvek upraven 20.03.11 v 11:46
to by me zajimalo jak je na tom ted vetamix? driv to byvalo uplne nechutny maso..stary smradlavy zeleny…tak snad uz jsou na tom lip ![]()
mikitaa píše:
to by me zajimalo jak je na tom ted vetamix? driv to byvalo uplne nechutny maso..stary smradlavy zeleny…tak snad uz jsou na tom lip
Zatim jsme problem nemeli, ale mlety neberu ![]()
mikitaa- no,to zase njsem přesvědčená že je kvalitní.No ale je to jedno.Jak jsem psala,ať si každý krmí dle svého ![]()
jj vereniko kazdy at si mysli sve…jen bys asi cucela co se mele do granuli (ono se totiz jako maso pocita aji kopyta rohy apod.)
…ale neresme…dulezity jsou ty spokojeny a zdravi psi
![]()
Gavottka já se taky spíš přikláním u psů k přirozené potravě, to jsem s tebou za jedno. Ale je třeba brát v potaz, že mnoho dnešních plemen je už natolik prošlechtěných a spousta už i přešlěchtěných, že srovnávání s vlkem je minimálně úsměvné
. Prostě ne všechny psí žaludky snesou BARF. To je třeba i případ jednoho z našich psů ![]()
Kvatapka píše:
Gavottka já se taky spíš přikláním u psů k přirozené potravě, to jsem s tebou za jedno. Ale je třeba brát v potaz, že mnoho dnešních plemen je už natolik prošlechtěných a spousta už i přešlěchtěných, že srovnávání s vlkem je minimálně úsměvné. Prostě ne všechny psí žaludky snesou BARF. To je třeba i případ jednoho z našich psů
Vsak jsem to sem davala jen na precteni
stejne se kazdy musi ridit podle svyho
a hlavne je to tema na hodne dlouho ![]()
Tak to je fakt
a když jsme u toho jídla, jdu udělat nějaký dlabanec i pro naši liskou smečku ![]()
Ahoj,
nečetla jsem celou diskusi, dočtu pozdějš. Ale chtěla jsem se zeptat:
Včera jsme si přivezli domů štěně labradora a rovnou jsme mu nakoupili i žrádlo. Granule pro štěňata, krmný těstoviny a masový konzerv (žral to u chovatelů). Dneska jsme s ním byli u veterinářky, aby se na něj podívala a ona řekla, že těma těstovinama a masem mu zaděláváme na dysplázku. Že máme dávat jenom suchý granule.
Hned nám vnutila jedny, ProPlan, ale je to drahý jako prase. Tak nevím, co teď. Krmit jenom granulema (příjde mi to divný, že pes bude celej život žrát jenom suchý granule. Mně by se taky nelíbilo jíst každej den to samý) nebo může i ty masový konzervy? A co ty těstoviny? Fakt je to pro psy taková hrůza?
A co byste mi doporučili za kvalitní granule, který by nebyly tak drahý?
Díky