Nepojištěné auto
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
nepojištěné auto
Ahoj emiminačky,prosím vás opět o radu.
10.3. byla ukončená smlouva na pojištní auta.Auto ted nebudem používat,ale značky dáváme do depozita až teprve teď.Tudíž měsíc je auto bez pojištění.A co ted.Prý za jeden den nepojištěného auta je 50-70 kč (x 30,no pěkná částka)..Myslíte,že mi česká kencelář pojistitelů něco pošle?A dalo by se zažádat o odpuštění tohoto dluhu,když se vlastně s autem nejezdilo (i když,jak to dokážu že)…Za zkušenosti a rady budu vděčná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, to asi nedokazes, ze nejezdilo. My takhle mame auto a motorku, co dokonce uz par let neexistuje a tak cekam co nam poslou, byl to mesic bez pojistky. Uz je to rok a vypada to, ze zatim nic. Ale kdyz uz poslou, v zadny odpousteni nedoufam, tenhle zakon je udelanej pro pojistovny a pro tohle jejich zdruzeni, aby meli co nejvetsi vejvar. Na ridice bez pojistky muzou policajti a v pripade nehody, i soudy, jenze ono je lehci srovnat pojistky a registr a lidi opalit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky, ČKP pošle dopis se složenkou. Nic ti neodpustí, značky měly jít do depozita dříve ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nepočítala bych, že nic nepošlou. My jsme kupovali auto a přišel nám dopis, že nebylo pojištěno, a to jen pár dnů, a měli jsme snad platit nějakých 1300,–Kč … no naštěstí to viselo nad minulým majitelem a tak jsme to platit nemuseli, ale nedoufala bych, že si jen tak pojišťovna nechá uniknout penízky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pojišťovna z toho nemá nic, dostane to ČKP, které pak proplácí škody na zdraví způsobené neznámým vozidlem, nebo nehody nepojištěným autem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
karolinka To je sice hezky, ale asi hodne novy. Tatovy tenkrat zaplatili skodu zpusobenou neznamym vozidlem z jeho havarijka, zadna kancelar pojistitelu
A stejne je to postaveny na hlavu, kdyz ja udelam skodu v praci a nebudu mit pojistku na blbost, tak to za me taky nikdo nezaplati. takze kdyz zpusobi skodu nepojisteny auto, mel by to cvakat majitel a na to ma dohlidnout soud. Asi sem naivni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to je pravda, ČKP to pak vymáhá po majiteli nepojištěnýho auta a škoda způsobená neznámým vozidlem se hradí pouze na zdraví, jinak musí z havarijky - je rozdíl neznámý viník a nepojištěné auto a je to tak hoooodně dlouho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, v ČKP mají skluz v řešení těchto věcí, ale určitě nezapomenou, dříve nebo později se dopis objeví (dělám v pojišťovně a zpracováváme zrovna dotazy z ČKP zda u nás vozidlo bylo v určité době pojištěno), a myslím si že moc neodpouštějí to by musela být asi hodně výjimečná situace.
Jinak ne každý ma havarijní pojistku aby si auto opravil když mu nějaký nepojištěný blbec udělá škodu a pak jsou i škody na zdraví který jsou dost finančně náročný a nemusí být nepojištěným vozidlem způsobena škoda jenom na autě.
Poviný ručení je povinný ze zákona, kdyby záleželo jen na pojišťovnách byly by jeho ceny rozhodně jinde protože tyto pojistky nejsou pro pojišťovny vůbec výhodné vzhledem k tomu jak vysoké škody se z nich dají vyplácet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no že by povinné ručení bylo pro pojišťovny nevýhodné - to bych teda neřekla, je hodně nehod, hodně vyplacených škod - ale oproti tomu platí toto pojištění tolik lidí, kteří nikdy nečerpají nebo je jen nějaký ťukaneček. ČKP se ozývá tak zhruba za 2, 3 měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No je to dost diskutabilní, dobře není ztrátové, ale kdyby nebylo ze zákona se stanovenými limity a bylo stanoveno jenom na základě klasického fungování trhu vypadalo by rozhodně jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se to zdá celé nějaké divné. Mám dojem, že třeba u motorek se pojištění sjednává na určitou dobu, v zimě se na nich obvykle nejezdí, tak povinně pojištěné nejsou ![]()
Pokud zruším pojištění u auta (vypovím smlouvu) z nějakého důvodu, proč by to po mě měl někdo chtít?
Naopak, pokud si někdo sjedná povinné ručení, ale pak ho neplatí a s autem jezdí, tam to jako oprávněné vymáhání chápu…
kde je vlastně psáno, že ČKP vymáhá nějaké pojistné? Jaký je tam konkrétní důvod vymáhání?
- Citovat
- Upravit
Jinak většina motorkářů co v zimně nejezdí a neplatí povinné ručení mám značky v depozitu, kdo nemá vozidlo vyřazené z evidence musí mít povinné ručení, ČKP vymáhá na nepojištěných vozidlech peníze od 1.1.2009.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
i u auta se můžeš pojistit na dobu určitou, stejně pak musíš dát značky do depozita, takže je lepší se pojistit na dobu neurčitou a dát značky do depozita a nejsi omezována nějakými termíny.
Mně přijde povinné ručení drahé - zvlášť proto, že je zbytečně kategoricky řazeno dle obsahu nebo výkonu - to je nespravedlivé, protože stejné auto může mít různé motory atd.
mmch - taky jsem z pojišťovny, ale operátorka - takže jsem si zažila vysvětlování lidem,proč to bylo vyplaceno, proč tak málo, proč je pojištění tak drahé, proč se pojišťovna opovážila vzít bonus atd. - prostě operátoří za vše vždy můžou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No o tom mi povidej, operátorka jsem byla rok a stačilo mi to. Ale ne celkově můžou za všechno pojišťovny - klienti jsou přece ti nejlepší a nikdy nic neudělají špatně, ale ona je pravda vždycky někde mezi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit