Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
kvacku: kysane mlecne vyrobky (jogurt, zakys apod) jsou vice nez dobre pro strevni mikrofloru psa ![]()
Mikita, Minevka, moja rec!!
Niet nad prirodzenu stravu pre masozravca!
Mišela1 píše:
Pes dostává superprémiové granule a pamlsky, občas ovoce.A proč to řešíš, že vypadáš jako zlá panička když dáváš psovi to co uznáš za nejlepší. Tak buď si za tím stojím nebo ne:-).
Příspěvek upraven 18.03.11 v 10:28
Samozřejmě že si stojím za tím,že pes dostává po všech stránkách pro něj to nej,jen mě zajímalo,jak to mají ostatní
),nikomu nic nevnucuji,zeptala jsem se a přišlo mi fér napsat jak je to u nás,když mě zajímá to,jak to mají jinde ..
tak já jsem myslela, třeba koupit dobré mámy a živit tím psa ![]()
Můj názor je, granule, určitě, ale pes bez masa
maso neni lidské jídlo je to maso pes je masožravec… JIné je zase Vysočina, tu bych nedala
…
ALe každý to má nastavené jinak..
Příspěvek upraven 18.03.11 v 10:39
mikitaa píše:
ono uz se studie posunuly holky dal a neni to tak uplne jednoznacny jak pisete…ale samozrejme pokud je celej zivot jen na granulich tak bucek by mu mohl se strevama pekne zatocit…ovsem uz je prokazano ze psi krmeni masem na negranulovane strave se prumerne dozivaji vic. jsou to masozravci a pro jejich telesne proporce a fyziologii je lepsi jist maso zeleninu kosti apod. takze u nas psi jedi pouze syrove maso + zbytky, kosti apod. a tesi se vybornemu zdravi. druha vec je ze dneska spousta psu jsou alergici apod (kdovi jestli to neni zpusobene prave dlouhymi lety podavani prumyslovych krmiv - ale to jsou pouze dohady - i kdyz dost mozne) a ti musi mit specialne podavane diety.
chovame psy uz leta…a mam moznost srovnani jedincu co byli krmeni pouze prumyslovymi krmivy (granule) a temi co jsou na nativni strave…a rozdily jsou opravdu velke!
V tom s tebou souhlasím …
kvaček píše:
Tak snad mě tu neukamenujete - ale myslím, si, že se nestane, když dostane i nějakou kost od oběda nebo maso.. Zase mi přijde takové divné to vyloženě hrotit , že se mu nesmí nic dávat lidského.. Myslím si že k psovi maso patří…Samozřejmě záleží jak mu ho i podáte. Taky se mi nelíbí shrabat to tak všechno do misky ještě s bůhvíčím, ale nevím, proč by pes nemohl občas dostat kousek kuřecí kosti s masem, nebo kousek jíného masa…
Můj názor je lidské jídlo ano, ale třeba kousek kosti s masem, ale určitě ne, ho krmit nějakýma jogurtama, čokoládou,atd.
A záleží teda na rase, my jsme měli vyloženě směsku, dostavál běžně maso i kousek vařeného, nebo když někdo nedojedl tak dostal do misky maso - ne shrabané se vším a prostě dožil se krásných 15 let
Tak zrovna ty kuřecí kosti v žádném případě.Skvěle se lámou a nechtěj vědět co to udělá s vnitřnostni psa,potrhání střev a vylití obsahu do břiš.dutiny atd atd …
Náš pes dostává výhradně psí žrádlo:granule,konzervy,občas mu uvařím kuřecí žaludky,pamlsky pro psy(miluje vepřový ucho).Nikdy bych mu nedala nic od stolu,nic co neni určeno pro psy,např.zbytky obědů,rohlík,párek atd.Nechci ho zabít.A ti lidé,co psům toto dávají,ho pomalu ale jistě zabíjí.Otvírá se mi kudla v kapse,když vidím co tchýně dává svému psovi a myslí si jak mu dopřává(řízek v trojobalu,vylízat talíř od guláše).Taky má ten pes 10kg nadváhu a sotva vyleze schody.Strašný,nechápu.
Ahoj, krmíme jen granulema a psíma pochoutkama(konzerva, tyčinky) a jinak mu vařím i maso.
Z jiných věcí měl na cvičení piškoty, který miluje
.
Cherilin,já to taky nechápu .. pak se tedy tchyně nebude divit,až jí pes zemře na selhání srdce a cév které mu obalila tukem,trpí pohyb.aparát psa .. však ona na to přijde sama.
no já si teda myslím, že tak neni zlé maso- jako když dáte maso vařené třeba vepřové kousek, z vývaru a nebo ožužlat vepřovou kost, jak když někdo dá kostky cukru
to vidím docela často
Baslerinda píše:kvaček píše:Tak zrovna ty kuřecí kosti v žádném případě.Skvěle se lámou a nechtěj vědět co to udělá s vnitřnostni psa,potrhání střev a vylití obsahu do břiš.dutiny atd atd …
Tak snad mě tu neukamenujete - ale myslím, si, že se nestane, když dostane i nějakou kost od oběda nebo maso.. Zase mi přijde takové divné to vyloženě hrotit , že se mu nesmí nic dávat lidského.. Myslím si že k psovi maso patří…Samozřejmě záleží jak mu ho i podáte. Taky se mi nelíbí shrabat to tak všechno do misky ještě s bůhvíčím, ale nevím, proč by pes nemohl občas dostat kousek kuřecí kosti s masem, nebo kousek jíného masa…
Můj názor je lidské jídlo ano, ale třeba kousek kosti s masem, ale určitě ne, ho krmit nějakýma jogurtama, čokoládou,atd.
A záleží teda na rase, my jsme měli vyloženě směsku, dostavál běžně maso i kousek vařeného, nebo když někdo nedojedl tak dostal do misky maso - ne shrabané se vším a prostě dožil se krásných 15 let
To nie je tak úplne pravda - áno, NIEKTORÉ z kostí sú nebezpečné, pretože sa hryzením dokážu rozštiepiť tak, že vzniknú veľmi ostré „štiepky“ a hrany a môžu spôsobiť (a aj spôsobili) to, čo píšeš.
Ale nie VŠETKY kosti.
Napríklad kuracie krky sú bezpečné ![]()
Cherilin píše:
Náš pes dostává výhradně psí žrádlo:granule,konzervy,občas mu uvařím kuřecí žaludky,pamlsky pro psy(miluje vepřový ucho).Nikdy bych mu nedala nic od stolu,nic co neni určeno pro psy,např.zbytky obědů,rohlík,párek atd.Nechci ho zabít.A ti lidé,co psům toto dávají,ho pomalu ale jistě zabíjí.Otvírá se mi kudla v kapse,když vidím co tchýně dává svému psovi a myslí si jak mu dopřává(řízek v trojobalu,vylízat talíř od guláše).Taky má ten pes 10kg nadváhu a sotva vyleze schody.Strašný,nechápu.
Ten pes má nadváhu asi nie len zo stravy, však? ![]()
(jasné že nie je správne ho kŕmiť tak, ako ho kŕmi) - ale z normálne pestrej stravy u psa, ktorý ma dostatočný pohyb nadváha určite nevzniká… ![]()
Baslerinda píše:
Cherilin,já to taky nechápu .. pak se tedy tchyně nebude divit,až jí pes zemře na selhání srdce a cév které mu obalila tukem,trpí pohyb.aparát psa .. však ona na to přijde sama.
ona to ví,pořád s nim lítá k veterináři,ten pes dostává i záchvaty.Ale ona si prostě nemůže pomoct.Já když na toho psa kouknu,tak je mi ho líto.Vůbec nemá šťastnej pohled,je pořád takovej smutnej.Já už se ale nerozčiluju,nemá to cenu jí něco řikat.Ona mi řekne,že to ví a za hodinu mu dá třeba párek nebo to co zrovna ona jí. ![]()