Nepojištěné auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3089
11.1.13 12:27

Bohužel, telefon na nějakého „hlavouna“ nikde neseženete a nikdo z těch „papoušků“ na lince vám ho nedá. Nezbývá než čekat, až na to přijdou sami. Je jedno jestli na to přijdou za rok nebo za 3 roky, částka se navyšovat nebude. Zaplatí se cca 50,– (ceník mají na stránkách, podle typu vozidla) za 1 nepojištěný den. Takže, za 10 nepojištěných dnů budou vymáhat 500,– teď, stejně tak za rok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
11.1.13 12:32
@nepřihlášená 11:44 píše:
Má někdo zkušenost se sporem s čkp? případně kontakt na dobrého právníka. Jedná se o neprovozovanou dobu auta (doložitelnou) se složitým a nevyjasněným vlastnictvím vozidla.

Nám takhle přišla složenka před vánocema na 6400 Kč. :cert: Že auto bylo od března do června nepojištěný a manžel je poslední majitel, tak to vymáhaj na něm.
Jenže my to auto kupovali až v tom červnu a hned ho nechali pojistit. Takže jsme tam poslali okopírovanou kupní smlouvu, pojistku a techničák i s jménem bývalého majitele, aby to mohli vymáhat po něm.
Teď jenom čekáme, jestli to budou takhle akceptovat nebo budou ještě prudit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.1.13 12:33

Jo tak přímo s ČKP nemám zkušenost. Být to normálně u konkrétní pojišťovny, tak by nebyl problém mluvit s někým jiným, než s papouškem na telefonu, to se sehnat dá, takto nevím. Jestli se, jak říká Denino, částka navyšovat nebude, tak to je ok, ale zajisti si aspoň, ať mají na tebe správnou adresu, ať máš vše v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anett07
11.1.13 12:37
@dani24687 píše:
Jo tak přímo s ČKP nemám zkušenost. Být to normálně u konkrétní pojišťovny, tak by nebyl problém mluvit s někým jiným, než s papouškem na telefonu, to se sehnat dá, takto nevím. Jestli se, jak říká Denino, částka navyšovat nebude, tak to je ok, ale zajisti si aspoň, ať mají na tebe správnou adresu, ať máš vše v pohodě :kytka:

Já právě vím, že se částka navyšovat nebude, ale co soudní poplatky :-( když mě jakoby nedohledaj, a nemám ani kde nahlásit změnu bydliště a příjmení

• Citovat
  • Upravit
15404
11.1.13 12:38
@Anett07 píše:
Já právě vím, že se částka navyšovat nebude, ale co soudní poplatky :-( když mě jakoby nedohledaj, a nemám ani kde nahlásit změnu bydliště a příjmení

Tak jim to pošli po tom netu aspoň, ať máš případně důkaz :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anett07
11.1.13 12:42
@dani24687 píše:
Tak jim to pošli po tom netu aspoň, ať máš případně důkaz :nevim:

Jojo odeslala jsem email a jsem zvědavá co se bude dít :-(

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená 11:44
11.1.13 12:51

@PetraJ to bude v pohodě, to jen zkouší, a máte důkazy - datum na kupní smlouvě

bohužel já to mám o hodně komplikovanější co se týče nevlastnictví dnes už neexistujícího auta… první reakci s důkazy právě neuznali

• Citovat
  • Upravit
3089
11.1.13 14:13
@nepřihlášená 11:44 píše:
@PetraJ to bude v pohodě, to jen zkouší, a máte důkazy - datum na kupní smlouvěbohužel já to mám o hodně komplikovanější co se týče nevlastnictví dnes už neexistujícího auta… první reakci s důkazy právě neuznali

koukam že máme asi stejný problém, my s tím jdeme k soudu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pavel Rajčák
9.2.13 20:05

Nepojistene auto

Reseni je uplne jednoduche, napisete cestne prohlaseni, ze se s vozidlem nejezdilo a prilozite podpisy svedku, kteri dosvedci, ze auto stalo treba u baraku, a nebylo s nim jezdeno. V takovem pripade nemusite platit ni. Ovsem pokud budete mit SPZ v depozitu, nesmi auto stat na pozemni komunikaci, pouze na vasem soukromem pozemku, jinak by se jednalo o vozidlo technicky nezpusobile ( i kdyz ma platnou stk) tvorici prekazku na komunikaci s nasledkem mozneho vzniku skody na cizim majetku.

• Citovat
  • Upravit
nepřihlášená 11:44
9.2.13 21:18

No jo jednoduché, ale byznys jmenující se čkp to jen tak neuznává :roll: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
3089
9.2.13 22:54

Ty jo, tak když je to tak jednoduché, proč to tak nedělají všichni? :D Počkat…dělají a je jim to prd platný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivan5
10.2.13 15:14
@Pavel Rajčák píše:
Reseni je uplne jednoduche, napisete cestne prohlaseni, ze se s vozidlem nejezdilo a prilozite podpisy svedku, kteri dosvedci, ze auto stalo treba u baraku, a nebylo s nim jezdeno. V takovem pripade nemusite platit ni. Ovsem pokud budete mit SPZ v depozitu, nesmi auto stat na pozemni komunikaci, pouze na vasem soukromem pozemku, jinak by se jednalo o vozidlo technicky nezpusobile ( i kdyz ma platnou stk) tvorici prekazku na komunikaci s nasledkem mozneho vzniku skody na cizim majetku.

Trochu to vyznelo, ze pokud ma vuz SPZ/RZ tak u toho baraku stat muze. A ze po prokazani „nejezdeni“ se pojistka platit nemusi.
Ono zalezi, co znamena „u baraku“. Nesmi to byt na pozemni komunikaci. Jinak to pojistene byt musi i kdyz se nejezdi.

• Citovat
  • Upravit
DonSeladon
10.2.13 22:35

Oni na to nezapomenou. Nauctujou dny, kdy auto nebylo pojistene a nechaji to lezet 2 roky aby z toho dostali co nejvice.Pak CKP posle dopis se slozenkou a moznosti odvolani. Pokud nedolozite a nezapltite, tak to jde na Transcom, kde si prirazi 2500,– a dluh navysuji kazdym dnem. Nicmene se s nima asi da domluvit co sem tak slysel.

• Citovat
  • Upravit
3089
10.2.13 23:39

No „domluvit“ se s nima moc nedá. Pak už je to spíš na právníka. Ale my jsme se ze všeho neoprávněného co po nás požadovali naštěstí dostali, a to už jednu věc měl i transcom a pak přišla i předžalobní upomínka ;) Ale neni to jednoduché

A chtěla bych podotknout, že je jedno, jestli čkp pošle výzvu za měsíc a nebo za dva roky, účtují si pouze nepojištěné dny (ceník mají na stránkách, osobní auto se pohybuje cca 50,– za den) Takže pokud nebylo auto 10 dní pojištěno, tak budou chtít stejné peníze za měsíc jako za 2 roky ;)

A chtěla bych se s vámi podělit o zásadní informaci kterou ohledně ČKP 99,9% NEVÍ
Skoro každý v dnešní době ví, že za nepojištěné vozidlo se platí čkp do garančního fondu, ale už je méně známé, že Garanční fond slouží podle zákona i k jiné věci. Ve sbírce zákonů je Zákon 267/2008 § 24a Náhradní plnění z garančního fondu se ve stručnsti člověk dozví, že pokud dojde k „nabourání“ vašeho vozidla a viník z místa nehody ujede…jakož se stalo skoro všem, že přišli k nabouranému nebo odřenému autu a nikde nikdo že…tak máte právo vymáhat po ČKP z garančního fondu náhradu škody. Je tam pár důležitých podmínek, které neni těžké splnit. 1. Zavolat na místo nehody policii. 2. škodnou událost nesmí řešit další pojišťovna ( takže pokud máte havarijní pojištění, tak se ani snažit nemusíte ;) )
Takže se zavolá policie a ta buď viníka vypátrá a když ho nevypátrá, tak podle sbírky zákonů vám škodu způsobenou na autě musí zaplatit ČKP ;)
Přemíšlím kam to nejlépe roztroubit, aby se to lidé dozvěděli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilie26
21.10.13 03:18

nepojištěné auto

Dobrý den pojišťovna nám poslala upomínku k zaplacení pojistného na auto. Dlužnou částku jsme zaplatili, bohužel jsme nestihli splnit jejich 1 měsíční lhůtu. Moje otázka je jestli je pojišťovna potom povinna vyrozumět vlastníka nebo pojistitele-popřípadě oba dopisem že pojistná smlouva zanikla. A jestli má pojišťovna ze zákona nějakou lhůtu kterou by měla dodržet když předává věc k České kanceláři pojistitelů. Ptám se proto, jelikož nám žádné vyrozumění od pojišťovny nepřišlo že pojistná smlouva zanikla ani si nevyžádali navracení zelené karty tím pádem jsme neměli důvod se domnívat, že auto je nepojištěno. to jsme zjistili až po vyrozumění ČKP po osmi měsících. Kdyby nás pojišťovna informovala sjednali bychom novou pojistku, takto jsme neměli šanci. Děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat