Terárium pro chameleona

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23
21.10.13 16:15

@jaajunkaa to UVB musí mít ale taky.. UVA je v normální světle, takže bych řekla, že je to jen obchodní tah.. Ty zářivky se vysvítí navíc asi po půl roce, takže se musí měnit. Neni nad to, když svítí sluníčko.. Dám ho na větev na balkon, ať se vyhřívá a navíc ze sluníčka má vše, co potřebuje. Chamíkům se vitamín D tvoří cca po 9 min, tak ho tam nechávám co vydrží.. Nesmí na něj ale nijak foukat a musí tam být teplo!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
21.10.13 16:24

@Petula32 Mám samostatné UVB a to je kupované nové někdy v létě…Mám dokonce to 10 UVB jelikož ho mám na terárku na té síťce a on si občas leze přímo pod něj..Nevypadá, že by mu chybělo, křivici nemá a jazyk střílí dobře…My bohužel balkon nemáme a tím jak on nechce na ruku a značně se tomu brání tak ho nemůžu ani dát na velkej ibišek co máme i okna a otevřít na něj přes léto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
22.10.13 08:04

@jaajunkaa tak v tom případě už nemám potuchy, co by mu mohlo vadit. Jestli nechce jít na ruku, zkuste vařečku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
27.10.13 08:09
@jaajunkaa píše:
Mam jemenaka.Ale ta fontanka je bez mlhovace, takze mu zas az takove vlhko nedela..Kdyz nenarosim tak tam ma max 60% vlhkosti, ale spis min…Takze mu 1× za den narosim

Rosis často. Stačí tak třikrát týdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
27.10.13 08:14

@jaajunkaa Tak on chameleón není kontaktní zvíře. Chce svůj klid. První jsme brali na ruku, než vyrostla a začala po nás startovat. Ono je to dost stresuje. Že chamik šplhá ke stropu terarka, je normální. Chamik od přírody vyhledává nejvyšší bod. Teda jak který. Naše první to nepotřebovala. Ten druhý už jo. Ale tvému se evidentně něco nelíbí. Napiš do teraporadny.cz, popis jim problém a terarko, ideálně i foto. Tam ti dobře poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
27.10.13 11:13

@Raduš.ka44 děkuji..Já vím, že nejsou kontaktní, takže ho nechávám být, ať má klid a nesnažím se ho brát ven..Tomu prvnímu co jsem měla to nevadilo, že jsem ho brala na ruku..On má ty svoje lezící a škrábací stavy tak 2-3× za den, jinak je v klidu, sedí si na kytce nebo na klacku..Když byl menší tak to nedělal, v terárku jsem nic neměnila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný