Změna pojišťovny

472
9.4.10 21:21

změna pojišťovny

Holky, nevíte někdo náhodou, když chci změnit pojišťovnu, tak odkdy budu patřit pod tu novou? Hned co se k nim přeregistruju nebo až za nějaký čas?
Díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
9.4.10 21:27

Ahoj, nevím, jak je to ted, ale bývalo ty vždycky k začátku kalendářního čtvrtletí. Takže ted bys mohla být registrovaná od července.

• Citovat
  • Upravit
21608
9.4.10 21:27

myslím že okamžitě, některé pojišťovny ale nabírají vždy k prvnímu v měsíci… nejlepší by bylo zeptat se na infolince té konkrétní pojišťovny ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
9.4.10 22:14

U všech zdrav. pojišťoven : se můžete přeregistrovat k prvnímu dni v následujícím čtvrtletí, tzn. nyní až k 1.7.
Kdybys to stihla do 31.3., tak k 1.4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
9.4.10 22:17

Kac - a je to tak 100%? Seš si tím jistá? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
9.4.10 22:23

Já jsem měnila pojišťovnu jde to jen jedenkrát ročně a vždy ke čtvrtletí.Zajít jen do nové pojištovny a ta si to s tou starou sama vyřídí a nezapomenout to nahlásit u zaměstnavatele a u každého lékaře ke kterému chodíš hlásit změnu hned jak tam příjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
9.4.10 23:23

Pojišťovnu jde změnit vždy ke čtvrtletí.Stačí do nové zajít,podepsat papír a oni si to mezi sebou již vyřeší sami.Pojišťovnu lze měnit každé čtvrtletí,ale k té samé pojišťovně,od které odejdeš se smíš vrátit až za rok.Nejdříve si pečlivě zjisti,která poj. má smlouvu se všemi lékaři,kam běžně chodíš.I potom se může stát,že např. na rehabilitaci nebudou mít smlouvu zrovna s pojišťovnou,kterou zvolíš.Nebo na jednom pracovišti kde vyšetřují ergometrie nemají smlouvu s jednou pojišťovnou a pac. si to musí platit.VZP nedává skoro žádné příspěvky,ale má největší pokrytí lékařů a pracovišť.Píšu z vlastní zkušenosti-odešli jsme od nich k jiné poj. A nyní když je manžel hodně nemocný,tak jsme se k nim vrátili.Nechci už riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
10.4.10 07:32

Ahojky - já měnila pojišťovnu právě teď, k 2. čtvrtletí (jinak než ke čtvrtletí to nejde). Pár dní před koncem března jsem zašla na novou pojišťovnu, vypsala jsem papíry (respektive jsem je stáhla z netu a tam šla už s vyplněnýma) a dostala „papírovou kartičku“ - plastová mi dorazí časem domů. A to bylo vše. Jen mám ještě v průběhu dubna odevzdat kartičky v bývalé pojišťovně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.10 20:44

Když už toto téma tady je, taky hodlám měnit pojišťovnu kvůli operaci, jen jsem někde slyšela, že po přehlášení k nové pojišťovně mi ta nová pojišťovna neuhradí plánovaný operační zákrok, prý až po roce. Nevíte jestli je to pravda?

• Citovat
  • Upravit
6243
11.4.10 13:48

Já měnila pojišťovnu zrovna nedávno, abych to stihla do 31/3. Takže od 1/4 jsem již u nové pojišťovny.

Změna je možná vždy jen ke čtvrtletí a to jen 1× za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.4.10 00:30

Anonymní-pojišťovna musí uhradit jakoukoli léčbu,i když jsi u ní krátce.Nevím,s čím plánuješ jít na operaci,zda to není nějaká speciální,kterou jiné poj. nehradí a nová jí má jako nadstandart hrazenou?To by bylo jediné možné vysvětlení,proč až po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.21 21:04

Obnovuji. Jak to teď prosím funguje? Když se teď do konce března zaregistruji k nové pojišťovně (průmyslová pojišťovna), tak jsem do července ještě u staré (OZP)? Jde mi o to kdy to mám hlásit doktorům, jestli už teď nebo až v červenci? A když mám teď cesťák k proplacení, nebudou s tím mít u OZP problém když chci odejít? :think:
Měním pojišťovnu poprvé a to u dcery, jelikož OZP nic moc neproplácí ikdyž má dcera od narození zdravotní problémy, doktor nám doporučil průmyslovou že je lepší, tak snad jo…

• Citovat
  • Upravit
Aquarius79
21.3.21 21:10

Snad pomůže .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat