Terárium pro chameleona

Napsat příspěvek
Velikost písma:
myšanda26
21.10.13 12:20
@Petula32 píše:
Mě se toho kokosu ani nedotkne.. Ta drť je tak na kousky 2*2 cm.. Četla jsem i o rašelině.. Když mi cháma nalapal ten písek, přestal úplně žrát. Jezdeli jsme na veterinu denně a stříkala jsem mu do tlamy vodu s oleje.. no hrůza.. ale díky tomu to z něj vyšlo..Máme opravdu velké terárko, tak ho krmím ručně.. Když jsem cokoli pusitla po terárku, neměla jsem pak přehled, kolik toho sežere. Taky se mi pak stalo, že mi cvrčci zdrhli a já kvůli nim i vytrhávala podlahu.. no děs.. Jen pro info: cvrkají jen samičky, které mohou naklást až stovky vajíček.. Takže když Vám začne cvrkat byt, řešte to hned :D ne až to samo vyleze.. nevyleze :lol:

Já mám taky rašelinu až teď zpočátku jsem měla tu drť. Jen když jsem slyšela že by s tím mohl mít problém, tak jsem to při výměně větviček komplet vyčistila a dala tu rašelinu. Možná by jsi mi mohla poradit. Do teď se svlékal tak jednou za 3 týdny komplet, teď tak po 14ti dnech třeba jen nožky a bříško pak zase jen hlavu nebo ocas, je to normální?

• Citovat
  • Upravit
7182
21.10.13 12:31

@Petula32 Cvrkaji samci. Ucivo základní školy. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.10.13 13:03
@myšanda26 píše:
Já mám taky rašelinu až teď zpočátku jsem měla tu drť. Jen když jsem slyšela že by s tím mohl mít problém, tak jsem to při výměně větviček komplet vyčistila a dala tu rašelinu. Možná by jsi mi mohla poradit. Do teď se svlékal tak jednou za 3 týdny komplet, teď tak po 14ti dnech třeba jen nožky a bříško pak zase jen hlavu nebo ocas, je to normální?

Oni se slíkají, když jim je kůže „malá“. Takže když jsou malí, mění ji celkem často. Mému Rychlíkovi jsou 4 vlíká se tak jednou za měsíc po etapách.. Hlava, hřbet, ocas, nohy a břicho.. Nevím, jak to jde přesně po sobě, ale nikdy ne už najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.10.13 13:28

Ahojky holky..Taky mám chamíka..Je mu něco přes rok, ale je to magor..Toho co jsem měla před ním, to byl poklad, na ruku se nechal vzít, háže barvy nelibosti..No už jsem s ním pokusy vzdala..Ale je i takový neklidný, neustále šplhá po zadní stěně terária, škrábe ji a věší se na pletivo na stropu terária a to taky škrábe..Jinak baští, i když teď mi přijde že trochu míň, ale nejsem si jistá jak s vodou, jak často pije, rosim mu a má v terárku i fontánu s které když byl menší chodil pít, ale teď jsem ho delší dobu neviděla…Ale jinak barvu má dobrou, svléká se dobře, tak nevim..A taky má nějaký pochroumaný ocásek, neustále ho má svěšený a moc ho nepoužívá, stočit ho dokáže když chce, ale nechytá se s ním..A přijde mi, že má problém s vyprazdňováním..Na veterině na něm nic neschledali..Nemáte někdo radu nebo skušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
21.10.13 13:49
@jaajunkaa píše:
Ahojky holky..Taky mám chamíka..Je mu něco přes rok, ale je to magor..Toho co jsem měla před ním, to byl poklad, na ruku se nechal vzít, háže barvy nelibosti..No už jsem s ním pokusy vzdala..Ale je i takový neklidný, neustále šplhá po zadní stěně terária, škrábe ji a věší se na pletivo na stropu terária a to taky škrábe..Jinak baští, i když teď mi přijde že trochu míň, ale nejsem si jistá jak s vodou, jak často pije, rosim mu a má v terárku i fontánu s které když byl menší chodil pít, ale teď jsem ho delší dobu neviděla…Ale jinak barvu má dobrou, svléká se dobře, tak nevim..A taky má nějaký pochroumaný ocásek, neustále ho má svěšený a moc ho nepoužívá, stočit ho dokáže když chce, ale nechytá se s ním..A přijde mi, že má problém s vyprazdňováním..Na veterině na něm nic neschledali..Nemáte někdo radu nebo skušenost

Fontánku a rosíš? To máš jemeňáka? Já jen jestli nemá moc vlhkosti. Známý mě upozorňoval, abych mu nedělala z terárka prales, že žije v podstatě v poušti. Oni z toho pak prý mívají dýchací problémy.

• Citovat
  • Upravit
3417
21.10.13 14:02
@myšanda26 píše:
Fontánku a rosíš? To máš jemeňáka? Já jen jestli nemá moc vlhkosti. Známý mě upozorňoval, abych mu nedělala z terárka prales, že žije v podstatě v poušti. Oni z toho pak prý mívají dýchací problémy.

Mam jemenaka.Ale ta fontanka je bez mlhovace, takze mu zas az takove vlhko nedela..Kdyz nenarosim tak tam ma max 60% vlhkosti, ale spis min…Takze mu 1× za den narosim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.10.13 14:35

Ahoj :) já rosim ráno a večer. Rychlík mi nepije vůbec.. Už před lety jsem četla, jak by měli slízávat vodu z listů atd.. ale leda tak prd.. V létě, když ho beru na chalupu a je na sluníčku, tak mu stříkačkou kapu na tlamu a on se pak milostivě olízne :lol: proto mu dávám šťavnaté ovoce a zeleninu..

S tim, kde ti šplhá, bych si starosti nedělala.. Mě někdy šplhá po té UV zářivce.. prostě do maximální výšky.. Chamík, co jsem měla před tim, tam každý den spal :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.10.13 14:57

@Petula32 me prave prijde takovej neklidnej, jako by se mu neco nelibilo nebo mu neco vadilo..Ja do nej ovoce ani zeleninu nedostanu, odmita..Ten predeslej bastil normalne ovoce i zeleninu.. A tomu jsem klasicky kapala do tlamicky vodu, jinak se nenapil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.10.13 15:05

@jaajunkaa a nemáš tam nějaké speciální světlo?? Někdy se prodávaj speciální tepelné žárovky pro různé druhy ještěrů a to vim, že jim musíš dát přesně tu jejich, jinak i pojdou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.10.13 15:24

@Petula32 mám klasické UVB a pak výhřevné světlo určená pro terária a plazy…A má ho tam už delší dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.10.13 15:28

Ale budu ráda za tip na světlo kdo jaké má..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.10.13 15:31

@jaajunkaa jaké plazy?? Je rozdíl mezi pouštníma a tropickýma.. netvrdím, že to je tím, ale tohle se mi přesně stalo, když jsem s chamíkama začínala. Jediné, co si z toho pamatuju je, že nesmí být červené, jako je př pro agamy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.10.13 15:32

@jaajunkaa já používám UVA/UVB zářivku pro terarijní zvířata a tepelnou normální 100 W.. mám jich zásobu :lol: ty tepelné brzo prasknou a zelenýmu je to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.10.13 15:36

@jaajunkaa ta zářivka je Exo-Terra Repti Glo 5.0 ta zelená (obal)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.10.13 16:00

@Petula32 tak červené určitě nemám, to jsem koupila jednou ještě tomu prvnímu a vůbec se mu to nelíbilo, takže tu už nikdy vic..A pak výhřevné s podílem UVA, jelikož nemám kombinované UVB/UVA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný