Nepojištěné auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101713
27.6.15 02:55

No, zdravotní péči by hradila zdravotní pojišťovna, u které je syn pojištění, s tím povinné ručení nemá nic společného. A co myslíš, že by s tím sociálka dělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
27.6.15 14:29

Takže- možnost nehody je pořád stejná- bez ohledu na pojištění, ale pokud by se něco stalo, tak to také může skončit tak, že nebude z čeho hradit.
Trochu lepší situace- jsem pojištěný (POV), ale na nízký limit 35 mega.
Dokud bude na vyplácení následků stačit ten limit, pojišťovna proplácí. Když se to vyčerpá, pojišťovna oznámí konec a platby přechází na toho viníka.
Nejlevnější pojištění se dá opatřit i kolem 2000 ročně, případně možnost platit po 3 měsících.
Donuťte ho se pojistit. Kdyby se stal průser, k čemu vám bude dobré, že vám (i po soudu) bude dlužit třeba 30 miliónů na léčbu?
Léčba by proběhla i tak, ale můžete zapomenout na cokoli nadstandardního. Lázně, rehab., lepší pomůcky. Nikdo nepřivolává problém, ale stát se může cokoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
27.6.15 21:04

Děkuji za odpoved.ani zdravotni pojistovna by nic nezaplatila??? donutit otce pojistit je temer nemozne :(((( vzdy si zridil povinne ruceni a bylo mu zaniknuto z duvodu neplaceni :( a bohuzel ani behem insolvence, kdy páchá dluhy nic soud nedela a nasekane dluhy mu snadno prochazejí. reseni bych videla takove syna mu nedavat, dokud nebude mit pojisteni na auto, ale nevim jak by se na to tvaril soud, kdyby k tomu doslo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.6.15 09:42
@Ivan PPZ píše:
Léčba by proběhla i tak, ale můžete zapomenout na cokoli nadstandardního. Lázně, rehab., lepší pomůcky. Nikdo nepřivolává problém, ale stát se může cokoli.

Klasické léčení- s tím by nebyl problém. Ale je tu spousta dalších plateb, včetně případného odškodnění.
Když se někomu stane nějaký závažnější úraz, který má trvalé následky, tak je často potřeba i rekonstrukce bytu, dlouhodobá kvalitní péče, zdrav. pomůcky a léky, které se ze zdravotního systému prostě nedají pořídit v dostatečném množství a kvalitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.6.15 11:58

Děkuji Ivan PPZ za odpověd :) jsem aspon o neco chytrejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
22.11.16 18:17

Obnovuji diskusi. Dnes mi přišel od nejmenované pojišťovny dopis, že ke dni 10. 11. zaniklo povinné ručení u mého vozidla z důvodu neplacení pojištění. Dohledala jsem platbu, kterou jsem provedla v září, zavolala na nejmenovanou pojiš´tovnu, že jde zřejmě o omyl a bylo mi řečeno, že VLONI jsem zaplatila povinné ručení omylem asi o 20,– Kč méně, než jsem měla. Tudíž jsem měla dluh (na ten mě celý rok nikdo neupozornil), nyní v září jsem sice zaplatila, ale oni si z toho strhli těch 20 Kč, zbytek mi PRÝ vrátí, a povinné ručení tak zaniklo pro neplacení.
Tato slavná pojišťovna se celou dobu ani jednou neozvala, aby mi např. sdělila, že dlužím 20 Kč, popř. že hrozí záník pojištění. prostě poslali dopis 12 dní poté, co pojištění zaniklo. Jsem v naprostém šoku.

Tzn., že 12 dní jezdím vesele po světě bez povinného ručení.

Uzavřela jsem okamžitě pojistku novou, u jiné společnosti, a ted mě zajímá, co těch 12 dní, budu něco platit České kanceláři pojistitelů? Nějakou pokutu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
22.11.16 19:45

Ono to tak nějak vyzní do ztracena. Horší by bylo, kdyby se něco přihodilo v té době. ČKP teď již „pokuty“ za nezaplacenou dobu nevymáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
23.11.16 10:32
@Ivan PPZ píše:
Ono to tak nějak vyzní do ztracena. Horší by bylo, kdyby se něco přihodilo v té době. ČKP teď již „pokuty“ za nezaplacenou dobu nevymáhá.

Ok díky za info, to jsem právě chtěla vědět, jestli to ČKP nějak bude řešit, nebo to vyšumí. Jinak je mi jasné že kdyby se něco stalo v té době tak je to průser..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
12.1.17 19:58
@marmelada78 píše:
Ok díky za info, to jsem právě chtěla vědět, jestli to ČKP nějak bude řešit, nebo to vyšumí. Jinak je mi jasné že kdyby se něco stalo v té době tak je to průser..
čkp to už řešit nebude, tuším že od roku 2016 už to není v jejich kompetenci.

Jinak já sem větší „machr“ Jela sme v červenci d ozahraničí, kontroluji tedy vše v autě, lékárničku, papíry a zjistim že auto má zelenou kartu platnou do března…tedy propadlou skoro 4 měsíce. Volala sem na pojišťovnu a ptam se jeslti je auto pojištěné a oni že ne a dopis že mama zaplatit mi poslali, samzřejmě ne doporučeně. Dopis mi nedorazil, já jezdila 4 měsíce nepojištěná a pojišťovnu to nezajímalo. Pro kopii zelené karty sem si musela jet den před odjezdem do Krajského města, protože mi kopii odmítli poslat emailem. Pán na pobočce mi řekl že nejsem jediná, že spoustě lidem dopis nepřijde že mají zaplatit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.1.17 07:16
@Denino píše: auto má zelenou kartu platnou do března…tedy propadlou skoro 4 měsíce. Volala sem na pojišťovnu a ptam se jeslti je auto pojištěné a oni že ne a dopis že mama zaplatit mi poslali, samzřejmě ne doporučeně.

Pojišťovna vám posílá dostatečně včas nový předpis na další rok, je v tom i složenka i zelená karta. Posílá to obyčejně a vlastně ani nevidím důvod, proč by měla tohle posílat doporučeně. Skoro jsem získal dojem, že tak nějak obviňujete pojišťovnu, že vám nedala vědět. Dala. Navíc vy jste uzavřela nějakou smlouvu, kde máte povinnosti- platit včas. Pokud má pojišťovna váš e-mail, tohle oznámení o problémech s placením by vám přišlo i tam. Zelenou kartu vám jen tak poslat ani nemohli- to se neposílá, když evidentně není zaplaceno. Osobně si myslím, že vám musel/ měl přijít další dopis ohledně dluhu na pojistném.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
13.1.17 16:22

@Ivan PPZ žádný doips nepřišel, i mi řekli že nám nic dalšího neposílali. Hned jak sem to zjistila, tak sem penníze poslala, nejpozději tedy druhý nebo třetí den měli mít peníze na účtu a tedy mi mohli poslat kopii zelené karty emailem, ale řekli že nepošlou. A ano, obviňuji pojišťovnu, že neposlali žádné upozornění, že nemám zaplaceno, nebo že nezavolali. Schránku kontroluji skoro každý den, když přijde zaplatit pojistku na auto, tak jí zaplatím, nekontroluji každé své auto, jestli náhodou se dopis s tím že mám zaplatit povinné ručení někde neztratil.
A ano, uzavřela sem pojistku že budu platit v čas, ale pojistné nemám každý rok stejný, proto čekám vždy na dopis o tom kolik mám zaplatit.
A zelenou kartu vám emeilem pošlou okamžitě i třeba o půlnoci když si sjednáváte pojištění vozu po internetu. jak je to tedy možné když nemáte zeplaceno? jednoduše, protože když nezaplatíte, tak je automaticky zelená karta neplatná a je jedno že jí při jakékoliv nehodě máte v ruce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.1.17 20:28

Když vezmu jako modelovou situaci pojištění na „dobu neurčitou“, pak v dostatečném předstihu, cca. 2 měsíce před výročím vám pojišťovna posílá nový předpis pojistného (víc, méně, stejně…). Je tam obvykle složenka a nová zelená karta. Pokud souhlasíte a zaplatíte ve stanoveném termínu, pojištění pokračuje. Můžete nesouhlasit s cenou a smlouvu vypovědět - musíte min. 6 týdnů před výročím. Jinak smlouva automaticky pokračuje. Nezaplacením nezanikne, a vám nabíhá dluh. Ale pojištěna po celou dobu jste. Problém je, že nemáte platnou zelenou kartu u sebe a tím neplníte povinnost stanovenou zákonem. Když je to v cizině a ještě by se něco stalo, nebylo by to příjemné. Bylo by vlastně trochu jedno, proč tu ZK nemáte, protože „je to vaše starost“ ji mít.
Není běžné, že by pojišťovna toto neposlala. Stejně tak není běžné, že by vám neposílala upomínku (ta se teď už celkem běžně zpoplatňuje). Pokud máte na té smlouvě nezaplacené pojistné po splatnosti, pojišťovna vám ZK prostě nepošle. Když se nad tím zamyslíte, tak je to i logické. Je to zcela jiná situace, než když uzavíráte novou smlouvu přes WEB.
Ale stále myslím, že vy jste uzavřela smlouvu a v té smlouvě máte stanoveno nějaké pojistné a interval placení. Když by mi nepřišel nový předpis, tak počítám se stejnou cenou a zaplatím dle smlouvy. Ale stejně tak se budu shánět po ZK. U platné smlouvy vám to může vytiknout na každé pobočce té pojišťovny. Ale ne v dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
13.1.17 20:35
@Denino píše: … jednoduše, protože když nezaplatíte, tak je automaticky zelená karta neplatná a je jedno že jí při jakékoliv nehodě máte v ruce
Že nezaplatíte smlouvu včas ještě neznamená, že ta smlouva je neplatná. ZK je platná, dokud ta smlouva existuje. Dokud vám ji pojišťovna nevypoví (pro neplacení). Pak ztratí platnost i ZK. Jenže jsou lidé, kterým je možná trochu jedno, že nemají POV zaplacené. Tohle by ale byla cesta, jak se nedostat do konfliktu s policií při běžné kontrole. ZK ukážou a policie v tu chvíli nezjišťuje platnost. To by byl problém až při nehodě. Proto vám pojišťovna nechce poslat ZK na smlouvu, kde dlužíte pojistné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
21.1.17 19:54

@Ivan PPZ oni jí ale neposlali ani když peníze měli, musela sem si pro ní dojet do krajského města, kde mi pán řekl že nejsem jediná a že je podivný kolik takových situací řeší, že nepřišlel dopis o zaplacení povinného ručení. a k zelené kartě, nevím ja ku vás, ale u nás, si při silniční kontrole berou všechny papíry od vozu a řidičák a kontrolují vše ;) tudíž i platnost zelené karty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
22.1.17 09:54

Co to bylo za pojišťovnu? Tohle by určitě zajímalo víc lidí. Jinak to s nuceným dojezdem někam je divné, protože poradci mohou tisknout/ posílat ZK i sami. Takže mělo stačit kontaktovat nějakého poradce, ideálně toho, co vám to sepisoval (jestli je). I když přijedete někam na „pobočku“, často je to jen obchodní kancelář nějakého poradce, nikoli přímo pojišťovny. Ledaže by to bylo tak zamotané, že jste musela přímo do pojišťovny. Ale- jestli nebylo zaplaceno za 4 měsíce, pak je možné, že ta smlouva už neexistovala. Pouhým zaplacení se smlouva nereaktivuje. Celé je to divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat