Nepojištěné auto
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
My jsme měli nepojištěné auto cca 10 dní, vlastní blbostí, chlap zahrabal složenku.. No okamžitě jsme to zaplatili+ tam naskočila 400kč pokuta pojišťovně. Asi po roce nám přišel dopis od kanceláře pojistitelů (nebo tak něják) s další pokutou asi 800kč. Podle mě by to řešila policie až když by tě s nepojištěným autem chytli, jinak ne…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, doplácí se jen pojistné a případně penále, přestupek to není. Navíc to, že nemáš zaplacené pojistné ještě neznamená, že máš nepojištěné auto. Pokud je auto nepojištěné, řeší se to už přes Kancelář pojistitelů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem z toho trochu zmatená.
Tohle jsem se dočetla na několika stránkách. Platí to od roku 2009. Nikde se nepíše, ale že pokutu dostane každý, všude jen, že hrozí apod. Tak nevím, jestli mám čekat nebo zavolat. Auto už mám dávno prodané. S autem se nejezdilo a čekalo se na prodej, bohužel moc dlouho a já blbá nezaplatila povinné ručení. S ČKP už to mám vyřízené, ale co ta policie, fakt nevím.
Neprokázané pojištění při silniční kontrole
Pokud policistům při silniční kontrole nepředložíte platnou zelenou kartu (ta je důkazem, že máte povinné ručení zařízené), mohou Vám udělit pokutu ve výši až 1 500 Kč. V tu chvíli policie neví, zda jste kartu pouze zapomněli, nebo jste skutečně neplatič. Absenci karty však zároveň oznámí příslušnému orgánu k dohledání a v případě zjištění, že jste skutečně jeden z těch, co si povinné ručení nezařídili, vám hrozí sankce až mnohonásobně vyšší.
Nepojištěné neužívané vozidlo
Máte-li například v garáži zaparkované nepoužívané vozidlo, nezapomeňte, že i pro něj musíte mít zařízené povinné ručení. Zákon ukládá, že při vypršení povinného ručení musíte mít buď do čtrnácti dnů sjednánu novou smlouvu, a nebo (v případě, že vozidlo nechcete užívat) vrátit registrační značku i osvědčení o technickém průkazu a vyřadit jej tak z registru vozidel. Jen to je tedy cesta, jak mít vozidlo nepojištěné. Pokud výše zmíněná pravidla nedodržíte a máte auto se značkou více jak čtrnáct dní nepojištěné, hrozí Vám policejní pokuta od 2 500 do 20 000 Kč!
Provozování nepojištěného vozidla
Ještě vyšší sankce vám hrozí v případě, že s nepojištěným vozidlem normálně jezdíte. Za to hrozí od policie pokuta od 5 000 do 40 000 Kč.
- Citovat
- Upravit
Taky si myslím, že to není věc pro policii. Je to vztah mezi pojišťovnou a pojistníkem. Pojistnou smlouvu uzavřenou máte a to že jste jí nezaplatili je mezi vámi a pojišťovnou. Ale určitě tam nějaká sankce bude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak je to s vracením peněz od ČKP
Ahojky, někde jsem teď četla, že se placením do fondu ČKP za „nepojištěná“ auta zabýval i Ústavní soud. Mělo by smysl peníze, které jsme zaplatili po několika výzvách od vymáhací agentury, chtít zase vrátit? Co by se mělo udělat? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fiona28 tak prvně by chtělo vědět o případu trochu více… proč jste to tedy platili když jste byli v právu?
Jinak je na toto přímo právník p. ANgreška tuším že se jmenuje a nejdeš ho na netu Stopckp zrovna s ČKP řešíme taky problémy a čekáme na soud…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdarec lidičky,
nevíte, jak dlouho může být auto v depositu? včera se mi přítel přiznal, že staré auto dal do depozitu - totálně ho rozsekal - a neví jak dlouho tam může být nebo co teď s tím, jestli to zrušit nebo nechat dál a jak dlouho… nikde to nemůžu najít, předem díky za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rok a po roce se nějak musí prokazovat proč v tom depositu leží, je za to nějaký poplatek. Mě tam leží SPZ od auta snad již 8 let a nikdo mi zatím nic nechtěl.
Takže nevím, chce to pohledat na netu.
http://www.poradte.cz/…epositu.html
Příspěvek upraven 28.08.14 v 19:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může tam být rok, pak buď „vytáhnout“ z depozitu nebo kdykoliv před tím to auto zlikvidovat… My jsme depozitem řešili sešrotovaný auto, než jsme se rozhodli, co s ním… Uložení značek stálo myslím stovku… Až jsme měli papír o ekologické likvidaci, auto se z depozitu „vytáhlo“ a vyřadilo se z evidence… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kate02 Může být i déle, akorát se pak musí každého pul roku za 50,– prodlužovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fine84 a byla jste tam zaplatit ten poplatek? bojím se, aby to nenechali v klidu, a pak přišla exekuce na xx tisíc…
@j.a.n.i1 díky, zajdeme tam a zaplatíme poplatky, snad budou bez penále ještě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 přítel to tam má asi 4 roky, ale bohužel, to auto se ztratilo, takže než se to vyřeší, tak buhví na jak dlouho to ještě bude…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyzvedávání syna otcem bez povinného ručení
Ahoj chtěla bych se zeptat na jednu otázku, týkající se povinného ručení. Biologický otec si jezdí pro syna autem bez povinného ručení. Nemáte někdo zkušenost s riziky tohoto činu? Co se stane, když otec zaviní nehodu bez pojistky a nedej bože by měl syn trvalé následky? Kdo by hradil zdravotní péči, když se otec potýká s finanční krizí (osobní bankrot)?Mám to radši nahlásit na sociálku? Moc děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
obnovuji tuto diskuzi a mám jeden dotaz. To, že se neplacení pojištění neodpouští už vím, cca po roce mi došla složenka. Ale teď přítel přišel s tím, jestli to náhodou nemůže být braný i jako přestupek u dopravní policie. Tudíž další peníze. Nic mi nepřišlo, ale nevím jak to chodí. Máte s tím někdo prosím zkušenost? Nevím jestli spolu tyto instituce nějak spolupracují nebo bych platila pokutu pouze v případě, kdybych na ně v době nepojištění narazila a oni to zjistili a pokutovali mě.