Pojistka na blbost - změna

9216
14.4.10 13:49

pojistka na blbost

ahoj, manžel je řidič a platí si pojistku na blbost.ročně to dělá kolem 800 korun.Má jí u české pojišťovny.Chtěli bychom to změnit.nemáte někdo zkušenosti kde je to výhodné a kolik se platí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14500
14.4.10 13:56

Ahoj, to nevím, ale u Allianz pojišťovny je k pojištění nemovitosti (nebo domácnosti?) pojistka na blbost v ceně (teda pokud se tím myslí, že někomu něco rozbiješ atd - v obchodě..). Jinak se v tom moc nevyznám :) Jen toto máme my, tak proto dávám info. Nejlépe je zjistit přímo u pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.4.10 13:58

Prosím vás,co je to „pojistka na blbost“ :lol: :lol: 8-o
Omlouvám se,ale já to slyším poprvé :oops:

Díky za stručné vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
14.4.10 14:00

ahoj, já ji mám u České pojišťovny k pojistce domácnosti /samostatně se tuším neprodává/, dělá mi 410,– Kč ročně a platí pro mě, mé dítě, mého případného manžela, mého případného psa… aktuálně tedy pro mě a dceru :) Platím ji už třetím rokem, zatím jsem ji nevyužila, ale tak nějak tuším, že jednou za ni budu vděčná :)
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
14.4.10 14:11

Manžel je řidič z povolání, takže jí mít musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
14.4.10 14:14

Jani, mám dojem, že se to jmenuje Pojištění odpovědnosti za škodu nebo tak nějak :) Když Ti dítě v obchodě něco shodí a rozbije se to, tak to uhradí pojišťovna, když Tvůj pes někomu něco zničí(sežere), platí pojišťovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.4.10 14:15

Manžel má u Generali, ale kolik to ročně dělá to nevím přesně, ale je to něco kolem 1 000,– Kč

Jani - pojistka „na blbost“ je pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu zaměstnání atd. :wink:

• Citovat
  • Upravit
VERONIKA
14.4.10 14:19
Amber píše:
Když Ti dítě v obchodě něco shodí a rozbije se to, tak to uhradí pojišťovna, když Tvůj pes někomu něco zničí(sežere), platí pojišťovna.

To není ono - toto je připojištění domáctnosti (teda aspoň u Generali)

Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu zaměsstnání je např. když máš doma malíře a tomu spadne žebřík na TV, rozbije dveře … tak to za něho uhradí pojišťovna - teda pokud je pojištěný :wink:
U řidičů z povolání je to např. při autonehodě …

• Citovat
  • Upravit
2569
14.4.10 14:27

Ahoj Kosatko, pokusím se aspoň trochu poradit - pohlídejte si spoluúčast, dříve byla 10%, teď většinou 30%. Nabídky by ti měli vypočítat na každé přepážce, cena se odvíjí od pojistné částky, která by měla být cca 4,5 násobek průměrného hrubého platu, víc od tebe zaměstnavatel nesmí požadovat.

Jano206, jedná se o : pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou při výkonu povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
14.4.10 14:29

Kosatko, záleží, kolik má manžel v té pojistce spoluúčast a na jakou částku to má pojištěné…Od těchto dvou věcí se ta cena odvíjí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3467
14.4.10 14:33

Jo, a u Generali se dá nastavit spoluúčast jen 1000…´JAko můžeš si tam vybrat 1/3, 10% nebo těch 1000,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
14.4.10 14:47

Holky,díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
14.4.10 15:35

Manžel je policajt a tuhle pojistku má taky. Má to u Generali a platí něco kolem 600 Kč ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9216
14.4.10 17:03

holky díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.4.10 19:16

Ahoj,jsem pojišťovák,takže vím o co jde,u Vás se nejedná o pojištění odpovědnosti občana (to co je u některých pojišťoven zdarma,nebo za poplatek k pojištění domácnosti),ale o takzv.odpovědnost zaměstnance.U řidičů je to podle toho s čím jezdí a pozor na to kolik máte spoluúčasti v tomto pojištění,většinou je to až 30procent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat