Pojištění proti neschopnosti splácet

Anonymní
19.3.10 18:59

Pojištění proti neschopnosti splácet

mám otázečku k pojištění neschopnosti splácet..

Mám v KB půjčku která dělá cca 40 tis. 30 tis úvěr a 10 tis úvěrová karta.Bohužel jsem teď v pracovní neschopnosti ( po pracovní neschopnosti nastupuju na mateřskou cca za 3 měsíce) a nejsem schopná splácet.Mám u všeho pojištění proti neschopnosti splácet a chtěla bych vědět jestli ho můžu využít v tomto případě?! Co mě všechno čeká?! Na jak dloouho můžu zažádat přerušení splátek?! Půjde to na rok nebo na půl roku?! O kolok víc budu platit,budu platit úroky?! Moc dík za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4972
19.3.10 20:12

No pokud ti pojišťovna uzná tvou situaci, tak nebudeš mít odklad, ale po dobu tvé neschopnosti platit bude platit bance pojišťovna, takže se ti nic nenavýší.. :wink: Ale nevím, co pro to musíš udělat, to se zeptej přímo písemně nebo telefonicky v dané pojišťovně.. Já u spořitelní půjčky mám taky pojištění, byla jsem na nemocenské v těhotenství, peníze nebyly a bylo mi řečeno, že mám smůlu, platit musím dál jak půjčku, tak i pojištění, které nemůžu využít, prý jsem se ocitla v neschopnosti v nějaký ochranný lhůtě či co.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
19.3.10 20:59

Ahojky já mám hypotéku i uvěr u čsob.zrovna před týdnem jsme to řešily akorát jsme to měli pojištění na neschopnost a ne na ztrátu zaměstnání.ale vyšli nám vtříct.takže jsme za to že to povolej zaplatily tisícovku a že prý nám to můžou dát na půl roku.takže platíme akorát uroky což relativně jde.ale když to máš pojištěný tak to snad za tebe zaplatěj k čemu by to pak bylo platit si pojistku. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babule1
20.3.10 07:26

Ahojky. Nevím, kde KB sjednává pojistky k úvěrům, ale pokud je do u CARDIV, tak tam je v podmínkách, že neschopnost v souvislosti s těhotenstvím neuznají.Vůbec všechny tyhle pojistky jsou na nic.Měla jsem pracovní úraz se zády a marodila 4 měsíce a když jsem začala vyřizovat pojištění zjistila jsem, že jsem ty záda vlastně měla nemocné už dávno před úrazem :-)) a tak mám smůlu.Smůla je, že spousta lidí si nepřečte pojistné podmínky (mě je ani při uzavírání úvěru neukázali, jen se zeptali, jestli pojištění chci) a pak zjistí, že je tam tolik vyjímek ( včetně třeba délky doby zaměstnání), že stejně dostanou prd.Držím palce, ať je to u Tebe jiné.Zdenka

• Citovat
  • Upravit
4972
20.3.10 09:30

babule přesně, já to mám taky u cardif, nic mi neuznali, ani banka sama o sobě nechce slyšet o individuálním řešení, aby byly obě strany spokojeny.. A co mě štve nejvíc, že pojištění je povinné, platím několik stovek měsíčně a je mi prakticky k ničemu :-? A mě nejen, že nic o pojištění neřekli, jen řekli, že ho mít musím a hotovo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
babule1
20.3.10 09:50

Ahojky. Nejhorší na tom je, že si všichni myslí, jak jsou díky pojištění chráněni.Psala jsem o tom i do novin, ale samozřejmě mi tenhle článek nezveřejnili.Je dobře, že tu tahle diskuzi je, protože aspoň pár lidí zjistí, jak to s pojištěním opravdu je. Pěkný den.Zdenka :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.10 11:56

ahoj já jsem sice těhu,ale na neschopence nejsem kvůli těhu,ale kvůli něčemu jinýmu… já jsme tak procházela net a začínám se toho pěkně obávat,protože zjišťuji,že banka ty pojistky buď neuzná ( úvěr + pojistka u jedný společnosti,banky) nebo je tam vždycky nějaká zkulinka která ty pojišťovně zaručuje že nic platit nemusí :roll: je to jeden velkej podraz :poblion: v pondělí nejdýl v úterý jdu do banky tak jsem zvědavá co mi na to řeknou :nevim: … já platím měsíčně na pojistce proti neschopnosti splácet 300 měsíčně,což je 3600 ročně a za to už si nějakou ochranu zasloužím ( snad) ne?!

• Citovat
  • Upravit
1709
30.3.10 05:50

Tak já tohle řešila přesně před půl rokem. Otěhotněla jsem a zůstala rovnou doma,protože jsem nemohla vykonávat současnou práci. Mám stejný pojištění u úvěru z České Spořitelny u pojištovny Cardif a celou dobu za mně platili úvěr-částku 3659,– a ještě mám pojištění pravidelných splátek,kde mi chodilo na účet 2500,–. A pro těhule se tzo v jejich případě vztahuje. A ani to netrvalo dlouho,asi 3 týdny po zaslání všech papírů se ozvali,že mi to proplatí. Platí to po 60 dnech nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
30.3.10 05:52

**Pokud je žena na mateřské dovolené, má nárok na plnění v případě pracovní neschopnosti?

Na mateřskou dovolenou žena nastupuje 1. dnem 9. měsíce těhotenství. To znamená, že pokud v prvních 8 měsících těhotenství bude v pracovní neschopnosti, nárok na plnění jí vzniká (samozřejmě pokud to nebude za okolností uvedených ve výlukách Všeobecných pojistných podmínek). Od data, kdy nastoupí na mateřskou dovolenou, nárok na plnění jí nevzniká, protože pobírá od státu peněžitou pomoc v mateřství, a to ať je nemocná či není.**

A tohle přesně mají na svých stránkách napsáno,tak nevím,kde jste vzaly,že zrovna Cardif těhule neuznává pro pojistnou událost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1fairy1
22.4.10 11:01

Tak já už čekám 2 měsíce na vyjádření od Cardif a stále nic…když zavolám, tak jsou nepříjemní a že mají na vyřízení 3 měsíce, což je sice hezký, ale já potřebuju platit hypo když jsem nemocná a peněz nemáme nazbyt…takže opruz

• Citovat
  • Upravit
Ms.H
4.6.10 14:10

My měli také Cardif a po těžkém úrazu s předpokládanou několikaměsíční neschopností nám bylo řečeno, že první dva měsíce neschopnosti musíme platit sami a oni hradí až od třetího měsíce, k čemuž nedošlo, protože přesně po dvou splátkách banka smlouvu o půjčce vystornovala z důvodu totální škody na předmětu smlouvy a chtěla doplatit zbytek půjčky jednou splátkou. Nakonec se dohodli na splátkovém kalendáři, ale splátky byly téměř o 1000,–Kč vyšší než původní, takže se ptám K ČEMU JE TOHLE POJIŠTĚNÍ VŮBEC DOBRÉ PLATIT??????? Je to podvod na lidi. :cert:

• Citovat
  • Upravit
pamelojitka
12.8.11 12:44

pojištění neschopnosti splácet

bohužel se nám po několika letech pravydelného a bezproblémového splácení přihodilo několik zdravotních komplikací které nám znemožnili splácet hypo.měli jsme pojištění ,které pojištovna začala splácet až po 3 měsících tudíž sme vyplácali fin. rezervu nemoc trvala od března do 24.7 jakmile byla ukončena neschopnost ihned pojištovna reagovala že za 7 měsíc už neplatí takže zaplatila pouze za červen jednu jedinou splátku v podmínkách ale bylo že rozdíl bude propočítán hodláme to řešit dál souhlasíme s vámi že je to jeden velký podvod zřejmě opět legální myslím ,že i tímhle by se měli zaobírat ve vládě a ne tím jak jim špatně splachují záchody

• Citovat
  • Upravit
5606
12.8.11 13:25

mám pojíštění u ČS variantu B+ neschopnost splácet měsíčně platím 169,–,při nemoci i těhotné za první měsíc nic a za každý další měsíc v neschopnosti mi vypláceli každý měsíc 5 000.- a pokud skončím např.v polovině měsíc tak mi dají jenom polovinu.Pak mám stavebko u ČS a taky první měsíc nic a ty další měsíce mi platí pojišťovna.Musela jsem vypsat formuláře a každý měsíc zaslat lístek na peníze aby mi peníze poslali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
12.8.11 14:01

já měla pojištění u Cardifu a nemohla jsem si stěžovat, když jsem byla těhu tak jsem byla doma od 3.měsíce a zaplatili za mě kolem 8t. Takže za mě úplně bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat