Terárium pro chameleona

7182
8.3.11 08:10

Terárium pro chamíka

Holky, chováte některá chameleona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
maggie79
8.3.11 08:27

ahoj, jojo my máme…co bys potřebovala?

• Citovat
  • Upravit
7182
8.3.11 08:30

No, my máme terárko se šoupacími skly a mezerou mezi nimi nám asi utíkají cvrčci. Tak sháním rady a nápady, jak to vyřešit, aby se cvrčci neprotáhli a aby to nevypadalo blbě…

A rovnou se zeptám - žere tvůj chamík hlínu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
8.3.11 08:34
Raduš.ka44 píše:
No, my máme terárko se šoupacími skly a mezerou mezi nimi nám asi utíkají cvrčci. Tak sháním rady a nápady, jak to vyřešit, aby se cvrčci neprotáhli a aby to nevypadalo blbě…A rovnou se zeptám - žere tvůj chamík hlínu?

no nám sem tam taky najednou se doma cvrčík objeví :nevim:. ale všimla jsem si, že když je malej zdrhá těma mřížkama na odvětrávání. ty větší už se tudy neprotáhnou, tak je to pro mě záhada. jinak nikdy jsem ho hlínu papkat neviděla, ale kolikrát když sřílí pro cvrčky který lezou po zemi tak se mu na jazyk občas nějakej kousek přilepí. normálně to spolkne…

• Citovat
  • Upravit
3950
8.3.11 08:34
Raduš.ka44 píše:

jo máme ho doma asi 14 dní a má asi měsíc a taky vubec netušíme co snim pořád vlchčit pořád teplo uv žárovky a ta strava ted mouchy to jde ale až budu lovyt cvrčky a obalovat je ve vápníku no to nedám asi :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
8.3.11 08:38
nemolka píše:
Raduš.ka44 píše:
jo máme ho doma asi 14 dní a má asi měsíc a taky vubec netušíme co snim pořád vlchčit pořád teplo uv žárovky a ta strava ted mouchy to jde ale až budu lovyt cvrčky a obalovat je ve vápníku no to nedám asi :-?

můj chlap je bere do ruky, to taky nedám, já je tam tak různě přesypávám :lol:. ty jo mouhcy? ty jsme nikdy nedávali…ale je fakt, že my kupovali až 3 měsíčního…

• Citovat
  • Upravit
597
8.3.11 08:42

Jé,to jsem ráda,že má někdo stejný odpor ke cvrčkům,potažmo ke cvrčkům pobíhajícím po bytě :mrgreen: .Koupili jsme chamíka samičku na vánoce dceři a po vánocích ještě samečka,aby jí nebylo smutno,je to super zvířátko,až na tu havěť.Už jsem objevila asi 5tého cvrčka na chodbě a v kuchyni :poblion: ,strašně se jich štítím a není nám nikomu jasné kudy vylezli.Jedině snadmkdyž je dcera krmí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
8.3.11 08:45

Juuu, chameleon, měla jsem asi 4 roky, bylo to zlatíčko! Byl hrizně mazlivý, teda mazlivá! První krmení crčkama bylo uděsné, ale člověk si zvykne. Když utíkaly mezi skly, dala jsem tak kus něčeho tvrdého, co to vyplnilo (čtvrtka, karton) a měly smulu. Na cvrčky jsem si zvykla, kolikrát jsem se vzbudila a měla jsem je na polštáři. Hlavně v létě, když jsme měli otevřené okno, jak cvrkaly, přivolávaly další a lezly nám tam oknem, takže jsem je chytala po pokoji. Pak krmit červíkama a salátem!
Hlavně mít dobré UV zářivky, a ať á dost prostoru na lezení. Pořádné větvičky které obejme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
8.3.11 08:55

tak to já je vždcky přiklopím a nějak je do tý krabičky nastrkám papírem nebo tak. zas to lik nám jich neutíká, tak dobrý…náš chamík není moc nazlivej, je docela bojácnej…

• Citovat
  • Upravit
3950
8.3.11 08:58

fuj toho se bojím žeč nám cvrčci polezou po bytě to nedám a jak je teda krmite mi ted díváme takove ty mimi mouchy octomilky se jim myslím říka je to ještě miminko no přímo od chovatelky ale když koupítety cvrčky tak jich je tam moc tak jak to lovite a jak to obalujete těma vitamínama hlavně mi neříkejte že to všichni berete do ruk uplně v pohodě a muj manža ten se uplně distancuje já ho totíž dostala k svátku no :zed: jinak je to užasné zvíře to jo ale ta havět :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
8.3.11 09:02

Já kupovala cvrčky tak po 10-15 ks, dala jsem jí tam vždy celou tu krabičku a ona si je postupně baštila. Ničím jsem je neobalovala už. Pak jsem jí tam dala ty červíky do mističky a ty posypala vitamínkama, ty jsem jí dávala častěji než cvrčky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
8.3.11 09:05
vendy111 píše:
Já kupovala cvrčky tak po 10-15 ks, dala jsem jí tam vždy celou tu krabičku a ona si je postupně baštila. Ničím jsem je neobalovala už. Pak jsem jí tam dala ty červíky do mističky a ty posypala vitamínkama, ty jsem jí dávala častěji než cvrčky!

no já jsem zase četla někde že ty červy moc nedávat že jsou nějak tuční či co tak nevím ale jinak dobry nápad já ted obaluju mouchy to je taky prdel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
8.3.11 09:08
vendy111 píše:
červíky nedávat, špatně to tráví. a my ho máme taky od chovatelky, a tohle není moc dobrý způsob krmení, krmit se má každý den počet cvrčků záleží na věku a každýho musíš obalit v těch vitamínkách aby u chamíka nedošlo k odvápnění kostí.
  • Citovat
  • Upravit
1812
8.3.11 09:10

Fakt? No vidíte, mě před lety tvrdili něco uplně jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ms
2816
8.3.11 09:10

Ahoj, jediná rada na zamezení utíkání cvrčků z terárka je… dávat jich málo a postupně, aby je chamík hned sežral a nemělo tedy co utíkat :-)))
A souhlasím, že není nic horšího než cvrkací monstrum za lednicí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný