Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Raduš.ka44 píše:cuttysark píše:Kromě tuhýho hovna má i hladkou lesklou srst, zdravý oči, zuby a tak dále, je to zkrátka zdravej pes a pokud k tomu stačí granule za dvě kila, které někteří označí za odpad, a po drahých, údajně kvalitních granulích se mi posere, tak je pro mě volba jasná, radši budu mít psa zdravýho, než posranýho. Vařený nemůže, ani maso, ani rejži, ani zeleninu. Opravdu nechápu, proč se rozčiluješ, do toho, čím krmím svýho psa, je ti houby.
to, ze ma tuhy hovnajz, povazujes za znamku, ze je to dobre zradlo? Hm hm no dobre no. Ja len ze na takychto ludi presne vyrobcovia lacnych krmiv vsadzaju - vyrobia krmivo, po ktorom su pekne hovna, lebo si ludia myslia, ze je to najdolezitejsie![]()
Moj pes bol na zaciatku na najlepsom krmive a nesadlo mu, musela som granule zmenit. Hladala som, az som nasla - ale nie medzi lacnymi smejdami, ktore okolo normalnej stravy ani nepresli. Citala si zlozenie pedigree a propeska? 4% masnej a hydinovej mucky a ostatne len sajrajt - myslis, ze to je dostatocne pre tvojho psa? Skus radsej kupit pekne cerstve masko, povar mu ho, trochu ryze, zeleniny - to si neskusala?Ale mne nakonec je to uplne sumak, ze sa vobec rozculujem, krm si cim chces
AMEN
Vsak to vravim, co ze sa vobec rozculujem.....
My teda krmíme Boschem,ale nikdy by mě nenapdalo někoho osočit,že krmí lacinějším žrádlem:think:
že někdo krmí superprémiovkou tak neznamená že tak musí krmit všichni ![]()
verenika píše:
My teda krmíme Boschem,ale nikdy by mě nenapdalo někoho osočit,že krmí lacinějším žrádlem:think:že někdo krmí superprémiovkou tak neznamená že tak musí krmit všichni
Boze! Ja som sa na nikoho neosocila! Len davam pohlad z druhej strany trochu..... A ked uz si kupujem psa, tak ratam aj s tym, ze bude aj nieco zrat, nie?? A ked ho mam rada a chcem pre neho to najlepsie, tak proste nebudem krmit smejdami, len aby som usetrila. Len proste nechapem ludi, ktori si zadovazia psa a potom ho krmia zradlom pre slepice, to je vsetko. HAWK, konec
cuty: tak holt zacni chapat…je to tak i z druhe strany..jsou lidi co nemuzou pochopit ze je nekdo schopen kupovat psovi zradlo za 2litry…holt kazdej je nejakej…chce to respektovat rozhodnuti vsech lidi okolo. ono totiz neznamena ze pes krmen superpremiovkama bude zit dyl a bude zdravejsi nez pes krmen jak rikas zradlem pro slepice. a naopak. jsou tu geny a spousta dalsiho. chce to tak nejak jen brat i nazory ostatnich. ty si tu prvni zpravu napsala dost utocne az potom si to uvedla na pravou miru
…chce to dycky nadech vydech a pak teprv psat aby v tom nebylo tolik emoci
samozrejme ale jako chovatelka psu radej vidim kvalitni stravu ale nemuzu nikomu nutit cim ma psa krmit…to uz je na kazdym…muzu jen doporucit. ![]()
Hlavne teda, kde mate jistotu, ze v tech uzasnejch drahejch granuli je vsechno, co pisou??? Kdyz dam psovi kilo masa, tak mam celkem jasno
a vas by bavilo kazdej den se cpat jenom granulema???
me teda ne
A jeste mala rada pro ty, co kombinuji granule a maso, coz by se nemelo. Maso se travi uplne jinak nez granule, a travici system si na to, nebo to, musi zvyknout, takze kombinace obojiho neni dobra, i kdyz navenek to treba poznat neni ![]()
Náš shiba říká, že granule jsou svinstvo v drahém obalu. Ráno si zajde ke škole, tam slupne nějakou svačinu, pak oběhne pár popelnic v okolí.
Dopoledne zajde na gábl k babičce.
Také často mě zavede k prodejně, kde prodávají dobrý salám a poručí si nejmíň 10 dkg, které slupne cestou
domů.
Večeře je pro něj událost. Oběhne všechny členy rodiny a odloudí od každého čtvrtku.
Má rád špek a namleté kuřecí kosti s masem, zeleninou a chlebem.
Granule je pro nej žrádlo poslední instance.
Je mu 13 a neměl, mimo psychických potíží po střetu se silnějším psem , žádné potíženikdy neměl.
Hovínko smradlavé, ale akorát, kromě případů, kdy sežere igelit, to musíme já tahat a on tlačit.
Shiba pochází z Japonska a tam se musel živit sám. ![]()
Poznámka: Shiba byl vždy chytrý pes, ví že žrát
dextrin,škrob, vitamínové tablety, masokostní moučku
a aromata je hnus, pejskové nenechte se manipulovat v zájmu velkých koncernů.
Ja krmim kvalitnima granulema, obcas mu pridam ryzi nebo nejakou zeleninu, kdyz varim tak dostane i par odrezku masa. Jinak pres sezonu se pousti do me urody na zahradce
takze si da merunky, jablka, jahody, rajcata apod. Na podzim louska orechy, to mam strach, ze mu skorapka potrha streva ale odnaucit se neda. Na prechod na syrove maso si netroufam, preci jen se musi zajistit, ze dostane vse co potrebuje a nebude stradat a ja ani poradne nevim co vsechno bych mu mela davat.
Raduš.ka44, pedigree opravdu neni to pravy orechovy
, jinak ten prujem mohl byt zpusobeny prave prechodem na novy krmivo, pes si musi zvykat postupne, tj. do granuli ktere mel do te doby postupne primichavat nove a zvysovat pomer. Nejvetsi chybu delaji majitele co neustale stridaji znacky a pak se divi, ze ma pes furt prujem a travici potize.
Naše Maybe má po celý den k dispozici granule (Acana, Eucanuba - jak kdy) a vodu. Protože ráno snídám buď já nebo muž jogurt (většinou Hollandia), tak dostane kelímek. Klidně jí dám kousek ovoce, zeleniny (když jím jablko tak kouká a kapou jí sliny
) a opravusi nemyslím, že ji nějak škodím.
Samozřejmě dostává jednou za čas kapsičky nebo pamlsky a když jí chci jó přilepšit (a to dělám často
) tak uvařím vývar a zaleju ji tím granulky, nebo jil dám kousek masa.
Je to můj miláček, moje třetí dítko a snažím se, aby se měla skvěle a opravdu nemám výčitky, že ji někdy přilepším.
Na druhou stranu s ní běhám, mazlím se s ní, obden ji čistím zuby (má náběh na paradentózu), koupu jí a hlavně se jí věnuju. Miluju jí a vím, že ona mě taky.
A protože jí mám ráda a chci ji tady mít co nejdýl, tak ji živím zdravě (sama žiju zdravě, vedu k tomu manžela a chci, aby takové byly i moje holky).
Ať si každý svého mazla krmí podle nejlepšího vědomí a svědomí.
Mimochodem: Znám starou paní, co psa krmí namazaným rohlíkem se salámem (neuznávám to, ale budiž), ale ten pes ji miluje, protože ona ho miluje (a asi si myslí, že mu rohlíkem přilepší). A jsem si jistá, že tenhle pes je šťastnější než pes na Hills, ale bez lidského mazlení a kontaktu.
2263jans píše:
Shiba se probudil a předchozímu příspěvku tleská.![]()
![]()
Shiba je krásný pes. ![]()
Gavottka ale to už je taky jeden z překonaných mýtů. Nebo ty snad taky jíš jen jeden druh potravy, protože se každý tráví jinak? Znám mnoho chovatelů co krmí maso+ jako přílohu granule ![]()
Ale hádat se nechci, je to jako u dětí, každému psu sedí něco jiného…
ahoooj my krmime smudlu normalne granulema Kdevitkou a dvakrat nebo jednou do tydne mu varim kureci dotoho ryzi nebo testoviny a uvarenou mrkev ma to moc rad.. a dostava samozdrejme pamlsky, ale syrovym masem,gonzervama nekrmime, protoze ma potom hrozny prujem..
Mám to stejně - mám starýho psa, se zažívacími problémy a s artrózou. Dostává speciál.granule od Canin Royal + pamlsky pro pejsky a piškůtky. Kdokoliv jí kdekoliv cokoliv nabídne, odmítám, a poslouchám, jak jí nic nedopřeju a jakej je chudák. Chudák prostě není. Chudák by byla, kdybych jí dávala zbytky od oběda. Takhle vím, že pro ní dělám to nejlepší a o to mi jde.
a** cutty:** ja o taky nemyslela zle…jen vysvetluju postoj druhe strany se kterym se setkavam hodne casto ![]()