Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
kvaček píše:
Tak snad mě tu neukamenujete - ale myslím, si, že se nestane, když dostane i nějakou kost od oběda nebo maso.. Zase mi přijde takové divné to vyloženě hrotit , že se mu nesmí nic dávat lidského.. Myslím si že k psovi maso patří…Samozřejmě záleží jak mu ho i podáte. Taky se mi nelíbí shrabat to tak všechno do misky ještě s bůhvíčím, ale nevím, proč by pes nemohl občas dostat kousek kuřecí kosti s masem, nebo kousek jíného masa…
Můj názor je lidské jídlo ano, ale třeba kousek kosti s masem, ale určitě ne, ho krmit nějakýma jogurtama, čokoládou,atd.
A záleží teda na rase, my jsme měli vyloženě směsku, dostavál běžně maso i kousek vařeného, nebo když někdo nedojedl tak dostal do misky maso - ne shrabané se vším a prostě dožil se krásných 15 let
Kvačku, tak zrovna kuřecí kosti jsou pro psa dost nebezbečné. To je snad jediná věc, kterou veterinář hned zakázal.. Do granulí dáváme občas maso, kupujeme mlsky z buvolí kůže. Na návštěvách dostane samozřejmě i něco „zakázaného“
I ten kelímek občas vylíže. Rozhodně to není pes, který by v životě neochutnal nic jiného než granule
![]()
Cherilin píše:
Náš pes dostává výhradně psí žrádlo:granule,konzervy,občas mu uvařím kuřecí žaludky,pamlsky pro psy(miluje vepřový ucho).Nikdy bych mu nedala nic od stolu,nic co neni určeno pro psy,např.zbytky obědů,rohlík,párek atd.Nechci ho zabít.A ti lidé,co psům toto dávají,ho pomalu ale jistě zabíjí.Otvírá se mi kudla v kapse,když vidím co tchýně dává svému psovi a myslí si jak mu dopřává(řízek v trojobalu,vylízat talíř od guláše).Taky má ten pes 10kg nadváhu a sotva vyleze schody.Strašný,nechápu.
Přesně tak cpala tchýně taky tak psa a i hůř (sladký atd.)Pes se sotva valil
. Nakonec měl cukrovku a musela mu píchat inzulin
. Nevím jestli z toho, ale myslím že tomu přispěla.
cherillin…rohlik a parek opravdu psa nezabije
tam je spis problem s tou nadvahou a problemu plynoucim z nich…ale ta je dana pomerem prisunu a vydeje enerdie (jidlo x pohyb)
na druhou stranu pro mensi plemena muze byt toxicka napr. cibule nebo kakao!
studiemi o vyzive psu se zabyvam hodne a neustale…chovame nemecke dogy a ty jsou citlivky. takze uz jsem tomu venovala a stale venuju spoustu casu.
masovemu uvedeni na trh granuli se zacaly sirit ruzne baje a myty ohledne vyzivy…a to i z ust veterinaru kteri meli vice nez slusne provize. ted uz se pomalu vracime zpet ke krmeni nativni stravou protoze se pomalu ale jiste prokazuje ze ty granule nejsou az takovy hit ![]()
tak jeste co se tyka tech kosti…vam napisu a pak budu uz drzet hubu abych tu nebyla za nejakyho „chytraka“ ![]()
v syrovem stavu jsou kosti pro psa prijatelny i kureci (ideal jsou kosti teleci, nebo hovezi velke morkove)..kurata u nas jsou vykrmovany vsemozne co si budem povidat a kure uvedene na trh je stare v radu dni a mesicu…takze kosti jeste nestacily osifikovat..tudit i syrove kure s kostmi muze byt pro psa bezproblemu…je nutny se ridit velikosti psa (napr. nase doga kdyz sni na svacu tri cely kurata tak ok…civave dame stehynko ze
) ale tepelnou upravou kosti zkrehnou a lamou se…tyhle ulomky dokazou pak propichnou stenu streva nebo zaludku.
a uz mlcim ![]()
Příspěvek upraven 18.03.11 v 10:55
Aby bolo v rámci diskusie jasné - vravím o varení stravy pre psa zvlášť (výhradne len pre psa) - teda nie o stravovaní psa zbytkami zo stola, čokoládach, atď… ![]()
my teda našemu labradorovi občas pribiňáka dáme - je to kvalitní bílkovina a vápník v něm je důležitý - pohybu má dost, ten cukr mu tolik neublíží. Jinak krmíme už prémiovýma granulema, občas nějaká konzerva, zeleninka, sýr, i maso
. Je to jeden z nejhezčích, nejzdravějších a nejveseljších psů v okolí ![]()
mikitaa píše:
cherillin…rohlik a parek opravdu psa nezabijetam je spis problem s tou nadvahou a problemu plynoucim z nich…ale ta je dana pomerem prisunu a vydeje enerdie (jidlo x pohyb)
na druhou stranu pro mensi plemena muze byt toxicka napr. cibule nebo kakao!studiemi o vyzive psu se zabyvam hodne a neustale…chovame nemecke dogy a ty jsou citlivky. takze uz jsem tomu venovala a stale venuju spoustu casu.
masovemu uvedeni na trh granuli se zacaly sirit ruzne baje a myty ohledne vyzivy…a to i z ust veterinaru kteri meli vice nez slusne provize. ted uz se pomalu vracime zpet ke krmeni nativni stravou protoze se pomalu ale jiste prokazuje ze ty granule nejsou az takovy hit
tak jeste co se tyka tech kosti…vam napisu a pak budu uz drzet hubu abych tu nebyla za nejakyho „chytraka“
v syrovem stavu jsou kosti pro psa prijatelny i kureci (ideal jsou kosti teleci, nebo hovezi velke morkove)..kurata u nas jsou vykrmovany vsemozne co si budem povidat a kure uvedene na trh je stare v radu dni a mesicu…takze kosti jeste nestacily osifikovat..tudit i syrove kure s kostmi muze byt pro psa bezproblemu…je nutny se ridit velikosti psa (napr. nase doga kdyz sni na svacu tri cely kurata tak ok…civave dame stehynko ze
) ale tepelnou upravou kosti zkrehnou a lamou se…tyhle ulomky dokazou pak propichnou stenu streva nebo zaludku.
a uz mlcim
Příspěvek upraven 18.03.11 v 10:55
ahojte,tak mame sice krizence z utulku,nicmene chci pro nej taky to nejlepsi…takze ma specialni granule+obcas dostane vyvar s ryzi,ci testovinou a nejakou zeleninu do toho,tvarohy,zloudek…nebo uvarim kureci zaludky…kosti dostava syrove obcas…
ona miluje i ovoce a zeleninu v syrovem stavu,je vazne vsezravec v pravem slova smyslu
![]()
jnak ziju na vesnici a kdyz vidim co nekdy svym psum lidi davaji,tak je mi ouzko
pomeje treba jak pro prasata,do toho natrhaji chleba ![]()
takze nekrmime lidskou stravou,ale dokazu si predstavit jidla,ktera by byla vhodna,kdyby se treba davala pred finalnim korenenim…
Myslím, že dneska má každý dostatek volnosti v tom, aby si zjistil, co je pro jeho psa zdravé. Dávno neplatí, že psi jedli zbytky lidských jídel. Psi jsou masožravci, proto nejideálnější strava je čerstvé syrové maso, nicméně na to pes musí být uvyklý od začátku, aby se mu na to přizpůsobil trávicí systém. my máme psi na granulích, občas dostanou rohlík, mají ho spíš na hraní a piškoty za odměnu. Taky vždycky rostu, když je někdo cpe, třeba když jsme na návštěvě u rodičů
lidi prostě nechápou jak jim ubližují. Jinak co vím, tak veškerá zelenina a ovoce je pro psa k ničemu, nedokáže to strávit, takže jím to jen projde a akorát z toho může mít zácpu. Když rostli dávali jsme i syrové vejce (žloutek) na posílení a vitamíny. Kosti pro nás nepřipadají v úvahu, máme malé psi, takže za celý život nic takové neokusili a ani neokusí. A musím souhlasit s tím, že kuřecí kosti jsou opravdu velmi nebezpečné, znám případ, kdy kost potrhala psa vevnitř…a sladký? no jestli někdo chce svého psa pomalu ale jistě zabíjet, ať ho tím cpe…
My kupujeme našemu psovi jedny z nejdražších granulí. Když byl malej tak jako příkrmy dostával pribiňáčka z vajíčkem. Teď jsou mu 2 roky a vajíčko také občas dostane, nevidim na tom nic špatného. Když udělám bábovku, tak kousek dostane. A pokaždé když dělám vývar tak dam vařit hovězího masa víc a to pak dostane pes ![]()
mikitaa dobře,já vím,to jsem přehnala v návalu,když jsem si vzpoměla na tu tchýni.Já vím,že rohlík psa nezabije.Ten náš už taky párkrát okusil kolečko salámu,když mi upadlo na zem a pořád žije
![]()
Hannah84 píše:
Myslím, že dneska má každý dostatek volnosti v tom, aby si zjistil, co je pro jeho psa zdravé. Dávno neplatí, že psi jedli zbytky lidských jídel. Psi jsou masožravci, proto nejideálnější strava je čerstvé syrové maso, nicméně na to pes musí být uvyklý od začátku, aby se mu na to přizpůsobil trávicí systém. my máme psi na granulích, občas dostanou rohlík, mají ho spíš na hraní a piškoty za odměnu. Taky vždycky rostu, když je někdo cpe, třeba když jsme na návštěvě u rodičůlidi prostě nechápou jak jim ubližují. Jinak co vím, tak veškerá zelenina a ovoce je pro psa k ničemu, nedokáže to strávit, takže jím to jen projde a akorát z toho může mít zácpu. Když rostli dávali jsme i syrové vejce (žloutek) na posílení a vitamíny. Kosti pro nás nepřipadají v úvahu, máme malé psi, takže za celý život nic takové neokusili a ani neokusí. A musím souhlasit s tím, že kuřecí kosti jsou opravdu velmi nebezpečné, znám případ, kdy kost potrhala psa vevnitř…a sladký? no jestli někdo chce svého psa pomalu ale jistě zabíjet, ať ho tím cpe…
traviaci system psa si skutocne na surove maso nemusi zvykat
je to skor o novej chuti a konzistencii, ked je od malicka na granuliach a potom mu das surove maso - treba postupne zvykat, najprv varenym masom, do neho pridavat postupne surove. Ovocie a zelenina nie je k nicomu - ani masozravci v prirode nezeru LEN maso - ale aj korienky, rastlinnu potravu, bobule, co kde najdu (ale samozrejme je to male mnozstvo, zaklad je maso a kosti).
JJ a kuracie kosti ked uz, tak surove, v ziadnom pripade varene, my sme tak zabili nasu jazvecicku
kost jej pretrhla cele vnutro az cez kozu
chudatko
Minewka píše:
Mala som 14 rokov psa - boxera (čistokrvného, papierového, po vynikajúcich rodičoch)Každý deň - beh cca 10km pri aute..takmer stále vonku.
Víkendy - les, chalupa, atď…PO celý jeho život sme mu výhradne varili - mäso - vnútornosti, kuracie krky, odrezky z mäsa pre nás (oddelené ešte za surova), s ovsenými vločkami alebo ryžou. Občas dostal aj surové mäso, kosti na obžieranie…
Mal krásnu srsť, dobrý chrup, za 14 rokov jeho života bol chorý 2×.
Občas k tomu dostal vaječný žĺtok, občas dostával vitamíny v prášku - primiešali sme do jedla.
Živiť psa výhradne granulami absolútne neuznávam - to ako keby ma niekto presviedčal, že jesť celý život zeleninové instantné polievky v prášku je to isté, ako klasická varená zeleninová polievka.
Také psy ľutujem.
Příspěvek upraven 18.03.11 v 10:35
Já zas lituji psi, kteří běhají vedle auta, takové páníčky bych střílela!!!
My teda taky máme křížence(jezevčík s foxteriérem),ale nikdy by mě nenapadlo ji krmit něčím jiným než krmivem pro psy.Dostává výběrový granule,konzervy a miluje zeleninu a ovoce,občas nějaký ten psí pamlsek,psí piškot,syrový vajíčko a dvakrát týdne dostává vitamíny.Když vidím,co některý lidi dokážou strčit psům pod nos,tak by mě šlak trefil.Kolem nás to vypadá,že většina lidí má psa na krmníku a chová ho na váhu…Děs.
jooo,to jsem ted videla,chodim se psem na pole,at se vybeha…ted vidim jede skoda 120 a za ni cvalaji dva velci psi…jazyciska az na zem,jsem nepochopila
asi zaneprazdneny majitel
![]()
Minewko - samozřejmě že kuřecí krky jsou bezpečné,já jsem psala o úlomcích kostiček,př.zrovna těch kuřecích.