Krmíte psa lidským jídlem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3328
18.3.11 11:40
RadanaH píše:
me povidej,ta nase vleze tam kam i nema…

Jako bych viděla tu naši :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
monikalysa píše:
Minewka píše:
Mala som 14 rokov psa - boxera (čistokrvného, papierového, po vynikajúcich rodičoch)

Každý deň - beh cca 10km pri aute..takmer stále vonku.
Víkendy - les, chalupa, atď…

PO celý jeho život sme mu výhradne varili - mäso - vnútornosti, kuracie krky, odrezky z mäsa pre nás (oddelené ešte za surova), s ovsenými vločkami alebo ryžou. Občas dostal aj surové mäso, kosti na obžieranie…

Mal krásnu srsť, dobrý chrup, za 14 rokov jeho života bol chorý 2×.

Občas k tomu dostal vaječný žĺtok, občas dostával vitamíny v prášku - primiešali sme do jedla.

Živiť psa výhradne granulami absolútne neuznávam - to ako keby ma niekto presviedčal, že jesť celý život zeleninové instantné polievky v prášku je to isté, ako klasická varená zeleninová polievka. :nevim:

Také psy ľutujem. :nevim:

Příspěvek upraven 18.03.11 v 10:35
Já zas lituji psi, kteří běhají vedle auta, takové páníčky bych střílela!!!

A prečo?

Miloval to…

Chodili sme do lesa…Už dopedu vedel, že sa blíži miesto, kde sme ho vypustili…

A už popri nás uháňal až na koniec tej lesnej cesty…bol to každodenný rituál…

Bežal asi cca 20m rýchlosťou (tak išlo auto)…

A VŽDY robil opičky, keď sme mali ísť ísť preč…

Bol štíhly, krásny, s nádhernou muskulatúrou…

Prečo by si ma mala strieľať???? 8-o 8-o 8-o :lol:

• Citovat
  • Upravit
14335

můžu se zeptat, jaký máte názor na vodění psa do domu - ne bytu a ne bytového psa, ale venkovního.
SLovem do domu myslím už obývák, kuchyň a td.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
18.3.11 11:41

cutysark a ti lidi co ho maji cely den v kleci,nemaji oploceny dvorek,zahradu????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8043
18.3.11 11:41

já našeho hafana krmím teda taky superprémiovkama, ale musím říct, že to za nějaký extra terno nepovažuju (stejně jako nepovažuju za kvalitní skleničkový jídlo pro děti). Ale je to pro mě holt jednodušší varianta než doma chystat maso apod a zajímat se o vyvážený poměr všech živin - prostě v tomto vítězí lenost a klidně to přiznám :oops: Rozhodně ale nebudu tvrdit, že dávám psovi to nejlepší na světě když mu dávám relativně kvalitní granule. Možná že víc než psů dojídajících lidské zbytky je mi líto psů pojídajících celoživotně rádoby dobré granule - jejich majitelé si myslí jak má pes kompletní stravu a přitom žere lisovaný šrot :nevim:

Jo a k běhání psa za autem, k tomu jsem přistoupila na 1-2 měsíce taky, v nejpokročilejším stádiu těhotenství jsem prostě nebyla schopná naší hyperaktivce dopřát tolik pohybu co by ráda, takže jsem jí naložila do auta, vyvezla na polňačku, vypustila, zařadila jedničku a ploužila se autem krokem - hafina byla každopádně rychlejší než já v autě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
18.3.11 11:42
Jaruše píše:
Přesně tak.Sice ta naše musí po procházce vždycky do vany,protože ona do každé díry ten čumák nejen strčí,ale ji i důkladně rozhrabe :mrgreen: ,ale je na ní vidět,že je spokojená :wink:

pozname :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
18.3.11 11:44
kvaček píše:
můžu se zeptat, jaký máte názor na vodění psa do domu - ne bytu a ne bytového psa, ale venkovního.
SLovem do domu myslím už obývák, kuchyň a td.

ten ,ze pes si rychle zvykne a tezko se odnaucuje :lol: :lol: :lol: a pak nevi kde ma poradne misto…ale nerikam,ze jsme to v zacatku taky nedelali,jak byla stenatko,ale pak jsme utli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
18.3.11 11:44
RadanaH píše:
cutysark a ti lidi co ho maji cely den v kleci,nemaji oploceny dvorek,zahradu????

praveze maju! Maju pekne oplotene, n advore nemaju moc kyticiek a tak, tak to nechapem!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
18.3.11 11:46
cuttysark píše:
A tak na druhu stranu, lepsi pes beziaci za autom ako pes cely zivot na retazi, ze… Ale je to trapne, to jo :think:

Nechápem, čo je na tom trápne?

Sú plemená, ktoré potrebujú riadny aktívny pohyb..nie 2 hodinovú prechádzku v lese - toto mal náš pes XY krát - otec pracoval ako zoológ v ZOO - psa brával so sebou - okrem iného mal na starosti obchôdzky, aj okolité lesy a ťažbu dreva - náš pes sa chodil domov len vyspať…

Cez víkendy som ho brávala na chalupu.

Popri tom mal každý deň od pondelka do piatku takúto rozcvičku v lese - kedy sa poriadne a aktívne vybehal pri aute pri určitej rýchlosti…

A veru to bolo na ňom tento pohyb vidieť!

• Citovat
  • Upravit
12667
18.3.11 11:46
kvaček píše:
SLovem do domu myslím už obývák, kuchyň a td.

ja som mojho prveho NO obcas dala do kuchyne, bol to venkovny pes, no vnutri sa vobec necitil. Nechcel tam byt. Ale zalezi co myslis jaky mame nazor? Jakoze ci je to ok z hygienickeho hladiska alebo co? Tak to neporadim, nasa obluda spava s nami v posteli :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
18.3.11 11:48
cuttysark píše:
RadanaH píše:
praveze maju! Maju pekne oplotene, n advore nemaju moc kyticiek a tak, tak to nechapem!!!

ty vo.e,tak proc toho psa maji,nechapu… a pokud se bojim,ze jim to tam treba rozhrabe,tak treba pustim jak jsou doma a muzou ho oknem obcas zkouknout,on si to tam pekne ochucha…je mi takovych psu lito :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
18.3.11 11:49

kvacek: o tom si kazdy mysli svoje…kdo ma psa doma tak ho ma doma a mysli ze je to dobre…kdo ho ma venku tak ho ma venku a mysli si ze je to dobre :wink: :mrgreen: na to spravna odpoved neexistuje…musis upresnit svoji otazku…na co presne narazis :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
18.3.11 11:50
Minewka píše:
cuttysark píše:
A tak na druhu stranu, lepsi pes beziaci za autom ako pes cely zivot na retazi, ze… Ale je to trapne, to jo :think:

Nechápem, čo je na tom trápne?

Sú plemená, ktoré potrebujú riadny aktívny pohyb..nie 2 hodinovú prechádzku v lese - toto mal náš pes XY krát - otec pracoval ako zoológ v ZOO - psa brával so sebou - okrem iného mal na starosti obchôdzky, aj okolité lesy a ťažbu dreva - náš pes sa chodil domov len vyspať…

Cez víkendy som ho brávala na chalupu.

Popri tom mal každý deň od pondelka do piatku takúto rozcvičku v lese - kedy sa poriadne a aktívne vybehal pri aute pri určitej rýchlosti…

A veru to bolo na ňom tento pohyb vidieť!

Ty si ma nepochopila - nevidis, co som pisala? Ze je najhorsie RAZ ZA CAS ho vybehat za autom a ZVYSOK ZIVOTA aby bol na retazi, bez toho, aby jeho majitel co len pohladom o neho zavadil. Ked sa psovi venujes a je stastny a ma dost pohybu, a obcas ho zoberies za auto vybehat sa, to je uplne iny pripad. O tom tu nikto nehovori a nikto neodsudzuje :palec: Aj ked ja by som to asi neurobila, bala by som sa, ze mi skoci pod kolesa

Příspěvek upraven 18.03.11 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
18.3.11 11:52
RadanaH píše:
cuttysark píše:
RadanaH píše:
ty vo.e,tak proc toho psa maji,nechapu… a pokud se bojim,ze jim to tam treba rozhrabe,tak treba pustim jak jsou doma a muzou ho oknem obcas zkouknout,on si to tam pekne ochucha…je mi takovych psu lito :-(

jj hlavne ze uz pol roka maju na brane cedulu Pozor pes :mrgreen: (psika maju mesiac)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
18.3.11 11:54
RadanaH píše:
Jaruše píše:
RadanaH píše:
jooo,to jsem ted videla,chodim se psem na pole,at se vybeha…ted vidim jede skoda 120 a za ni cvalaji dva velci psi…jazyciska az na zem,jsem nepochopila :zed: :zed: :zed: asi zaneprazdneny majitel :zed: :zed:
:evil: :cert:
jako takovy lidi nechapu…pritom to toho psa ani trochu nemuze bavit…kdyz vidim tu nasi,jak je stastna,ze muze tam behat,pak zas tam,vrany na poli pohonit,strcit ten svuj zvedavy cumak do kazde dirky,zahybu,krouti ocaskem,tak i ja jsem spokojena a takove vychazky me proste bavi :palec:

Celkom určte ti môžem povedať, že ho to behanie v lese popri aute BAVILO :lol: :lol:

A nebehal ZA autom…ale POPRI aute… :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný